Begeleiding tijdens je studie

Studeren aan een hogeschool: is het nu écht zo’n groot verschil met het secundair onderwijs? Toch wel. Je hebt bijvoorbeeld geen wekelijkse toetsen meer en je moet wettelijk niet meer naar school. Je mág. En dat geeft je heel wat vrijheid...

Beschouw je docent als je coach...

Die vrijheid betekent echter niet dat je er alleen voorstaat aan EhB. Neen, we houden je handje niet vast. Maar als je vragen hebt, kan je altijd wel ergens terecht. In de eerste plaats bij je medestudenten, die je van bij de start goed leert kennen door de projecten die jullie samen maken. Aarzel niet om meteen tot bij je docent te stappen. Tijdens, maar ook voor en na de les zal deze je met veel plezier verder helpen.

... of raadpleeg deze begeleiders

Je trajectbegeleider

Wil je je opleiding spreiden over meerdere jaren? Of volg je liever een ander keuzevak? Dan neem je best contact op met de trajectbegeleider van je opleiding. Hij/zij is gespecialiseerd in vragen over je opleidingsprogramma, de samenstelling van een individueel aangepast traject, het aanvragen van vrijstellingen en meer.

Klik hier voor meer info.

Je studentenbegeleider

Wil het studeren toch niet zo vlot lopen? Dan spring je best tijdig binnen bij de studentenbegeleider. Deze begeleiders zijn gespecialiseerd in het bespreken van vragen over studiemethodes en studievaardigheden, problemen met concentratie, faalangst en persoonlijke problemen.

Klik hier voor meer info.

Je ombuds

De ombuds zal je wellicht nooit nodig hebben tijdens je studie, maar weet dat hij/zij er wel is voor jou. Een ombuds treedt op als bemiddelaar tussen jou en de docent wanneer er problemen en betwistingen zouden ontstaan. Hij/zij ziet toe op de vrijwaring van je rechten, meldt speciale situaties aan de examencommissie en geeft informatie over de achtergronden van bepaalde problemen. 

Klik hier voor meer info.

Snel naar deze statuten op maat

Studeren met een functiebeperking

Heb je een auditieve, motorische of visuele handicap, een leerstoornis of ADHD, een chronische of medische aandoening of een geestelijk gezondheidsprobleem? Dan kom je in aanmerking voor het speciaal statuut 'Studeren met een functiebeperking'. 

Klik hier voor meer info.

Topsport en studie

Ben je topsporter, dan biedt de Erasmushogeschool Brussel je de mogelijkheid om een sportcarrière te combineren met een studie hoger onderwijs, via het statuut 'Topsport en Studie'.  Om te bepalen wie voor dit statuut in aanmerking komt, heeft EhB samen met de Vrije Universiteit Brussel per sporttak een aantal criteria vastgelegd. 

Klik hier voor meer info.

Het statuut van student-ondernemer

Zit het ondernemen je in het bloed of heb je een goed idee dat niet kan wachten? Dan is het mogelijk om je studie te combineren met het uit te grond stampen van een eigen project. Met het statuut van student-ondernemer kan je je eigen droom realiseren en tegelijk je diploma behalen.

Klik hier voor meer info.

Kortom, wij willen dat je succesvol studeert!

Schroom of angst hoef je zeker niet te hebben om je problemen aan te kaarten! Zowel voor docenten als voor begeleiders is het namelijk een prioriteit dat jij je goed voelt aan onze hogeschool en dat je je studieloopbaan met succes doorloopt.