Hotelmanagement
Verhaal

Wie een topopleiding hospitality wil volgen, moet aan de Erasmushogeschool Brussel zijn

Recentelijk werden we geïnterviewd door Aad Bosmans van Culinaire Ambiance, een toonaangevend Belgisch magazine over gastronomie en hospitality. In dit interview bespraken we hoe onze opleidingen studenten voorbereiden op een carrière in de hospitalitysector. Bosmans sprak met Sarah De Ridder (opleidingshoofd Hotelmanagement en Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement), Astrid Van Daele (departementaal coördinator Mens & Maatschappij) en Justine Ravyts (deskundige communicatie).

Luxury Hospitality Management

In dit interview focusten we op de persoonlijke begeleiding en flexibiliteit die onze opleiding biedt om aan te sluiten bij de eigen interesses van studenten Hotelmanagement en Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement. Onze campus in het hart van Brussel, een multiculturele en internationale stad, biedt studenten de kans om zich te ontwikkelen in een diverse omgeving. Wat ons verder onderscheidt, is onze praktijkgerichte aanpak en onze sterke focus op het luxesegment.

“De reden dat we voor het luxesegment kiezen, is onder andere omdat er in onze regio veel high-end zaken zijn. Bovendien profileren wij ons op deze manier, want in Vlaanderen zijn wij de enigen die deze subspecialiteit aanbieden.”

Sarah De Ridder
Sarah De Ridder
Opleidingshoofd Hotelmanagement en Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement

Duurzaamheid en innovatie zijn daarnaast cruciale onderdelen van onze hospitality-opleidingen. We bereiden onze studenten voor op een toekomst waarin milieubewustzijn en vernieuwende ideeën steeds belangrijker worden in de sector.

We verwijzen ook graag naar enkele succesverhalen van onze alumni. Een van onze ambassadeurs is Yannick Bouts, nu general manager van La Réserve in Knokke. Ook Bert Vandewaetere, oud-student Hotelmanagement en nu general manager van The Dominican in Brussel, is een mooi voorbeeld van het succes dat onze opleiding met zich meebrengt. Verder is een van onze pas afgestudeerden Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement deze maand al aangenomen als projectmanager bij een nieuwe vestiging van Mise en Place. Heel wat mooie verhalen waarmee we konden uitpakken in dit interview.

Benieuwd naar meer? Lees het volledige artikel van Culinaire Ambiance hier.

Deel dit