Onze labs

Met niet minder dan zes onderzoekslabo's verdiepen én verspreiden onze professionele bachelors hun kennis binnen hun vakgebied. Onze opdracht is om dat praktijkgerichte onderzoek te delen met het werkveld, studenten, onderzoekers en docenten. Samenwerken aan innovaties waardoor we vooruitgang boeken, deel uitmaken van een groter netwerk om die kennis te verspreiden en te communiceren, dat is waar onze praktijkonderzoekers dagelijks voor gaan. Leer ze hieronder kennen.

medialab.brussels

FabLab

Een multidisciplinair en multifunctioneel labo met heel wat software- en hardwaretools en een arsenaal aan hoogtechnologische machines, zoals lasercutters , 3D-printers, computergestuurde freesmachines en draaibanken .

MediaLab

Een creatief laboratorium met 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een chromakey- en belichtingsinstallatie, HD-videocamera’s en geluidsopnameapparatuur, projectoren, touchscreens en speakers, een testinstallatie voor tablets en smartphones, enz.

NetwerkLab

We beschikken over een state-of-the-art netwerklabo en zijn ondermeer erkend en gecertificeerd als Cisco Networking Academy en VMware IT Academy.

 

Open BusinessLab

Om onze studenten te motiveren om ondernemer te worden, hebben we het Open BusinessLab opgericht. Je kan er met je praktische vragen terecht bij professionals. Het is een pre-incubator waar studenten de mindset van ondernemer wordt aangeleerd, of ze nu entrepreneur of intrapreneur worden.

 

De labs over gezondheidszorg

Open BioLab

Een labo vol apparatuur en kennis voor iedereen die experimenten wil opzetten in de biowetenschappen.

Bic Sim

Het Brussels Integrated Care Simulatiecentrum telt vier kamers voor verpleeg- en vroedkundige situaties. Een real-life verloskamer, een ‘ziekenhuiskamer’ die in verschillende settings kan worden gebruikt en twee kamers waar studenten samen met docenten kunnen reflecteren op hun handelingen. 

Maak een afspraak

Medialab.brussels is een inspirerende omgeving voor studenten, experts, ondernemers, kunstenaars in de sector van nieuwe technologie en van STEM-, STEAM- en STARTS. Wij stellen mensen en middelen ter beschikking om jouw prototype te ontwikkelen. Met deze labs bieden we ondersteuning aan educatie, bedrijven en onderzoeksinstellingen zowel met infrastructuur als met expertise.

Leg dan je afspraak vast of raadpleeg onze agenda via deze link.

Waar vind je ons?

Medialab.brussels bevindt zich op campus Kaai:

De labs over gezondheidszorg bevinden zich op campus Jette: