Toerisme- en Recreatiemanagement
Professionele Bachelor

Toerisme- & Recreatiemanagement

INSCHRIJVEN

Ben jij creatief, taalvaardig en heb je interesse in cultuur, reizen en duurzaam toerisme?

Pittige vakantiemakers gezocht!

 • Ben je geboeid door vrije tijd en reizen?
 • Ben je creatief, taalvaardig en heb je een open blik op de wereld?
 • Heb je interesse in landen, mensen en culturen?
 • Wil je werk maken van een meer duurzaam toerisme?

Dan ben jij zonder twijfel geknipt voor de job van eigentijds en kritisch vakantiemaker! Word je geprikkeld door de uitdagingen en kansen van een wereldstad en wil je de meest boeiende reis van je leven maken, dan is onze hogeschool jouw toekomstige habitat. Welkom in onze multiculturele omgeving waar we je uitdagen en kritisch laten reflecteren.

Toerisme- & Recreatiemanagement studeer je in Brussel

Toerisme- en Recreatiemanagement studeer je in het centrum van Brussel, aan het gezellige Bloemenhofplein. Je komt dankzij onze unieke locatie dagelijks in contact met binnen- en buitenlandse toeristen en wereldburgers. De hippe shops, tophotels en trendy bars, musea en pop-up activiteiten vind je om de hoek. Het bruisende kosmopolitische Brussel met de luchthaven en het internationaal treinstation Brussel-Zuid is onze thuishaven. Ook de Ancienne Belgique, het Sint-Goriks- en Sint-Katelijneplein liggen vlakbij zodat je zonder probleem het studentenleven kunt ontdekken.

Geen fijnere manier om jezelf te ontplooien dan in onze uitdagende toeristische omgeving.

Wat je mag verwachten van je studie

Een aanpak met jouw sterktes als uitgangspunt

Waar jouw focus en interesse ook liggen, je krijgt de kans om je eigen sterktes te ontwikkelen en je te verdiepen in een specifiek domein van ons vakgebied. Dat doe je onder andere via de stages in binnen- of buitenland. Je kiest je bestemming (zelfs naar het andere eind van de wereld als je wil), de deelsector en de vaardigheden die je wilt ontplooien. Docenten coachen je doorheen de deeltrajecten en begeleiden je bij het managen van projecten. We zijn kritisch, creatief en zorgvuldig tijdens het praktijkgericht onderzoek en de productontwikkeling. We focussen op een duurzame en innovatieve manier om met de uitdagingen van de toekomst om te gaan.

 

Brussel? Ja, zeker!

De tijd die ik tot nu toe heb gehad in Brussel, heb ik ervaren als een geweldige periode. Ik heb mijn vertrouwde thuisfront verlaten om zelfstandiger door het leven te kunnen gaan, ik heb mensen leren kennen uit alle hoeken van België en een heel nieuwe cultuur ontdekt. Het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. De Erasmushogeschool geeft me een kans om te groeien als persoon, een kans waarin ik mezelf kan zijn zonder raar aangekeken te worden, een kans om mij te zijn.

Yarne Claus
Student Toerisme- & Recreatiemanagement

Coachende aanpak

Onze aanpak is gericht op een mooi evenwicht tussen de ontwikkeling van deskundigheid, bekwaamheid en identiteit. Concreet betekent het dat we je kennis aanreiken, professionele vaardigheden laten ontwikkelen en je stimuleren om je eigen weg te vinden. Je krijgt dus colleges, workshops en individuele coaching. Het gaat er om dat we je alle kansen bieden en je coachen om meer te weten, je weg te vinden in het professionele leven en je talenten maximaal in te zetten. Je kan op ons rekenen om je te ondersteunen op je eigen professionele pad.

 

Praktisch

Wat in het toeristisch-recreatief werkveld actueel is, sijpelt ook binnen in onze opleiding. Het contact met de dagelijkse praktijk is reëel. We nodigen gastsprekers uit die praktijkgerichte ervaringen delen, we bezoeken werkplekken in verschillende deelsectoren (toerisme, vrije tijd, meetings industrie), je gaat op stage en we voeren projecten uit in opdracht van de sector. Je merkt dat praktijk en theorie dicht bij elkaar liggen in ons vakgebied. De luchthaven, musea, recreatiedomeinen, hotels,… je bent er echt geweest en hebt er gewerkt voor je afstudeert.

