Begeleiding tijdens je studie

Aan EhB sta je er niet alleen voor tijdens je studies. Studiebegeleiding, trajectbegeleiding, studentenvoorzieningen,... Er staan heel wat personen voor je klaar om je te helpen. Hieronder lees je een kort overzicht. 

Je trajectbegeleider

Een vraag over je studietraject? Neem contact op met je trajectbegeleider. Die is gespecialiseerd in vragen over je opleidingsprogramma, de samenstelling van een individueel aangepast traject, het aanvragen van vrijstellingen en meer.

Je studentenbegeleider

Wil het studeren toch niet zo vlot lopen? Dan spring je best tijdig binnen bij de studentenbegeleider. Deze begeleiders zijn gespecialiseerd in het bespreken van vragen over studiemethodes en studievaardigheden, problemen met concentratie, faalangst en persoonlijke problemen.

Je ombuds

De ombuds zal je wellicht nooit nodig hebben tijdens je studie, maar weet dat hij/zij er wel is voor jou. Een ombuds treedt op als bemiddelaar tussen jou en de docent wanneer er problemen en betwistingen zouden ontstaan. Hij/zij ziet toe op de vrijwaring van je rechten, meldt speciale situaties aan de examencommissie en geeft informatie over de achtergronden van bepaalde problemen. 

Statuten op maat

Studeren met een functiebeperking

Heb je een auditieve, motorische of visuele handicap, een leerstoornis of ADHD, een chronische of medische aandoening of een geestelijk gezondheidsprobleem? Dan kom je in aanmerking voor het speciaal statuut 'Studeren met een functiebeperking'. 

Topsport en studie

Ben je topsporter, dan biedt de Erasmushogeschool Brussel je de mogelijkheid om een sportcarrière te combineren met een studie hoger onderwijs, via het statuut 'Topsport en Studie'.  Om te bepalen wie voor dit statuut in aanmerking komt, heeft EhB samen met de Vrije Universiteit Brussel per sporttak een aantal criteria vastgelegd. 

Het statuut van student-ondernemer

Zit het ondernemen je in het bloed of heb je een goed idee dat niet kan wachten? Dan is het mogelijk om je studie te combineren met het uit te grond stampen van een eigen project. Met het statuut van student-ondernemer kan je je eigen droom realiseren en tegelijk je diploma behalen.