Inschrijven

Wil je je inschrijven aan EhB? Welkom! We helpen je graag op weg bij je inschrijving.

Nieuwe bachelorstudent (professioneel of academisch)

Inschrijven aan EhB gaat heel vlot. De eerste stap kan je zelfs thuis doorlopen. Voor het tweede deel kom je even langs op het studentensecretariaat van de campus waar je les zult krijgen.

Stap 1: Je online inschrijven.
Klaar? Maak zeker een print van het bevestigingsscherm.

Stap 2: Vervolledig je dossier. Dat doe je op het studentensecretariaat van het departement waar je binnenkort les gaat volgen. De secretariaten zijn vanaf 16 augustus 2018 weer elke dag open.  Check vooraf de campus waar je heen moet.

Uiteraard kan je je ook tijdens de infodag van 1 september langskomen.

Openingsuren studentensecretariaten:

Vanaf 16 augustus 2018 zijn alle studentensecretariaten weer open!

Nieuwe graduaatsstudent (HBO5)

Wil je je inschrijven voor een graduaatsopleiding? Dat kan op het secretariaat van de HBO5-instelling die de opleiding organiseert. Dit adres vind je op de opleidingspagina.

Herinschrijven

Studeerde je vorig jaar al aan de Erasmushogeschool Brussel? Dan kan je je herinschrijving volledig online doen. Log in met je studentenmailadres en paswoord en klik op het iBaMaFlex-icoon. In iBaMaFlex kies je de module 'Mijn herinschrijvingsaanvraag' en volg je de stappen op het scherm.

Wat breng je mee om je inschrijving te voltooien?

Als je al een online inschrijving hebt gedaan, dien je enkel nog langs te komen met een aantal officiële documenten:

• Je origineel diploma secundair onderwijs of een voorlopig bewijs hiervan (er wordt ter plaatse een fotokopie genomen)
  • Je identiteitskaart of een geldige verblijfsvergunning

Nog niet online ingeschreven? Dan doen we het samen wanneer je op de campus bent.

Belangrijk! Check na je inschrijving regelmatig je e-postbus in iBaMaFlex en je studentenmailadres. De inschrijvingsdocumenten worden in je e-postbus gedeponeerd en alle correspondentie vanuit de hogeschool verloopt via je studentenmailadres.

Wist je trouwens al dat het academiejaar start op maandag 24 september 2018?

Instaptoets en toelatingsproeven

Instaptoets lerarenopleidingen

Wil je Kleuteronderwijs, Lager Onderwijs of Secundair Onderwijs studeren? Dan ben je verplicht om de instaptoets (www.vlaamsehogescholenraad.be/instaptoets) voor lerarenopleidingen te doen voor je je inschrijft. Laat je niet afschrikken, deze toets is niet bindend. Ook als je een minder resultaat behaalt, kan je je zonder enig probleem inschrijven.

Toelatingsproeven kunstopleidingen

Start je graag met een kunstopleiding, dan moet je slagen voor een toelatingsproef. Voor welke opleidingen organiseren we een toelatingsproef?