 

Talentgericht

Je bent een rasechte verkoper of eerder een creatieveling, misschien voer je liever onderzoek uit of werk je graag in alle stilte aan een nieuw product. Begeleid je liefst van al groepen of coördineer je graag een organisatie? Waar jouw talenten en vaardigheden ook liggen, in het toeristisch-recreatief werkveld – dat heel breed is -– zijn alle profielen en persoonlijkheden welkom, zolang je maar met enthousiasme en motivatie je werk aanpakt. Onze opleiding richt zich tot iedereen die in onze sector aan de slag wil. We helpen je bij het maken van keuzes en bij het specialiseren. Je mag worden wie je graag wil zijn.

Internationaal

Als er een ding zeker is, dan is het dat onze werk- en studeeromgeving internationaal zijn. Bovenal studeer je in een grootstad en maak je dagelijks contact met mensen uit de hele wereld of uit diverse culturen. Onze onderwijstaal is Nederlands, maar daarnaast reiken we ook een zeer hoog niveau van Frans en Engels aan en leren we je communiceren in andere talen (Spaans, Duits). We werken nauw samen met andere Europese instellingen en hebben uitwisselingen met buitenlandse studenten. Jijzelf kan er voor kiezen om je stage in het buitenland uit te voeren of zelfs om een studiejaar in een Europese hogeschool of universiteit te volgen. Kans genoeg dus om je internationale skills te trainen.

PROJECTEN IN DE KIJKER

Nieuwsgierig waar onze studenten zoal mee bezig zijn? Hier zie je een mooi overzicht van al hun werk en activiteiten, gebundeld in een inspirerend filmpje.

Nee, zelfs Corona houdt onze studenten niet tegen om boeiende stages te volgen en creatieve projecten op te zetten!

Hou je van schrijven, bloggen, fotograferen, reizen, ontdekken, verloren lopen, dromen, toevallige ontmoetingen en boeiende verhalen? Dan kan je hier zeker je ei kwijt!

Studenten van het 3de jaar volgden de toeristisch-recreatieve actualiteit op de voet en maakten wekelijkse actuele nieuwsberichten die werden gepubliceerd op een nieuwssite:
 
TRM Bulletin

De verhalen op deze blog gelden als directe weerspiegeling van de verschillende manieren waarop de studenten omgaan met de stad, in de taal waarin dat voor hen het meest comfortabel aanvoelt. Met hun schrijfsels willen de studenten zowel medestudenten als reizigers in Brussel en daarbuiten inspireren.

Wandermust omhelst een breed scala aan blogposts, van makkelijk verteerbare ‘listicles’, via reviews en persoonlijke verhalen, tot profielstukken van fascinerende figuren.

Enjoy! #wandermustehb

Beste beslissing ooit!

Na 2 jaar fulltime werken, ben ik gestopt om voltijds Toerisme- & Recreatiemanagement te studeren aan de Erasmushogeschool Brussel. Ik heb er een goed gevoel bij want ik doe het met veel liefde, passie, plezier maar vooral met doorzettingsvermogen. Dit is de beste beslissing ooit!

Sandro Deganseman
Student Toerisme- & Recreatiemanagement

Onze inhoudelijke focus

Inhoudelijke focus Toerisme & Recreatiemanagement

Talen

Een vlotte communicatie is een belangrijk aspect van de professionele vaardigheden van een vakantiemaker. Daarom zetten we ook hoog in op talen en professionele communicatie. Je bouwt Frans en Engels op vanuit een behoorlijk instroomniveau tot een zeer hoog eindniveau waarbij spreken en schrijven foutloos verloopt. Duits en Spaans zijn talen die we graag opbouwen van nul tot omgangstaal. Onze onderwijstaal is Nederlands en dus verwachten we ook dat iedereen foutloos Nederlands kent bij de instroom. Heb je hier wat moeite mee, dan kan je mits extra cursussen je Nederlands naar het gewenste niveau tillen. In het opleidingsonderdeel Professionele Communicatie besteden we aandacht aan spreek- en presentatietechnieken, gidsen, sociale media, promotie, interculturele communicatie en andere aspecten van communiceren.

