Verder studeren

Heb je al een graduaat-, bachelor- of masterdiploma en krijg je maar niet genoeg van bijleren? Het aanbod aan EhB is groter dan je denkt. Bekijk hieronder alle mogelijkheden. 

Verkort traject

Voor een aantal van onze opleidingen hebben we een traject uitgewerkt waarbij je je tweede bachelor kan afronden in één of anderhalf jaar. Volg je na je bachelor Hotelmanagement bv. nog een bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement via een verkort traject, dan is dat een tweede bachelordiploma dat je aan je cv toevoegt. Bekijk  hier onze verkorte trajecten.

Wil je graag een heel andere richting uit, en kies je voor een tweede bachelor die maar weinig verwantschap heeft met je eerste, check dan toch of je voor bepaalde vakken vrijstellingen kan aanvragen. Bespreek dit zeker met je trajectbegeleider

Bachelor-na-bachelor (banaba)

Een banaba is een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding van 60 studiepunten. Je kan een banaba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald, dus niet als basisdiploma. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten, maar de opleiding leidt wel tot een diploma.

De Erasmushogeschool Brussel heeft twee banaba's:

Werken en studeren

Al aan het werk, maar wil je toch nog een diploma aan je cv toevoegen? We hebben voor verschillende opleidingen een traject uitgewerkt dat de combinatie werk en studie mogelijk maakt. Toegegeven: de combinatie vraagt veel zelfdiscipline. Maar jaarlijks bewijzen tientallen werkstudenten dat het (zeker) geen onhaalbare kaart is.

We hebben verschillende types opleidingen in een werktraject: Werktrajecten die leiden tot een bachelordiploma,  trajecten in avond- en gecombineerd onderwijs die leiden tot een graduaatsdiploma en postgraduaten en bij- en nascholingen om je verder te specialiseren of bij te scholen.

Word leraar! 

Al een diploma of ervaring op zak en klaar om je expertise door te geven aan de volgende generatie? Er zijn heel wat wegen die leiden naar een lerarendiploma. Lees alle mogelijkheden op deze pagina.

Levenslang Leren @ EhB

De Erasmushogeschool Brussel heeft, naast haar reguliere studieaanbod, diverse mogelijkheden voor Levenslang Leren. Allen zijn van hoge kwaliteit en de meerwaarde ervan is gegarandeerd. De postgraduaten en korte bij- en nascholingen zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk en de evoluties in je vakgebied niet uit het oog verliest.

Postgraduaat

Met een postgraduaat verbreed en verdiep jij je professionele skills. Een postgraduaat telt minimum 20 studiepunten. Als je de opleiding volledig hebt afgerond, ontvang je een getuigschrift.

Bij- en nascholing

Bij- en nascholingen zijn korter van duur dan postgraduaten. Ze zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk niet verliest en de evoluties in je vakgebied op de voet blijft volgen. Na afloop ontvang je een attest.

foto
stage hbo5 verpleegkunde
stage  hotelmanagement
foto