Studenten graduaat Informatica
Graduaat (HBO5)

Systeem- & Netwerkbeheer

OVERTUIGD VAN DEZE STUDIE?

Is systeem- & netwerkbeheer iets voor jou?

Je bent ambitieus en je wil een hogere opleiding volgen om een succesvolle professionele carrière te kunnen uitbouwen.

Je denkt analytisch. Je houdt ervan om problemen te analyseren en op een systematische manier op te lossen.

Je denkt creatief. Denkkracht is je belangrijkste gereedschap en je kan op een creatieve manier ingewikkelde zaken terugbrengen tot een overzichtelijk geheel.

Je bent ondernemend. Je bent goed in organiseren en je kunt zelfstandig en resultaatgericht werken. Je hebt aandacht voor de mensen om je heen. Je wil snel aan de slag. Je wil kennis opdoen combineren met actief bezig zijn. Je bent eerder praktijkgericht en niet echt een theoreticus.

Volwaardig hoger diploma in 2 jaar

We bieden je een voltijdse tweejarige dagopleiding aan die volledig op de beroepspraktijk is afgestemd. Indien je ’s avonds de lessen wil volgen, dan doe je er standaard drie jaar over. Vooral in het avondtraject maken wij gebruik van blended learning.

Je staat er niet alleen voor

We begeleiden je actief in je persoonlijke ontwikkeling. Je docent is je coach en gaat samen met jou op zoek hoe je je talenten en competenties het best kan ontwikkelen. Werkcolleges krijg je in kleine groepen zodat je individueel begeleid kan worden. De drempel tussen docent en student is bij ons erg laag. Digitaal leren (blended learning) maakt actief deel uit van onze onderwijsstijl. Minder boeken, wel meer online en interactief materiaal.

Het diploma graduaat Systeem- & Netwerkbeheer opent vele deuren

De vraag naar systeem- en netwerkbeheerders is groot. Onze economie heeft nood aan ICT-medewerkers allerhande. Als systeem- en netwerkbeheerder ben je creatief en dynamisch. Naast een degelijke technische kennis beschik je ook over communicatieve en commerciële vaardigheden

Met een diploma graduaat Systeem- en Netwerkbeheer heb je ruime keuze op de arbeidsmarkt en uitzicht op een boeiende carrière. Je kan aan de slag als netwerkbeheerder, systeembeheerder, helpdeskmedewerker, databankbeheerder … of je kunt als zelfstandige IT-diensten aan bedrijven leveren.

Verder studeren?

Wil je na deze opleiding doorstromen naar de professionele bachelor Toegepaste informatica, dan krijg je bij de Erasmushogeschool Brussel vrijstellingen op basis van EVK. Je moet 99 studiepunten volgen.

Jouw opleiding in 5 leerlijnen

De eerste stappen in het hoger onderwijs zijn vaak niet zo eenvoudig. Daarom hebben we de opleiding zo uitgewerkt dat de hoeveelheid leerstof die je in één keer moet verwerken relatief beperkt blijft. Het academiejaar is opgebouwd uit vier lesblokken in plaats van twee semesters. Elke lesblok bestaat uit zes lesweken en wordt afgesloten met een evaluatieperiode. Per lesblok komen maximaal drie à vier vakken aan bod. Op het einde van elk lesblok worden deze vakken geëvalueerd. Daarna starten we met een nieuw lesblok en nieuwe vakken.

Je opleiding bestaat uit vijf leerlijnen. Naast drie inhoudelijke leerlijnen die de kern vormen, namelijk Systems, Networks en Software, bestaat het curriculum uit een ondersteunende leerlijn IT-sector en een leerlijn Integration, waar alle leerlijnen in samenkomen.

IT-sector

In de leerlijn IT-sector leren we jou een aantal IT-basics aan. Je verwerft inzicht in de algemene werking van hard- en software, in verschillende talstelsels, in verschillende communicatiestrategieën en technieken die relevant zijn in bedrijven. Bovendien ontwikkel je IT-Engels en IT-specifieke projectmanagement methodieken.

Systems

Vertrekkend van de basiswerking van computersystemen en besturingssystemen laten we je kennis maken met de moderne bouwstenen van een ICT-infrastructuur. We bestuderen tevens het beheer van databanken.

Networks

Hier leer je de infrastructuurkant van informaticatoepassingen kennen. Je krijgt inzicht in de algemene netwerkarchitecturen.

Software

Je leert scripts ontwikkelen om toepassingen beter te beheren en te automatiseren.

Integration

In de leerlijn Integration ligt de focus op levenslang leren, projectwerk en geïntegreerd verwerven en inoefenen van competenties. Deze leerlijn bestaat bijna integraal uit werkplekleren

Jouw programma

De eerste stappen in het hoger onderwijs zijn vaak niet zo eenvoudig. Daarom hebben we de opleiding zo uitgewerkt dat de hoeveelheid leerstof die je in één keer moet verwerken relatief beperkt blijft. Het academiejaar is opgebouwd uit vier lesblokken in plaats van twee semesters.

Elk lesblok bestaat uit zes lesweken en wordt afgesloten met een evaluatieperiode. Per lesblok komen maximaal drie à vier vakken aan bod. Op het einde van elk lesblok worden deze vakken geëvalueerd. Daarna starten we met een nieuw lesblok en nieuwe vakken.

Je staat er niet alleen voor

We begeleiden je actief in je persoonlijke ontwikkeling. Je docent is je coach en gaat samen met jou op zoek hoe je je talenten en competenties het best kan ontwikkelen. Werkcolleges krijg je in kleine groepen zodat je individueel begeleid kan worden. De drempel tussen docent en student is bij ons erg laag. Digitaal leren (blended learning) maakt actief deel uit van onze onderwijsstijl. Minder boeken, wel meer online en interactief materiaal.