Projecten en stages

Projecten

In de projecten (cases) bieden we actieve werkvormen aan waarin je creativiteit, kritische ingesteldheid, zelfredzaamheid, economisch inzicht en zin voor initiatief aanscherpt. Je werkt hiervoor in groepjes van 3 tot 15 studenten. Het grootste project is je bachelorproef. Je krijgt een opdracht en gaat zelfstandig op zoek naar innovatieve voorstellen. Het team dat je zelf samenstelt, is complementair zodat elk teamlid een echte meerwaarde biedt aan het project.

Stages

Je loopt stage in het 2de en 3de jaar. De stage in deeltraject 2 is eerder operationeel, je voert taken uit die je inzicht geven in een bepaalde sector. Hier kan je al richting geven aan je toekomst door specifiek op zoek te gaan naar een stageplek in een werkveld waar je later wil in terechtkomen. De stage in deeltraject 3 duurt 3 maanden. Ook hier kan je een job kiezen die bij je past in het binnen- of het buitenland. Wij hebben een overzicht van bedrijven en organisaties waar we vaak mee samenwerken en die ons garanties bieden dat zij je goed begeleiden. Wil je zelf op zoek naar een stageplaats, dan kan dat ook.

Management in toerisme en recreatie

Economie en ecologie

Toerisme en recreatie ontwikkelen zich in een brede maatschappelijke context. Als toeristisch-recreatieve manager ken je hier de motoren van. Je maakt kennis met verschillende contexten zoals economische, ecologische, politieke en sociaal-culturele. In bedrijfsmanagement komen vooral economische factoren aan bod, waaronder marketing, financieel management en HRM.

Onderzoek, analyse en technieken

Om de sector te leren kennen en nieuwe producten te ontwikkelen, moet je de markt onderzoeken, analyses uitvoeren en gegevens verwerken. Geïnspireerd door praktijkvoorbeelden en met behulp van technische onderzoeksvaardigheden leer je informatie te verwerken en om te vormen tot bruikbare adviezen voor het werkveld.

Sector

Sectorspecifieke vakken

Uiteraard krijg je in je opleiding domeinspecifieke vakken aangereikt. Het zijn de toffe vakken waar je het ook echt om doet: luchtvaart, touroperating, recreatie, .. Alles wat je wil en moet weten over de toeristische en recreatieve sector op regionaal, nationaal en internationaal vlak komt aan bod.

Hot topics en nieuwe trends in toerisme

We vinden het belangrijk dat je van actuele topics en nieuwe trends in toerisme en recreatie op de hoogte bent. Daarom nodigen we regelmatig gastsprekers uit die de dagelijkse praktijk en sectorevolutie in de opleiding brengen. We introduceren nieuwe trends en ontwikkelingen. Je maakt regelmatig uitstappen en bezoekt zowel attracties, bestemmingen als toeristische bedrijven.

Je programma Toerisme- & Recreatiemanagement

Waar jouw focus en interesse ook liggen, je krijgt de kans om je eigen sterktes te ontwikkelen en je te verdiepen in een specifiek domein van ons vakgebied. Dat doe je vooral via stages. Je kiest je bestemming, de deelsector en de vaardigheden die je wil ontplooien.

Onze docenten coachen en begeleiden je doorheen de deeltrajecten en bij het managen van projecten. We zijn kritisch, creatief en zorgvuldig tijdens het praktijkgericht onderzoek en de productontwikkeling.

Je eerste jaar

Focus op eigentijds toerisme

Veld
Credits
Sector
Luchtvaart
5
Touroperating
5
Reisbemiddeling
5
Toerisme gisteren, vandaag en morgen
4
Natuur & landschap
4
Projecten
Inleidende Case
3
Tourism Lab
3
Case Reisbemiddeling
3
Talen
Frans
4
Engels
4
Duits
4
Spaans
4
Management
Professionele Communicatie 1
3 > 4
Bedrijfsmanagement 1
4
IT Tools
4

Je tweede jaar

Focus op toerisme en recreatie in eigen land.

Veld
Credits
Sector
Toerisme in België
5
Recreatie- & Leisuremanagement
5
Kunst & Architectuur
5
Projecten
Case Kunst & Architectuur
3
Case Toerisme in België
3
Case Recreatie & Leisure
3
Talen
Frans
3
Engels
3
Duits
3
Spaans
3
Management
Professionele Communicatie 2
3
Bedrijfsmanagement 2
4
Tourism Research
5
Stage
(Inter)nationale stage 1 (9 weken)
12

Je derde jaar

Focus op destinations en meetings.

