Werken en studeren

Voor wie?

Voor iedereen met een deeltijdse of voltijdse job, of werkzoekend, die een (extra) graduaats- of bachelordiploma wil halen.

Wat?

Onze werktrajecten, of studietrajecten voor werkstudenten, zijn zo opgebouwd dat de combinatie van werken, studeren en/of gezin beter haalbaar wordt. 

Hoe?

Door blended learning wordt het contactonderwijs sterk beperkt en verwerk je een groot deel van de inhoud zelfstandig, met uitgebreide (digitale) coaching. Het aandeel contact- en afstandsonderwijs verschilt van opleiding tot opleiding. Sommige van de opleidingen zijn gedeeltelijk in avondonderwijs.

Recht op vrijstellingen?

  1. Heb je al een opleiding hoger onderwijs gevolgd en credits of een diploma verworven? Dan kan je mogelijk vrijstellingen bekomen door Eerder Verworven Kwalificaties (EVK)
  2. Heb je al relevante werkervaring in het studiedomein? Mogelijk kan je dan vrijstellingen krijgen via Eerder Verworven Competenties (EVC)

Toelatingsvoorwaarden

  • Voor een bachelor moet je voldoende leerkrediet hebben. Dit geldt niet voor de graduaten, de verkorte educatieve bachelor secundair onderwijs, de educatieve graduaatsopleiding en de educatieve masters.
  • Sommige werktrajecten tellen bijzondere instapvoorwaarden naar vooropleiding of werkervaring.

Studiegeld

Je betaalt de normale studiegelden. Afhankelijk van je loon en gezinssituatie kan je ook rekenen op een studiefinanciering van de Vlaamse Gemeenschap. Denk je hiervoor in aanmerking te komen, neem dan contact op met Stuvo EhB, de studentenvoorzieningen van de Erasmushogeschool Brussel.

Financiële steun 

Als werkstudent loont het zeker de moeite om na te gaan of je gebruik kan maken van een van de maatregelen die de overheid treft om werken en studeren te vergemakkelijken. Check het overzicht van steunmaatregelen.