
Stageverhalen uit de hospitalitywereld
Voor de meeste mensen betekent de zomer vakantie, maar voor de studenten en afgestudeerden van de opleiding Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement is het vaak de drukste en meest leerzame tijd van het jaar. Terwijl anderen ontspannen, hebben deze studenten tijdens de zomerse maanden waardevolle werkervaring opgedaan in de hospitalitysector. Nu de zomer achter de rug is, blikken vier van hen enthousiast terug op hun unieke stages en onvergetelijke avonturen.
Brecht ging op avontuur in Noorwegen
Brecht begon zijn zomerstage in het restaurant van het Vestlia Resort in Noorwegen. Hoewel hij nooit specifiek van een avontuur in het noorden had gedroomd, vond hij via de opleiding en met hulp van stagecoördinator Sofie Wouters zijn weg naar dit unieke restaurant. De kans om in een internationaal team te werken, heeft zijn kijk op de hospitalitysector enorm verruimd. Of zoals hij het zelf zo mooi omschrijft: "Every day is a treasure where I learn so much and see myself improve in a way that makes me extremely satisfied after every shift.”.

"Als opleiding hebben we Brecht ondersteund in zijn uitdagende zoektocht naar een zomerstage in Scandinavië. We zijn dan ook oprecht trots op Brecht, die zijn stage met succes heeft afgerond bij het luxe resort Vestlia. De professionele aanpak en omkadering van het stagebedrijf was hier zeker een troef. Een internationale stage zoals deze draait niet alleen om werken, maar is ook enorm verrijkend: van het leggen van internationale contacten met gasten en collega's tot het ontdekken van de Noorse natuur, klimaat en lokale cultuur."

Tom Minnen

Wout ontdekte het warme Barcelona
Wout koos ervoor om zijn zomerstage te doen in het bruisende Barcelona, in het vijfsterren Ritz-Carlton Hotel Arts. Samen met zijn klasgenoot Kevin Zhu maakte hij deel uit van het team dat het Marina Restaurant draaiende hield tijdens het drukke zomerseizoen. "We hebben geweldig werk geleverd als team." vertelt Wout trots. Zijn stage leverde niet alleen waardevolle professionele ervaring op, maar ook de kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten.
Joske genoot van la douce France
Joske koos voor een zomerstage in het Radisson Blu in Biarritz. In dit luxe hotel werkte ze met een dynamisch team dat haar altijd ondersteunde. Ze groeide als professional en werd goed begeleid door haar directeur en het hele team. De twee maanden in Biarritz waren zowel leerzaam als onvergetelijk. Dankzij de steun van haar collega’s en de warme gastvrijheid van het hotelpersoneel, is haar passie voor de sector alleen maar sterker geworden.

« J’ai beaucoup appris, avec une équipe qui m’a toujours aidé dans toutes les situations. »

Joske Vandervorst

Elias verkende het zonnige San Sebastián
Elias liep tijdens de zomer stage in het prestigieuze Hotel Maria Cristina in San Sebastián, Spanje. Hier werkte hij samen met een uitzonderlijk team in een dynamische en gastvrije omgeving. Gedurende vier maanden werkte hij nauw samen met zijn directeur en zijn begeleider binnen de afdeling Food & Beverage, wat hem de kans gaf om zijn vaardigheden te verfijnen en te groeien als professional.
"Sinds de start van het academiejaar had Elias een sterke wil om een zomerstage te lopen in Spanje. In het tweede jaar kunnen studenten kiezen om lessen Spaans te volgen, wat voor Elias dus ook een evidente keuze was. Hotel Maria Cristina maakt deel uit van “The Luxury Collection” (Marriott) en is een voorbeeld van zeer hoog aangeschreven premium hospitality. We mogen dan ook fier zijn dat onze studenten succesvol functioneren in het hoogste internationale segment van onze sector, waar gasten verblijven met de hoogste verwachtingen."

Tom Minnen
Voor studenten van de opleiding Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement is de zomerperiode een essentiële stap in hun professionele ontwikkeling. Het biedt hen de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en te leren van de besten in de branche. Zoals Brecht, Wout, Joske en Elias laten zien, zijn de mogelijkheden in deze sector grenzeloos — van werken in de bergen van Noorwegen tot het bruisende leven in de hotels van Barcelona, Biarritz en San Sebastián. The sky is letterlijk the limit!
Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf de hospitalitysector verkennen? Overweeg dan de tweejarige graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement!