Wat kost het?

Wat kost het om te studeren aan de Erasmushogeschool Brussel voor het nieuwe academiejaar 2018-2019?

Het studiegeld bij diploma- en credit contracten

• Voor een inschrijving in een opleiding in de bachelor-masterstructuur kan je je studiegeld berekenen aan de hand van onderstaande tabel.
  Vast gedeelte Variabel gedeelte per studiepunt
Niet-beurstariefstudent 238,3 euro 11,4 euro
Bijna-beurstariefstudent 238,3 euro 4,1 euro
Beurstariefstudent 108.8 euro 0 euro
  • Voor een inschrijving in een bachelor-na-bacheloropleiding kan je je studiegeld berekenen aan de hand van onderstaande tabel.
  Vast gedeelte Variabel gedeelte per studiepunt
banaba Zorgmanagement 235 euro 12 euro
banaba Pediatrische en Neonatale gezondheidszorg 230 euro 11 euro

Het studiegeld bij examencontracten

Vast Variabel gedeelte per studiepunt
Examencontract 108.8 euro 4,1 euro

Ben je van buiten de Europese Economische Ruimte (EER), dan betaal je meer voor je inschrijving. Voor een professionele bachelor is dat 5.904,90 euro per academiejaar; voor een academische bachelor of master 7.148 euro.

Studenten werken aan een project

Overige kosten

• Boeken en cursussen: als je studeert, heb je uiteraard boeken en cursussen nodig. Bij de start van het academiejaar ontvang je een lijst met het lesmateriaal, dat je via EhB kan bestellen.
  • Ateliergeld: hiermee worden de kosten voor kopieën, uitstappen ... vergoed. Het ateliergeld betaal je bij de start van het academiejaar. Het bedrag varieert naargelang de opleiding die je volgt.
  • Specifieke kleding of apparatuur: als je kiest voor een labo- of verpleegkundeopleiding, heb je een labojas nodig, dat spreekt voor zich. Als je informatica studeert, zal je een laptop best kunnen gebruiken … Afhankelijk van de opleiding die je kiest, heb je dus nog specifiek materiaal nodig.

Studiefinanciering

Inschrijvingsgeld, boeken en cursussen, kot, vervoer … studeren kost wel wat. Maar dit mag zeker geen hindernis vormen om te studeren aan onze hogeschool. We hebben verschillende mogelijkheden om je financieel te ondersteunen. Bij Stuvo EhB, de studentenvoorzieningen van EhB, vertellen we je er graag meer over. Onze ervaren medewerkers geven je gratis advies over het aanvragen van een studietoelage van de Vlaamse gemeenschap, het jokerkrediet, het verminderd studiegeld, financiële steun, een studielening ...

Je vindt ook meer info in onze rubriek 'financiële steun'.

Hoe je betaalt

Je betaalt je studiegeld via overschrijving binnen de zeven kalenderdagen na je inschrijving.
Zodra je studiegeld is betaald, ontvang je de nodige attesten en een studentenkaart.
Je recht op kinderbijslag geldt enkel bij een inschrijving vanaf 27 studiepunten.

Specifieke voordelen voor werknemers en werkgevers

Al aan het werk? We hebben interessante formules (betaald educatief verlof, KMO-portefeuille …) om werk en studie te combineren.

Je studiecontract wijzigen

Beslis je tijdens het academiejaar dat je bijvoorbeeld een vak extra wil volgen of ga je van opleiding veranderen? Dan wijzigen we je studiecontract.