
Graduaat (HBO5)
Logies‑, Restaurant- & Cateringmanagement
Kom langs op onze infodagen.
Voor wie
- Voor iedereen die zich aangesproken voelt door de wonderen van de logies-, restaurant- en cateringsector
- Voor de people manager die in jou schuilt
- Voor iedereen die zijn soft skills wil versterken en die graag met mensen werkt
- Voor ieder commercieel talent die gastvrijheid centraal stelt
- Voor iedereen die praktijkgericht is en na twee jaar al aan het werk wil
Veld
Credits
Operationele vaardigheden
Inleiding tot de horecasector
Semester
1
3
Lodging business
Semester
1
3
Restaurantbusiness
Semester
2
3
Cateringbusiness
Semester
2
3
Managementvaardigheden
Marktanalyse
Semester
2
3
ICT, administratie en bedrijfsmanagement
Gezondheid, veiligheid en hygiëne
Semester
1
3
ICT skills
Semester
1
4
Boekhouden
Semester
2
3
People Management
Semester
2
3
Operationeel management: basics
Semester
2
3
Communicatie
Omgangsvormen
Semester
1
3
Professionele communicatie Frans
Semester
1 + 2
4
Professionele communicatie Engels
Semester
1 + 2
4
Professionele communicatie Nederlands
Semester
1 + 2
3
Etiquette
Semester
2
4
Professionele ontwikkeling
POP: De horecasector en ik
Semester
1
3
POP: Mijn afdeling en ik
Semester
2
3
Integratie
Leerwerk: Themaweek
Semester
1
3
Stage: Mijn afdeling en ik
Semester
2
3
Veld
Credits
Operationele vaardigheden
Optie Logies: Front office
Semester
2
4
Optie Restaurant: Productkennis en restaurantservice
Semester
2
5
Optie Restaurant: Menu-engineering
Semester
2
3
Optie Catering: Productkennis, koken & presenteren
Semester
2
5
Optie Catering: Menu-engineering
Semester
2
3
Managementvaardigheden
Optie Logies: Food & Beverage cost control
Semester
1
4
Optie Logies: Event management
Semester
1
4
Optie Logies: Hotelorganisatie
Semester
2
4
Optie Logies: Hotelprijszetting
Semester
2
4
Optie Restaurant: Food & Beverage cost control
Semester
1
4
Optie Restaurant: Event management
Semester
1
4
Optie Restaurant: Restaurantbeheer
Semester
2
4
Optie Catering: Food & Beverage cost control
Semester
1
4
Optie Catering: Event management
Semester
1
4
Optie Catering: Cateringbeheer
Semester
2
4
ICT, administratie en bedrijfsmanagement
Financieel beheer
Semester
1
4
Personeelsbeheer
Semester
1
4
Aankoopbeheer
Semester
1 + 2
3
Communicatie
Keuzevak
Interculturaliteit
Spaans
Duits
Semester
1
3
Marketing
Semester
1
4
Professionele ontwikkeling
POP: Ik binnen mijn afdeling
Semester
1 + 2
6
Integratie
Eindstage: Ik binnen de sector
Semester
2
12
Geïntegreerd project
Semester
2
4
Contact
- campus Bloemenhof
- Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel
- campus Kanal
- Slotstraat 28, 1000 Brussel
- Bel ons: 02 213 61 10
- Stuur een bericht naar de opleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement
- Chat met ons via Messenger: @erasmushogeschool
- Maak een afspraak met een traject- en/of studiebegeleider van STUDEO
- Stel een vraag via dit formulier
- Bestel de gedrukte folder hier