Veld
Credits
IT-sector
IT essentials
3
IT Lab
5
Communication I
4
Systems
Operating systems 1
6
Operating systems 2
7
Database fundamentals
4
Database Management
4
System & Cloud Services
6
Networks
Networks I
4
Networks II
7
Software
Scripting I
6
Integration
Trends
4
Veld
Credits
IT-sector
Communication II
3
Process & Project Flow
3
Networks
Networks III
6
Networks IV
6
Software
Scripting II
6
Integration
Project on Campus
6
Internship: Project I
15
Internship: Project II
15

Campus Kaai wordt je nieuwe biotoop. Hier studeer je samen met de studenten uit de de bacheloropleidingen Multimedia & Communicatietechnologie en Toegepaste Informatica en de studenten uit de graduaatsopleidingen Programmeren, Electromechanische Systemen en Internet of Things. 

Hier vind je alle nodige leslokalen, labo’s, computerlokalen, lokalen voor zelfstudie en open labs. In het Business Lab, Fab Lab, Media Lab en Design Lab kan je begeleid zelfstandig leren en experimenteren, maar ook samenwerken met professionals uit verschillende vakgebieden in de IT. We zijn tevens erkend en gecertifieerd als Cisco Academy en beschikken over een state of the art Systeem -en Netwerklab.

Natuurlijk ondersteunen we je bij alle aspecten van je studieloopbaan en zorgen we voor studie- en studentenbegeleiding.

Op de campus vind je naast het onthaal, het studentensecretariaat, de ICT-dienst, het docentenlandschap en vergaderzalen ook nog een restaurant en een grote groene zone met zitbanken waar je kan pauzeren of in team samenwerken.

Campus Kaai is vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer. De metro, bussen van De Lijn en de bussen en trams van MIVB stoppen in de onmiddellijke omgeving van onze campus. Als je liever met de wagen komt, kan je gebruik maken van onze grote parkeerterreinen.

Modeltraject

We bieden twee modeltrajecten aan: een dagtraject van twee jaar, en een avondtraject van drie jaar.

Ben je ingeschreven in het dagtraject, dan volg je gewoon voltijds alle lessen overdag.

Ben je ingeschreven in het avondtraject, dan volg je dezelfde lessen ’s avonds, maar ze zijn wel verspreid over drie jaar.

Aangepast traject

Afhankelijk van je persoonlijke en professionele situatie kan voor jou een individueel aangepast traject uitgewerkt worden. Je plant dus met een maximum aan flexibiliteit om zo op je eigen tempo te studeren. Bovendien voorzien we de mogelijkheid om jouw stages te spreiden over een langere periode, om opdrachten op de werkplek fl exibel te plannen en om deadlines voor opdrachten of projecten te verschuiven. Je kunt ook eerder verworven competenties (EVC) of kwalificaties (EVK) valideren. Zo kan je het modeltraject eventueel afronden op anderhalf jaar.

Op een infodag gooien we met de opleiding Systeem- & Netwerkbeheer de deuren open. Je kan er onze campus ontdekken. Sla eens een praatje met onze studenten of stel je vragen aan één van onze docenten. Duik eens met je neus in een aantal cursussen. En kom de labo's ontdekken.

Kortom, een infodag zal je een veel beter beeld geven of de opleiding waarin je interesse hebt en je helpen om de juiste studiekeuze te maken. Zo kan je met zekerheid starten aan je opleiding.

Onze infodagen 2020
 

Infodag op afspraak

We kunnen momenteel helaas geen honderden bezoekers ontvangen op de campus. Toch willen we je zo goed mogelijk helpen bij het maken van een studiekeuze. Daarom voorzien we voor jou onze 'infodag op afspraak'. Kom onze campus en je opleiding ter plaatse ontdekken.
Je toekomstig opleidingshoofd of één van je docenten, maakt hier met veel plezier wat tijd voor vrij.

Maak een afspraak

Start inschrijvingen

Vanaf zaterdag 27 juni kan je je trouwens ook meteen inschrijven aan onze hogeschool. Tot binnenkort?

Wil je meer weten?

Controleer of je mag starten

Heb je geen diploma secundair onderwijs? Dan mag je toch starten als je slaagt voor de toelatingsproef. Heb je een VDAB-contract? Mogelijk zal je deze opleiding ook kunnen volgen.

Voor meer info omtrent de voorwaarden kan je op onze pagina toelatingsvoorwaarden terecht.

Schrijf je in

Je schrijft je vlot online in op voorinschrijving.ehb.be. Ben je online ingeschreven? Neem je dossier dan mee naar het studentensecretariaat van de campus waar je binnenkort les gaat volgen.

Wat kost het?

Je kan alle info over studiegeld vinden op onze Wat kost het?-pagina.

Openingsuren studentensecretariaat

Inschrijven kan vanaf 27 juni 2020:

Zomersluiting vanaf 11 juli tot en met zondag 16 augustus 2020.

Locatie

Campus Kaai
Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel 
Studentensecretariaat - eerste verdieping, lokaal 101

Contact

Heb je nog vragen omtrent je inschrijving of wens je een afspraak te maken om je inschrijving te voltooien? Contacteer ons dan telefonisch (02 520 18 10) of via e-mail (dt.secretariaat@ehb.be). 

Infomomenten

Onze infodagen 2020
 

  • zaterdag 14 maart 2020 (10u tot 13u)
  • zaterdag 25 april 2020 (10u tot 13u)
  • zaterdag 27 juni 2020 (10u tot 13u)
  • zaterdag 5 september 2020 (10u tot 13u)
  • zaterdag 12 september 2020 (10u tot 15u)

Workshopweek  

Van 24 februari tot 28 februari 2020

Deel dit