Veld
Credits
Sector
Destination Management
5
Meetings Industry
5
Bachelorproef
Creatieve productontwikkeling
10
Talen
Internationale vakliteratuur (Fr+Eng)
4
Duits + Spaans
4
Management
Professionele Communicatie 3
3
Bedrijfsmanagement 3
5
Stage
(Inter)nationale stage 2 (16weken)
24

Na deze studie kan je nog veel verschillende richtingen uit.

Ik koos voor deze opleiding omdat ze zeer interessant en uiteenlopend is. Na deze studie kan je nog veel verschillende richtingen uit. Ik vind dat er in onze school een zeer aangename sfeer hangt. De drempel tussen de docenten en studenten is zeer laag, wat ervoor zorgt dat je altijd bij hen terecht kan. Brussel is ook gewoon een hele bruisende stad, dit maakt het tof om hier student te zijn.

Paulien Poncelet
Studente Toerisme- & Recreatiemanagement
Programma Toerisme- & Recreatiemanagement

ECTS-fiches

Wil je gedetailleerde info over de vakken (beoordeling, examenvormen ...), dan kan je terecht in de ECTS-fiches.
Je kan ook de specifieke leerdoelen doornemen.

Stage in Brussel, Berlijn of zelfs Beijing?

We zetten de stages in om je eigen talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen. In je opleiding loop je maar liefst twee keer stage omdat ze een eerste belangrijke werkervaring vormen binnen je professionele carrière. In het tweede jaar is er een stageperiode van 9 weken voorzien. In het derde jaar geniet je van 16 weken stage (het volledige tweede semester).

Je kiest waar je naartoe gaat (binnen- of buitenland), voor welk bedrijf of welke organisatie je wil werken en welke ervaring je wil opbouwen. Je kan stage lopen bij reisbureaus, touroperators, incoming agents, toeristische diensten, cruisemaatschappijen, ... Graag intercontinentaal? Dat kan als je het zelf écht wil. Achter de hoek of ver weg, jij bepaalt zelf hoe je stage eruit ziet.

Stage Toerisme- & Recreatiemanagement

Eens ik in de helft van mijn stage zat, kon ik al zelfstandig klanten verder helpen bij het samenstellen van hun droomreis.

Ik mijn derde jaar liep ik stage bij Joker in Brussel. In het begin liep alles nog wat onwennig, maar eens ik in de helft van mijn stage zat, kon ik al zelfstandig klanten verder helpen bij het samenstellen van hun droomreis. Daar heeft de grote hoeveelheid kennis, die ik heb meegekregen tijdens de opleiding, zeker toe geholpen. Het is een heel fijn gevoel om de geziene theorie te kunnen omzetten in de praktijk.

Ines Maelfait
Oud-studente Toerisme- & Recreatiemanagement

Na je opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement

Je gaat ontdekken, creëren en doen

Met je professionele bachelordiploma Toerisme- & Recreatiemanagement kan je een eigentijds reis- en vrijetijdsaanbod creëren en verkopen, je kan inspelen op de nieuwste trends en kritisch reflecteren over reizen en vrije tijd vandaag én in de toekomst. Denken over de vakantie van morgen zit in onze genen.

Waar kom je terecht?

We laten je excelleren in talen, projectmanagement en wereldburgerschap. Als je afstudeert, kan je zo aan de slag als reisagent of reisleider, productontwikkelaar of projectleider. Je bent deskundige in luchtvaart en andere toerisme materies, je kent de wereld uit je hoofd en je maakt kennis met kunst-, architectuur- en andere cultuuruitingen. Je staat ook kritisch stil bij een wereld in verandering en je kan meepraten over de
economische aspecten van ons vakgebied. Kortom, je vindt je weg in om het even welk toerisme-, meeting- of leisurebedrijf zoals reisbureaus, toeristische diensten, recreatiebedrijven,
touroperators, luchtvaartmaatschappijen, bungalowparken, MICE-bedrijven.

Toerisme-& Recreatiemanagement Toekomstmogelijkheden

Je jobkansen

90 %

van de afgestudeerden heeft 3 maanden na het afstuderen al een job. Meestal in de toeristisch-recreatieve sector, maar ook daarbuiten. Dit kan omdat je verschillende talen spreekt, kennis hebt van economie en marketing, maar ook creatief en kritisch bent. Je hebt een aantrekkelijk beroepsprofiel.

