
Graduaat (HBO5)
Logies‑, Restaurant- & Cateringmanagement
Kom langs op onze infodagen.
Voor wie
- Voel je je aangesproken door de wonderen van de logies-, restaurant- en cateringsector?
- Ga je graag om met mensen en wil je je leader skills versterken?
- Heb je een vooropleiding hotel (super!) of geen vooropleiding ( no problem) ?
- Ben je ondernemend en weet je van aanpakken?
- Spreekt een (buitenlandse) stage je aan?
- Wil je een praktijkgerichte opleiding waar je na twee jaar al aan het werk kan?
Veld
Credits
Operationele vaardigheden
Inleiding tot de horecasector
Semester
1
3
Lodging business
Semester
1
3
Restaurantbusiness
Semester
2
3
Cateringbusiness
Semester
2
3
Managementvaardigheden
Marktanalyse
Semester
2
3
ICT, administratie en bedrijfsmanagement
Gezondheid, veiligheid en hygiëne
Semester
1
3
ICT skills
Semester
1
4
Boekhouden
Semester
2
3
People Management
Semester
2
3
Operationeel management: basics
Semester
2
3
Communicatie
Professionele communicatie Frans
Semester
1 + 2
4
Professionele communicatie Engels
Semester
1 + 2
4
Professionele communicatie Nederlands
Semester
1 + 2
3
Etiquette & Omgangsvormen
Semester
2
3
Professionele ontwikkeling
POP: De horecasector en ik
Semester
1+2
3
Integratie
Leerwerk: Themaweek
Semester
1
3
Operationele Stage
Semester
2
9
Veld
Credits
Operationele vaardigheden
Optie Logies: Front office
Semester
2
4
Optie Restaurant: Productkennis en restaurantservice
Semester
2
5
Optie Restaurant: Menu-engineering
Semester
2
3
Optie Catering: Productkennis, koken & presenteren
Semester
1+2
5
Optie Catering: Menu-engineering
Semester
2
3
Managementvaardigheden
Optie Logies: Food & Beverage cost control
Semester
1
4
Optie Logies: Event management
Semester
1
4
Optie Logies: Hotelorganisatie
Semester
2
4
Optie Logies: Hotelprijszetting
Semester
1+2
4
Optie Restaurant: Food & Beverage cost control
Semester
1
4
Optie Restaurant: Event management
Semester
1
4
Optie Restaurant: Restaurantbeheer
Semester
2
4
Optie Catering: Food & Beverage cost control
Semester
1
4
Optie Catering: Event management
Semester
1
4
Optie Catering: Cateringbeheer
Semester
1+2
4
ICT, administratie en bedrijfsmanagement
Financieel beheer
Semester
1
4
Personeelsbeheer
Semester
1
4
Aankoopbeheer
Semester
1 + 2
3
Communicatie
Keuzevak
Interculturaliteit
Spaans
Duits
Semester
1
3
Marketing
Semester
1
4
Professionele ontwikkeling
POP: Ik binnen mijn afdeling
Semester
1 + 2
3
Talentontwikkeling
Semester
1+2
3
Integratie
Eindstage: Ik binnen de sector
Semester
2
12
Geïntegreerd project
Semester
2
4
Contact
- campus Bloemenhof
- Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel
- campus Kanal
- Slotstraat 28, 1000 Brussel
- Bel ons: 02 213 61 10
- Stuur een bericht naar de opleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement
- Chat met ons via Messenger: @erasmushogeschool
- Maak een afspraak met een traject- en/of studiebegeleider van STUDEO
- Stel een vraag via dit formulier
- Bestel de gedrukte folder hier