Samenwerken met het werkveld

Een hogeschool is al lang geen plaats meer waar er alleen uit de boeken gestudeerd wordt! Nee, de samenwerking met bedrijven, organisaties, freelancers is essentieel om enerzijds ons onderwijs op peil te houden en anderzijds om onze studenten alle mogelijkheden te tonen die het werkveld biedt.

Wij zoeken daarom actief naar partners om ons onderwijs te verrijken. Dat kan door samen projecten te ontwikkelen, door stagiaires te plaatsen of door feedback te vragen over de kwaliteit van een opleiding. Wij hebben ook bedrijven en organisaties heel wat te bieden. Zo kun je met onze hulp een innovatieproces op gang brengen, onderzoeksvragen stellen of gewoon deelnemen aan een van onze bij- en nascholingen.

Via deze PowerPoint krijg je een korte presentatie van onze hogeschool.

Ben je al overtuigd en wil je met ons samenwerken? Vul dan dit formulier in en laat het ons weten.

Hieronder zetten we alles op een rijtje. Klik op de links voor meer info of voor de contactgegevens.

Wat kunnen wij samen doen?

Innoveer met onze hulp

Ken je onze Labs en Kenniscentra al? Onze labs zijn inspirerende omgevingen voor studenten, ondernemers, kunstenaars, onderzoekers, enzovoort.  Overloop al onze Labs en contacteer ons voor een samenwerking. In onze zes kenniscentra staan onze ervaren onderzoekers dan weer klaar om jouw je onderzoeks- of innoveervraag te beantwooorden. 

onderwijspartner

Word onderwijspartner

Onze opleidingen gaan voor kwaliteit. Essentieel is dat de evaluatie gebeurt in samenspraak met onze stakeholders en uiteraard maakt het werkveld daar een integraal deel van uit. Zin om een bepaalde opleiding mee op te volgen? Meld je dan aan voor een resonantiegroep of voor reflectiemomenten die georganiseerd worden. Stuur een mailtje naar aina.callaert@ehb.be en vertel haar voor welke opleiding jij je graag vrijmaakt.

medialab

Onze infrastructuur

Heb je een locatie in Brussel nodig voor een vergadering? Er staan je verschillende campussen ter beschikking. Of denk je aan een filmvertoning in Cinema RITCS? Ook dat is mogelijk. Lees hier hoe je in onze labs iets kan onderzoeken of een prototype ontwikkelen.

Voor alle andere infrastructuurvragen mail je naar info@ehb.be. Wij contacteren je zo snel mogelijk. 

Continuing Education

Blijven studeren is een meerwaarde voor iedereen. Of het nu gaat over een specialisatie, een verdieping of gewoon een opfrissing: EhB Continuing Education wil een brug slaan tussen het werkveld en ons onderwijs. Dankzij deze wisselwerking ben je steeds bij in jouw vakgebied.

Stage en werkplekleren

Essentieel onderdeel van professionele bachelors en van graduaten is het praktijkonderwijs. Natuurlijk hebben we daar partners voor nodig. Het gaat hier over stageplaatsen, of het meer intensere werkplekleren. Klik snel door en lees wat het verschil is tussen stages en werkplekleren.

Eindwerken en projecten

Elke student is tijdens zijn studieloopbaan betrokken bij meerdere projecten. Dat kan gaan over groepswerken, individuele projecten en uiteraard op het einde betreft het de bachelor- of masterproef. We werken het liefst met reële vragen uit het werkveld. Lees op deze pagina hoe je ons kunt helpen.

gastdocent

Van gastcollege tot bedrijfsbezoek

Zin om op nog een andere manier je kennis door te geven? Er zijn heel nog wat andere mogelijkheden om met ons samen te werken: gastcolleges, vakbeurzen, simulaties. Bekijk hier de mogelijkheden.

Career Center

Deel jouw vacatures in ons Career Center en bereik op een gemakkelijke manier onze studenten en alumni. Je kunt een bedrijfsprofiel aanmaken of je kunt eenmalig een vacature delen. 

entrepreneur

Entrepreneurshiptrajecten

Ons Open Business Lab is een pre-incubator waar studenten de mindset van ondernemer wordt aangeleerd. Zin om je ondernemerskennis te delen? Neem contact op met info@ehb.be om een samenwerking te bespreken.