Je wil nog verder studeren

Een tweede bachelordiploma behalen

Als je dat wil, kun je na je professionele bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement nog verder studeren. Op onze campus kan je via een verkort traject van één jaar een tweede bachelordiploma behalen.

Je kan ook elders in de Erasmushogeschool Brussel terecht voor een postgraduaat, een tweede Bachelor of een Banaba (Bachelor na Bachelor)

Een master studeren

Ga je na je bachelor voor een master in een gelijkaardig of verwant studiedomein, dan volg je aan de hogeschool of aan de universiteit eerst een  schakelprogramma van één academiejaar. Het volgende jaar kun je dan je masterdiploma behalen. Zo kun je via een schakelprogramma aan de Vrije Universiteit Brussel, onze partnerinstelling een Master in Toerisme behalen

 

Welkom op onze stadscampussen

Campus Bloemenhof

Je volgt les op campus Bloemenhof of op campus Kanal, beide in hartje Brussel. Campus Bloemenhof vind je aan het charmante Bloemenhofplein, vlakbij de Dansaertwijk. De grootste troef van deze campus: het grote dakterras waar je 's middags kan lunchen en kan genieten van het panoramisch zicht. Campus Kanal ligt pal in de hippe Dansaertwijk. Met de laatste technologische snufjes, future classrooms en learning spaces is deze campus klaar voor de toekomst. De campussen zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde treinstation is Brussel-Centraal. Vanaf hier stap je 15 min tot aan de campus. Of neem metro 1 of 5 tot aan halte Sint Katelijne. Vanaf Brussel-Noord of Brussel-Zuid neem je tram 3 of 4 en stap af aan Beurs of Anneessens.

Dankzij het voordelige MIVB-abonnement rijd je een heel jaar voor slechts 12 euro door de stad! Gebruik je liever de fiets, dan parkeer je met gemak je fiets van Villo in het station tegenover onze campus. Een jaarabonnement voor deze deelfiets kost nog geen 35 euro.

 

Campus Bloemenhof Kanal
Adres Zespenningenstraat 70
1000 Brussel
Slotstraat 28
1000 Brussel
Telefoon 02 213 61 10 02 899 71 00
E-mail mm@ehb.be mm@ehb.be

Kosten

Wat kost het nu juist om te studeren aan een hogeschool? Omdat er heel wat verschillende scenario's zijn, geven we op deze pagina een overzicht van de mogelijke kosten. Maar we geven ook meer duiding bij de mogelijke voordelen waar jij als student recht op kan hebben.

Wil je graag nog meer weten over mogelijke kosten en voordelen, kijk dan zeker eens op www.erasmushogeschool.be/nl/wat-kost-het.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld aan een hogeschool hangt onder meer af van

 • het type contract,
 • het aantal studiepunten waarvoor je je inschrijft,
 • je statuut.

Meer informatie vind je ook terug op de pagina van de Vlaamse overheid.

De berekening van studiegelden gebeurt op basis van onderstaande tarieven en zijn van toepassing voor elke hogeschool.

  Vast gedeelte Variabel gedeelte per studiepunt Voltijdse studenten '21-'22 (60 studiepunten)
Niet-beurstariefstudent € 247,9 € 11,9 € 961,90
Bijna-beurstariefstudent € 247,9 € 4,3 € 505,90
Beurstariefstudent € 113,2 € 0,0 € 113,20

Overige kosten

Naast het inschrijvingsgeld zijn er nog een aantal andere kosten. Je hebt sowieso jouw boeken, cursussen en academic software. Daarnaast heb je een laptop nodig. Aan welke minimumspecificaties die dient te voldoen voor jouw opleiding? Lees hier meer.

Tenslotte heb je nog specifieke kosten voor bijvoorbeeld specifiek materiaal of uitstappen.

Studiefinanciering

Inschrijvingsgeld, boeken en cursussen, kot, vervoer … studeren kost wel wat. Maar dit mag zeker geen hindernis vormen om te studeren aan onze hogeschool. We hebben verschillende mogelijkheden om je financieel te ondersteunen. Bij Stuvo EhB, de studentenvoorzieningen van EhB, vertellen we je er graag meer over. Onze ervaren medewerkers geven je gratis advies over het aanvragen van een studietoelage van de Vlaamse gemeenschap, het jokerkrediet, het verminderd studiegeld, financiële steun, een studielening, ...

