graduaat accounting
Graduaat (HBO5)

Accounting Administration

Ik heb mijn keuze gemaakt!

NVAO (Nederlands-Vlaamse Accredetatieorganisatie)

“De opleiding Accounting Administration van EhB beschikt over een duidelijk profiel en een lokale verankering. De leerlijnen geven het programma een stevige structuur en de professionele docenten begeleiden en omkaderen de studenten goed.”

Elke dag goochelen met cijfers?

Maak je droom werkelijkheid

Heb je een neus voor zakendoen en inzicht in de bedrijfswereld? En ga je graag nauwkeurig te werk? Dan voel je je helemaal thuis in de graduaatsopleiding Accounting Administration.

Na de tweejarige opleiding ga je aan de slag als boekhoudkundig dossierbeheerder in kleine of grote ondernemingen, zoals een accountant-, boekhoud- of verzekeraarskantoor, een fi nanciële instelling of een sociale organisatie. Ook de openbare sector verwelkomt je met open armen. Veel keuze dus!

Tijdens de interactieve opleiding bouw je aan een stevige boekhoudkundige basis die je daarna uitbreidt. Je duikt in wetgeving en fi scaliteit en scherpt je bedrijfseconomische inzichten aan. Als kers op de taart schaaf jij je IT- en taalvaardigheid bij.

De graduaatsopleiding in Accounting Administration is de ideale start van je carrière.

Waag je nu al op de arbeidsmarkt

Tijdens je opleiding proef je op verschillende manieren van het arbeidsleven:

 

  • Binnen het onderdeel ‘leerwerk’ verwerf je vaardigheden en competenties in realistische werksituaties. Je neemt deel aan het werkproces of observeert        het. Bovendien ga je op bedrijfsbezoek en woon je (gast)lezingen van experts bij.
  • Tijdens je stages krijg je de kans om je kennis, vaardigheden en attitudes te ontwikkelen en te integreren in de beroepspraktijk. Eerst zal je vooral basistaken vervullen. De volgende stages dagen je uit om zelfstandig te werken.
  • Op het einde van je opleiding krijg je een echte professionele opdracht. Je werkt dat afstudeerproject individueel af en krijgt feedback van mensen uit het werkveld

Inkanteling HBO5

Je hebt het ongetwijfeld al gehoord: vanaf september 2019 worden HBO5-opleidingen (met uitzondering van Verpleegkunde) graduaatsopleidingen en zal je als graduaatsstudent les volgen aan de hogeschool (en dus niet meer bij een CVO). Wat verandert er voor jou? Lees meer op deze pagina.

Ik wil geen urenlange lessen over theorie die ik moet studeren. Ik wil aan de slag gaan met de materie

graduaatsstudent Accounting Administration

Vlot aan de slag

Boekhouder is een knelpuntberoep. Je weet dus nu al dat je met je graduaatsdiploma Accounting Administration vrijwel meteen een job vindt. Zowel in de privésector als in de openbare sector heb je keuze te over: in een kleine of grote onderneming, bij een accountant, boekhouder of revisor, in een fi nanciële instelling, verzekeringskantoor of sociale organisatie. Waar ga jij graag aan de slag?

Dankzij je diploma mag je ook deelnemen aan de stage die hoort bij het praktische bekwaamheidsexamen van het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF). Slaag je voor de stage, de mondelinge toelichting voor een jury en het BIBF-examen, dan mag je je eigen kantoor opstarten.

Verder studeren?

Wil je na je opleiding je kennis nog uitbreiden bij Erasmushogeschool Brussel? Schrijf je dan in voor een professionele bachelor binnen Handelswetenschappen en Bedrijfskunde – zoals Hotelmanagement, Toerisme- en Recreatiemanagement, Office Management, Communicatiemanagement of Idea & Innovation Management. Vraag zeker vrijstellingen aan voor bepaalde vakken.

Krijg je niet genoeg van boekhouding en fiscaliteit? Volg dan het aanvullingstraject van de professionele bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-Fiscaliteit bij bijvoorbeeld HOGent in Aalst.

Je bouwt een stevige basis in het boekhouden op. Stapsgewijs breid je die uit, tot ook de dubbele boekhouding geen geheimen voor je kent. Daarnaast ontdek je de wetgeving en fi scaliteit die je als accounting administrator moet kennen.

Je verbetert ook je bedrijfseconomische inzichten zodat je probleemloos:

 

  • klanten- en leveranciersdossiers beheert;
  • kostprijzen berekent;
  • budgetten opstelt.

Je scherpt je communicatieve vaardigheden aan zodat elk contact – met collega’s én klanten – vlot verloopt. En je zorgt ervoor dat je helemaal mee bent met de nodige ICT-technieken. Naast toepassingen in courante kantoorsoftware maak je ook kennis met professionele boekhoudpakketten.

