Over ons

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) ontleent haar naam aan de humanistische filosoof Desiderius Erasmus. We vertrekken bij onze werking vanuit een humanistische visie. Recht op vrijheid en menswaardigheid, geloof in menselijk kunnen, met elkaar in open, rationele dialoog gaan en zelf verantwoordelijkheid nemen, staan hierbij centraal. Die verantwoordelijkheid, voor de wereld, de maatschappij en zichzelf, mondt uit in duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Pluraliteit

Integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie zijn de onderliggende waarden die ons gedrag en onze interactie sturen. EhB staat daarnaast ook voor pluralisme: we verwelkomen uiteenlopende levens- en wereldbeschouwingen en sporen tegelijkertijd iedereen aan om diversiteit te omarmen, zichzelf permanent in vraag te stellen en nieuwe inzichten te verwerven. Een wetenschappelijk-kritische, onderzoekende houding is de leidraad voor onze werking.

Partners

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Vrije Universiteit Brussel zijn partners in de Universitaire Associatie Brussel (UAB). De Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel typeren zich als kwaliteitsvolle, maatschappelijk geëngageerde, internationaal georiënteerde en toekomstgerichte hogeronderonderwijsinstellingen. De Universitaire Associatie Brussel ondersteunt haar partners doorheen heel haar beleid en draagt hun waarden als pluraliteit, openheid en respect hoog in het vaandel.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universitaire Associatie Brussel is Caroline Gennez. Meer lees je op de webpagina's van de Associatie.

Daarnaast heeft de Erasmushogeschool Brussel een strategische alliantie met de Hogeschool Gent (HoGent).

Dit is EhB 2016

Dit is EhB, het Jaarverslag 2016

In 'Dit is EhB' tonen we je de veelzijdige activiteit van onze hogeschool. In dit overzicht van 2016 blikken we weer terug op een jaar vol activiteit en vooruitgang. Cijfers en tabellen (studentenaantallen, personeelssamenstelling, infrastructuur, ...) worden aangevuld met feiten en foto's over het leven op de hogeschool. Uitstappen, projecten, prijzen en veel meer worden er in woord en beeld voorgesteld.

'Dit is EhB' kan ook aangevraagd worden.

Historiek

HPIB, HIPRO, IVIT, HIW, PHITS, HIVB, KMC en HISKWA. Dit zijn een aantal van de hogescholen die in 1995 samensmolten tot de Vlaamse Autonome Hogeschool Erasmushogeschool Brussel. Vandaag mag de hogeschool zich, met meer dan 5.000 financierbare studenten, de grootste, echt Brusselse, Nederlandstalige hogeschool noemen.

Blijf op de hoogte!

Blijf je graag op de hoogte van wat er leeft aan de Erasmushogeschool Brussel? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het meest recente nieuws.

Onze bachelors
Onze bachelors en masters in de Kunsten
Onze graduaten
Over EhB