Wil je je inschrijven aan EhB? Welkom!
We helpen je graag op weg bij je inschrijving.

Wist je trouwens al dat het academiejaar start op maandag 24 september 2018?

Nieuwe bachelorstudent

Inschrijven aan EhB gaat heel vlot. De eerste stap kan je zelfs thuis doorlopen. Voor het tweede deel kom je binnenkort even langs op het studentensecretariaat.

Stap 1: je online registratie.
Klaar? Maak zeker een print van het bevestigingsscherm.

Stap 2: je definitieve inschrijving. Dat doe je op het studentensecretariaat van het departement waar je binnenkort les gaat volgen. Het secretariaat is elke dag open. In de zomer zijn er wel aangepaste openingsuren. Uiteraard kan je je ook tijdens de infodagen inschrijven.

Studenten in de mediatheek
Studente op campus Bloemenhof

Nieuwe graduaatstudent (HBO5)

Wil je je inschrijven voor een graduaatopleiding? Dat kan op het secretariaat van de HBO5-instelling die de opleiding organiseert. Dit adres vind je op de opleidingspagina.

Neem alvast je diploma secundair onderwijs mee (of getuigschrift, certificaat, attest … ), samen met je identiteitskaart. Heb je geen Belgisch identiteitsbewijs, dan vragen we naar een bewijs van wettig verblijf. Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen of voor een korting op het inschrijvingsgeld (VDAB, OCMW ...), breng dan zeker deze attesten mee.

Instaptoets en toelatingsproeven

Instaptoets lerarenopleidingen

Wil je Kleuteronderwijs, Lager Onderwijs of Secundair Onderwijs studeren? Dan ben je verplicht om de instaptoets (www.vlaamsehogescholenraad.be/instaptoets) voor lerarenopleidingen te doen voor je je inschrijft. Laat je niet afschrikken, deze toets is niet bindend. Ook als je een minder resultaat behaalt, kan je je zonder enig probleem inschrijven.

Toelatingsproeven kunstopleidingen

Start je graag met een kunstopleiding, dan moet je slagen voor een toelatingsproef. Voor welke opleidingen organiseren we een toelatingsproef?

Wat breng je mee bij je definitieve inschrijving?

Omdat je al een online registratie hebt gedaan, dien je enkel nog langs te komen met een aantal officiële documenten:

• Je origineel diploma secundair onderwijs of een voorlopig bewijs hiervan (er wordt ter plaatse een fotokopie genomen)
  • Je identiteitskaart of een geldige verblijfsvergunning

Herinschrijven

Studeerde je vorig jaar al aan de Erasmushogeschool Brussel? Dan kan je je herinschrijving volledig online doen. Log in met je studentenmailadres en paswoord en klik op het iBaMaFlex-icoon. In iBaMaFlex kies je de module 'Mijn herinschrijvingsaanvraag' en volg je de stappen op het scherm.

Belangrijk! Check na je online inschrijving regelmatig je e-postbus in iBaMaFlex en je studentenmailadres. De inschrijvingsdocumenten worden in je e-postbus gedeponeerd en alle correspondentie vanuit de hogeschool verloopt via je studentenmailadres.