Gerelateerde verhalen

Deze pagina toont verhalen gerelateerd aan Voedings- en Dieetkunde. Bekijk alle verhalen.

 

3D geprinte voeding
Verhaal

EhB Alumna genomineerd voor Eosprijs 2024 met innovatief 3D-Voedselprinten

Vorige week werd de shortlist van de Eosprijs 2024 bekendgemaakt. Deze prestigieuze prijs, een deel van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont de sterkste exact-wetenschappelijke scripties. Dit jaar is de inzending van EhB alumna Jorinde Verschueren uit de bachelor voedings- en dieetkunde genomineerd. Haar scriptie, getiteld “Vanuit de vijver de printer in en zo op je bord”, onderzoekt de mogelijkheden van 3D-voedselprinten.
Studenten vroedkunde dag van de wetenschap
Verhaal

EhB op Dag van de Wetenschap

Zondag 24 november werd in heel Vlaanderen en Brussel Dag van de Wetenschap gevierd. EhB was present op het Wetenschapsfestival Brussel in Muntpunt. Jong en oud kwam experimenteren, leren en zich amuseren tijdens onze workshops, proeven en lezingen.
ILS
Verhaal

Eet je sterk met peulvruchten

Op vrijdag 11/10, zaterdag 12/10 en zondag 13/10 vond de zesde editie van het I Love Science Festival plaats in Tour & Taxis. Onze opleiding Voedings- en Dieetkunde nam voor het derde jaar op rij deel.
Maaike Polspoel
Verhaal

Doctoreren met Remco Evenepoel

Voedingsadvies geven aan topsporters waaronder Remco Evenepoel, ondertussen doctoreren en een Ironman afwerken. Oud-studente voedings- en dieetkunde Maaike Polspoel is duidelijk niet het type dat vaak voor televisie te vinden is.
Workshops EhB
Verhaal

Ontdekking en inspiratie: Workshops op campus Jette

Maar liefst 741 leerlingen namen dit academiejaar deel aan een reeks boeiende workshops op onze campus in Jette. Deze workshops, variërend van Workshop CSI DNA-analyse Wie is de dader, Workshop Basic Life Support & AED, Worshop CSI: onschuldig poeder of drug, Workshop Krijg grip op je GIP, Workshop Smaak-maker,… bieden een praktische en interactieve kijk in de wereld van zorgberoepen en wetenschappen.
Voedings- en dieetkunde
Verhaal

Wat is een worstenbroodje zonder worst?

Vegan maaltijden in studentenrestaurants. Dat was het onderwerp van een driedaags netwerkevent in Praag, waar opleidingshoofd voedings- en dieetkunde (VDK) Katrien Van Beneden samen met STUVO-collega Dagmar Schwall (ook alumnus VDK) aan deelnam.
Ze kregen er naast vegan en vegetarische maaltijden ook heel wat tips en tricks rond duurzame voeding voorgeschoteld.
10 jaar Werktraject
Verhaal

10 jaar Werktraject

Net voor de zomer vierden we het tienjarig bestaan van ons werktraject Voedings- & Dieetkunde.
Al tien jaar kunnen studenten die de opleiding willen combineren met een job of gezinsleven aan EhB terecht voor een opleiding met één vaste lesdag.
I LOve science
Verhaal

Proeven en printen

Op vrijdag 13/10, zaterdag 14/10 en zondag 15/10 vond de vijfde editie van het I Love Science Festival plaats in Tour & Taxis. Onze opleiding Voedings- en Dieetkunde nam voor het tweede jaar op rij deel.