Workshops EhB
Verhaal

Ontdekking en inspiratie: Workshops op campus Jette

Maar liefst 741 leerlingen namen dit academiejaar deel aan een reeks boeiende workshops op onze campus in Jette. Deze workshops, variërend van Workshop CSI DNA-analyse Wie is de dader, Workshop Basic Life Support & AED, Worshop CSI: onschuldig poeder of drug, Workshop Krijg grip op je GIP, Workshop Smaak-maker,… bieden een praktische en interactieve kijk in de wereld van zorgberoepen en wetenschappen.

Voorproefje

De leerlingen, afkomstig van diverse scholen zoals Zavo, GO Atheneum Vijverbeek, GO! Atheneum for Business, Campus Toverfluit, KTA Jette, Maria Assumptalyceum Laken, Comenius, GO technisch atheneum Halle, Tuinbouwschool Merchtem, KaHiel Etterbeek, Jan van Ruusbroeck college, Lucerna (campus Innova), Regina Pacis, werkten samen om mysteries te ontrafelen en levensreddende technieken te leren. Het was een kans om niet alleen hun kennis te vergroten, maar ook om een voorproefje te krijgen van de zorgopleidingen die Erasmushogeschool aanbiedt, zoals verpleegkunde, biomedische laboratoriumtechnologie, vroedkunde en voedings- en dieetkunde. 

Versterken

De openlesweek was een ander hoogtepunt, waarbij leerlingen de kans kregen om de opleidingen verder te ontdekken.
Onze docenten droegen nog een extra steentje bij door in jury’s te zetelen voor eindwerken in middelbare scholen, wat de band tussen Erasmushogeschool en het secundair onderwijs versterkt.
Met een mix van theorie en praktijk, zijn onze workshops een onmisbare stap voor toekomstige studenten om hun passie voor zorg en wetenschap te ontdekken. 
 

Deel dit