Ben je al aan het werk? Ook dan zijn er een aantal interessante opties: www.erasmushogeschool.be/nl/studeerformules-werknemers-werkgevers.

Verkort Traject Toerisme- & Recreatiemanagement

Heb je al een diploma, maar droom je van een job in de vrije tijd of het toerisme? Waarom geen bijkomend bachelordiploma?

 • Wie al credits voor talen en bedrijfsmanagement verwierf in een vorige opleiding kan een verkort traject van 95 (66 + 29) studiepunten opnemen in anderhalf jaar (Traject A)
 • Heb je bedrijfsmanagement in je vooropleiding gehad, dan kan je toch je TRM-diploma behalen in een traject van anderhalf à twee jaar en 104 (75 + 29) studiepunten. Je zal je talenkennis moeten aantonen aan de hand van een test en extra lessen bedrijfsmanagement volgen (Traject B).

Twijfel je of deze opleiding voor jou haalbaar is, contacteer Chris De Smedt, chris.de.smedt@ehb.be, opleidingshoofd van de bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement.

Stage

Je stage in een Verkort Traject

We bieden je een stage aan van 16 weken. Dat moet genoeg zijn om een specifiek subdomein in ons werkveld te leren kennen. Je gaat samen met de stagecoördinator op zoek naar een stageplek waar je interesse in hebt en je talenten verder kunt ontwikkelen. Het is een ideale manier om bijkomende expertise op te bouwen. Je stage koppel je aan je bachelorproef. Wij vragen dat je voor je stagegever een nieuw product ontwikkelt met toekomstperspectief.

Je verkort programma

Veld
Credits
Verkort traject A
Toerisme gisteren, vandaag en morgen
Semester
2
4
Reisbemiddeling
Semester
1
5
Touroperating
Semester
2
5
Luchtvaart
Semester
2
5
IT tools
Semester
2
4
Natuur & Landschap
Semester
1
4
Kunst & Architectuur
Semester
1
5
Toerisme in België
Semester
2
5
Recreatiemanagement
Semester
1+2
5
Destination Management
Semester
1
5
Meetings Industry
Semester
1
5
Tourism Lab
Semester
2
3
Case Recreatie
Semester
1
3
Professionele Communicatie 3
Semester
1
3
Bachelorproef I

Creatieve productontwikkeling

Semester
2
5
Totaal
66
Verkort traject B (=alle vakken verkort traject A + onderstaande vakken)
Bedrijfsmanagement 2
4
Bedrijfsmanagement 3
5
TOTAAL
75
Veld
Credits
Traject A + Traject B
Bachelorproef II

Creatieve productontwikkeling

Semester
1
5
Stage 16 weken (nationaal/internationaal)
Semester
1
24
Totaal
29

Een diploma behaald in een ander studiegebied?

Heb je een diploma hoger onderwijs behaald in een ander studiegebied dan aangegeven in traject A of traject B? Dan is toelating tot deze opleiding eventueel toch mogelijk, afhankelijk van de inhoud van je al gevolgde opleiding. Contacteer hiervoor Chris De Smedt, chris.de.smedt@ehb.be, opleidingshoofd van de bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement.

We zwieren op verschillende momenten tijdens het jaar de deuren van onze campussen open. Je bent dan welkom voor: 

 • een toffe babbel met onze docenten en studenten,  
 • een rondleiding op onze campus. Zo ontdek je de aula’s, het studentenresto, het studielandschap, de praktijkruimtes enz,
 • een inkijk in cursussen en eindwerken,
 • je inschrijving.

Wanneer?  

 • Zaterdag 19 maart (10u-13u)
 • Zaterdag 14 mei (10u-13u)            
 • Zaterdag 25 juni (10u-15u)               
 • Zaterdag 03 september (10u-15u)             
 • Zaterdag 10 september (10u-15u)

Check altijd deze pagina voor last-minute wijzigingen. Wil je op de hoogte gehouden worden van al onze events? Laat dan je gegevens achter.

Workshopweek 

Elke krokusvakantie organiseren we een workshopweek. De hele week openen onze opleidingen de deuren om je een voorsmaakje te geven van de lessen. Je kunt er met je vragen terecht en kennismaken met de campussen. Ideaal om je voor te bereiden op je studiekeuze.

