Onze Graduaten (HBO5)

Interesse in de graduaatsopleidingen? Kom naar een van onze volgende infomomenten.

Met een graduaat behaal je op anderhalf of twee jaar een diploma hoger onderwijs. De opleidingen werken heel nauw samen met het werkveld en hebben veel stage of werkplekleren. Heb je een graduaat, en wil je graag verder studeren, dan kan je vaak vrijstellingen aanvragen voor een bachelor. Meer info hierover vind je op de opleidingspagina’s.

De graduaten maken nu nog deel uit van de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO), maar worden vanaf komend academiejaar 2019-2020 volledig geïntegreerd in EhB. Je studeert dus af met een diploma van de hogeschool. De lessen gaan wel soms nog door aan op de campus van de CVO's.

HBO5 is de afkorting van ‘Hoger Beroepsonderwijs niveau 5’, het professioneel gerichte opleidingsniveau dat zich tussen het secundair en de professionele bachelor in bevindt. Het leidt tot een graduaatsdiploma. Internationaal is het diploma erkend als een 'Associate Degree'.

Onze graduaatsopleidingen

Onze opleidingen in dagonderwijs richten zich tot voltijdse studenten of tot werkzoekenden. Met onze opleidingen in avond- en afstandsonderwijs willen we vooral studenten bereiken die werken en studeren combineren. Een combinatie van modules in dag- en avondonderwijs is ook mogelijk in een traject op maat.

Accounting Administration Brussel, Heverlee en Diest

Educatieve Graduaatsopleiding

Brussel, Leuven en Diest
Informatica: Netwerkbeheerder Brussel
Informatiebeheer: Bibliotheek & Archief Heverlee
Internet of Things Brussel
Juridisch-administratieve ondersteuning Heverlee
Logies-, Restaurant- & Cateringmanagement Brussel
Marketing Brussel
Programmeren Brussel
Verpleegkunde Brussel en Mechelen
Winkelmanagement Brussel
Studenten in de mediatheek van campus Bloemenhof

Inkanteling graduaten in 2019

Zoals hierboven vermeld, kantelen de (meeste) graduaatsopleidingen in in de hogescholen. Wat dat betekent voor jou kun je op deze pagina nalezen.

5 redenen waarom je voor een graduaat kiest bij EhB

1. Korte, praktijkgerichte opleidingen op maat
  2. Studeren in een kleine klasgroep met persoonlijke begeleiding
  3. Opleidingen met een grote kans op de arbeidsmarkt
  4. Vernieuwde opleidingen, afgestemd op jouw noden én die van het werkveld
  5. Opleidingen doorgelicht en goedgekeurd door de NVAO

Wil je verder studeren?

Indien je een graduaatsdiploma (HBO5) hebt behaald, kan je door het volgen van een aanvullingstraject een aansluitende bachelor behalen.

Onze graduaatsopleidingen per campus

kaart hbo5

Alle campussen liggen verspreid over Brussel, Leuven, Diest en Mechelen en zijn goed bereikbaar met het
openbaar vervoer (trein, metro, tram of bus). Hieronder kan je een samenvatting vinden van de locaties