Over ons

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) ontleent haar naam aan de humanistische filosoof Desiderius Erasmus. We vertrekken bij onze werking vanuit een humanistische visie. Recht op vrijheid en menswaardigheid, geloof in menselijk kunnen, met elkaar in open, rationele dialoog gaan en zelf verantwoordelijkheid nemen, staan hierbij centraal. Die verantwoordelijkheid, voor de wereld, de maatschappij en zichzelf, mondt uit in duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Pluraliteit

Integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie zijn de onderliggende waarden die ons gedrag en onze interactie sturen. EhB staat daarnaast ook voor pluralisme: we verwelkomen uiteenlopende levens- en wereldbeschouwingen en sporen tegelijkertijd iedereen aan om diversiteit te omarmen, zichzelf permanent in vraag te stellen en nieuwe inzichten te verwerven. Een wetenschappelijk-kritische, onderzoekende houding is de leidraad voor onze werking.

 

Ons jaaroverzicht 2021-2022

Partners

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Vrije Universiteit Brussel zijn partners in de Universitaire Associatie Brussel (UAB). De Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel typeren zich als kwaliteitsvolle, maatschappelijk geëngageerde, internationaal georiënteerde en toekomstgerichte hogeronderonderwijsinstellingen. De Universitaire Associatie Brussel ondersteunt haar partners doorheen heel haar beleid en draagt hun waarden als pluraliteit, openheid en respect hoog in het vaandel.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universitaire Associatie Brussel is Caroline Gennez. Meer lees je op de webpagina's van de Associatie.

Daarnaast heeft de Erasmushogeschool Brussel een strategische alliantie met de Hogeschool Gent (HoGent).

Historiek

HPIB, HIPRO, IVIT, HIW, PHITS, HIVB, KMC en HISKWA. Dit zijn een aantal van de hogescholen die in 1995 samensmolten tot de Vlaamse Autonome Hogeschool Erasmushogeschool Brussel. Vandaag mag de hogeschool zich, met meer dan 5.000 financierbare studenten, de grootste, echt Brusselse, Nederlandstalige hogeschool noemen.

Onze campussen

Met 7 campussen in Brussel is de Erasmushogeschool goed vertegenwoordigd in onze hoofdstad. Van de gezellige drukte op campus Bloemenhof in hartje Brussel naar campus Kaai (volledig uitgerust voor onze digitale opleidingen), helemaal tot de rust van campus Jette. En niet te vergeten de artistieke campussen van het RITCS en het KCB. Tenslotte zijn er voor een aantal graduaatsopleidingen ook campussen buiten Brussel voorzien. Naargelang de opleiding die je kiest, zal je jouw lessen volgen op 1 van deze locaties.

 

Vriendenkring voor het oud-personeel

Samen met de Vrije Universiteit Brussel wil de hogeschool zich inzetten om haar oud-werknemers ook na hun pensionering op de hoogte te houden van wat er leeft en beweegt in Brussel. Daarom heeft de EhB zich in 2011 aangesloten bij de personeelswerking van de VUB en maakt ze nu deel uit van de VriendenKring Personeel VUB-UZBrussel-EhB. Lees er meer over op deze pagina.