Onze workshopweek gaat in 2022 door van maandag 28 februari t.e.m. vrijdag 4 maart. Perfect tijdens de krokusvakantie zodat jij tijd hebt om onze opleidingen te komen ontdekken. Wil je hiervan op de hoogte gebracht worden? Laat dan je gegevens achter.

Inschrijven 

Klaar om je in te schrijven? Top! Op deze pagina kan je van start met je inschrijving. Je vindt er alle belangrijke info terug: wat moet je in orde brengen, hoeveel kost studeren, wat met je leerkrediet, toelatingsvoorwaarden, financiële steun enz. Je kan je inschrijving volledig digitaal afronden, je kan langskomen op ons studentensecretariaat of tijdens onze volgende infodag.  

De openingsuren van ons studentensecretariaat:

Zorgen voor kwaliteit

De Erasmushogeschool  Brussel en haar opleidingen dragen kwaliteit hoog in het vaandel. We zorgen ervoor dat elke student een opleiding krijgt die voldoet aan nationale en internationale standaarden en maximaal kansen biedt op een succesvolle carrière.

EhB hanteert hiervoor een kwaliteitsopvolgingssysteem, de regie. Dit is een eigen systeem van kwaliteitsgarantie. Door de uitvoering van deze regie verzekert EhB dat de kwaliteit van haar opleidingen continu verbetert. Hiermee voldoet EhB meteen ook aan de decretale eisen m.b.t. kwaliteitszorg. 

TRM: een kwaliteitsvolle opleiding! 

Op 9 & 10 december 2014 vond de onderwijsvisitatie van de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement (TRM) plaats. Tijdens deze visitatie werd de kwaliteit van de opleiding geëvalueerd door een commissie van experten. De onderwijsvisitatie kadert in de opdracht van de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad (VLUHR) betreffende de externe kwaliteitszorg in het Vlaamse hoger onderwijs. Goed nieuws want de commissie besloot dat de opleiding TRM kwaliteitsvol onderwijs levert. Benieuwd naar de sterke punten en actiepunten die naar voren kwamen uit de onderwijsvisitatie? Neem dan een kijkje in de kwaliteitsfiche! 

Input van stakeholders is een belangrijk speerpunt in de regie. Om de input van haar stakeholders te verankeren in de werking, organiseert elke opleiding van EhB een cyclische afname van bevragingen bij studenten, medewerkers, alumni en werkveld. In de kwaliteitsfiche kan je terugvinden wat studenten vinden van de opleiding TRM en wat alumni, werkveld en werknemers ons te vertellen hebben. 

De toeristische sector verandert snel en ingrijpend. We actualiseren permanent de inhoud en de structuur van de opleiding en we spelen in op de transitie die wereldwijd aan de gang is. Het zal je niet verbazen dat wij af en toe ingrijpend mee-evolueren met de sector.

Kengetallen

Wie volgt de opleiding TRM? Hoe doen studenten het in het eerste jaar in de opleiding? En hoe lang doen studenten TRM over het behalen van hun diploma?

Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Neem dan zeker hier een kijkje.

Infomomenten

We zwieren op verschillende momenten tijdens het jaar de deuren van onze campussen open. Je bent dan welkom voor: 

 • een toffe babbel met onze docenten en studenten,  
 • een rondleiding op onze campus. Zo ontdek je de aula’s, het studentenresto, het studielandschap, de praktijkruimtes enz,
 • een inkijk in cursussen en eindwerken,
 • je inschrijving.

Wanneer?  

 • Zaterdag 19 maart (10u-13u)
 • Zaterdag 14 mei (10u-13u)            
 • Zaterdag 25 juni (10u-15u)               
 • Zaterdag 03 september (10u-15u)             
 • Zaterdag 10 september (10u-15u)

Check altijd deze pagina voor last-minute wijzigingen. Wil je op de hoogte gehouden worden van al onze events? Laat dan je gegevens achter.

Workshopweek 

Elke krokusvakantie organiseren we een workshopweek. De hele week openen onze opleidingen de deuren om je een voorsmaakje te geven van de lessen. Je kunt er met je vragen terecht en kennismaken met de campussen. Ideaal om je voor te bereiden op je studiekeuze.

Onze workshopweek gaat in 2022 door van maandag 28 februari t.e.m. vrijdag 4 maart. Perfect tijdens de krokusvakantie zodat jij tijd hebt om onze opleidingen te komen ontdekken. Wil je hiervan op de hoogte gebracht worden? Laat dan je gegevens achter.

Deel dit