Als kersverse dossiermedewerker moet jij je competenties blijven ontwikkelen. Daarom volg je tijdens je opleiding de actualiteit op de voet en ondervind je dat levenslang leren onontbeerlijk is. Tijdens je stage zet je je eerste stappen op de arbeidsmarkt. Zo proef je écht van de praktijk.

Field
Credits
Boekhouden
Algemeen boekhouden 1
5
Algemeen boekhouden 2
5
Wetgeving en fiscaliteit
Personenbelasting
5
Burgerlijk, economisch en vennootschapsrecht
5
Sociaal recht
3
Btw
5
Bedrijfseconomische inzichten
Debiteuren- en crediteurenbeheer
3
Bedrijfscommunicatie
3
Bank- en verzekeringswezen
3
Bedrijfsorganisatie, controle & deontologie
3
ICT
ICT 1
3
Computerboekhouden 1
3
Levenslang leren
Trends: bedrijfseconomie
3
Stage en project
Verkenning werkveld
3
Stage 1
5
Project eenmanszaak
3
Field
Credits
Boekhouden
Vennootschapsboekhouden
5
Rapporteren
3
Wetgeving en fiscaliteit
Vennootschapsbelasting
5
Bedrijfseconomische inzichten
Kostprijsberekening en budgettering
4
Financiële analyse
4
ICT
ICT 2
3
Computerboekhouden 2
3
Levenslang leren
Trends: digitalisering en ICT
3
Trends: wetgeving en fiscaliteit
3
Stage en project
Stage 2
6
Stage 3
12
Project vennootschap
4
Afstudeerproject
5

Je volgt je opleiding in Brussel, Diest of Leuven. Daar vind je de uitdaging en inspiratie om je opleiding succesvol af te werken. Je krijgt les in klas- of computerlokalen – afhankelijk van het vak en de lesinhoud. Daarnaast ben je welkom in de openleercentra en het studielandschap. En je hebt altijd toegang tot de onlinecatalogi van de Erasmushogeschool Brussel.

In Campus Bloemenhof in Brussel vul je je maag in het studentenrestaurant en werk je samen of ontspan je je in de studentenruimtes. Op Campus VOLT in Leuven geniet je van een heerlijke lunch in broodjeszaak Octogoon of laad je je batterijen op in het atrium of in de studentenlounge. In Campus De Oranjerie in Diest trek je je terug in het knusse openleercentrum of in de ruime cafetaria. Daar schotelen de cursisten van het tweedekansonderwijs je soms zelfs heerlijke hapjes

Heb je altijd al gegoocheld met cijfers? En wil je je carrière over een andere boeg gooien? Of werk je al in de boekhoudwereld en wil je je kennis uitbreiden? Volg dan de graduaatsopleiding Accounting Administration als werkstudent.

Je krijg drie jaar lang ’s avonds les. Sommige modules vinden plaats op zaterdag. Verkies je minder lessen? Of wil je modules uit het dag- en avondtraject combineren? Vraag dan een aangepast traject aan.

Raadpleeg de planning (campus De Oranjerie Diest)
Raadpleeg de planning voor het eerste en tweede semester (Campus Volt - Leuven)

Campus Bloemenhof (Brussel):

Zaterdag 16 maart, 10u - 15u
Zaterdag 27 april, 10u - 15u
Zaterdag 22 juni, 10u - 15u
Zaterdag 7 september, 10u - 15u

Campus VOLT (Leuven):

Dinsdag 21 mei, van 18u - 20u
Zaterdag 7 september, van 10u - 14u

Campus De Oranjerie (Diest):

Zaterdag 25 mei, 13u - 19u
Dinsdag 18 juni, 18u - 21u
Woensdag 21 augustus, 18u - 21u
Dinsdag 27 augustus, 18u - 21u
Zaterdag 31 augustus, 9u30 - 11u30
Donderdag 12 september, 9u30 - 11u30 & 18u00 - 21u00

Inschrijven

Inschrijven kan op de campus waar je de opleiding wenst te volgen:

Campus De Oranjerie (Diest

Tijdens de openingsuren van het secretariaat kan je je inschrijven:

  • Maandag, dinsdag en donderdag: 8u45 - 15u00 en 17u45 - 20u00
  • Woensdag: 8u45 - 12u00 en 17u45 - 21u00
  • Vrijdag: 8u45 - 12u00

Campus VOLT (Heverlee)

Inschrijven kan tijdens de openingsuren van het secretariaat: maandag t.e.m. donderdag van 13u00 tot 20u00

Campus Bloemenhof (Brussel)

In Brussel op campus Bloemenhof ben je elke dag welkom van 9u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 16u00. (En uitzonderlijk op zaterdag tijdens de infodag van 10u00 - 15u00)

 

Any question?

Heb je nog vragen? Verstuur ze via:

De Oranjerie Diest: graduaat.accounting.diest@ehb.be

Volt Leuven: graduaat.accounting.leuven@ehb.be

MMM Brussel: graduaat.accounting.brussel@ehb.be

Deel dit