Onze Graduaten (HBO5)

Studenten in overleg

Met een graduaat behaal je op anderhalf of twee jaar een diploma hoger onderwijs. De opleidingen werken heel nauw samen met het werkveld en hebben veel stage of werkplekleren. Heb je een graduaat, en wil je graag verder studeren, dan kan je vaak vrijstellingen aanvragen voor een bachelor. Meer info hierover vind je op de opleidingspagina’s.

De graduaten maken nu nog deel uit van de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO), maar worden vanaf het academiejaar 2019-2020 volledig geïntegreerd in EhB. Je studeert dus af met een diploma van de hogeschool. De lessen gaan wel soms nog door aan het CVO.

HBO5 is de afkorting van ‘Hoger Beroepsonderwijs niveau 5’, het professioneel gerichte opleidingsniveau dat zich tussen het secundair en de professionele bachelor in bevindt. Het leidt tot een graduaatsdiploma. Internationaal is het diploma erkend als een 'Associate Degree'.

Onze graduaatsopleidingen

Onze opleidingen in dagonderwijs richten zich tot voltijdse studenten of tot werkzoekenden. Met onze opleidingen in avond- en afstandsonderwijs willen we vooral studenten bereiken die werken en studeren combineren. Een combinatie van modules in dag- en avondonderwijs is ook mogelijk in een traject op maat.

Opleidingen in Brussel met partner CVO COOVI.

Opleiding in Diest met partner CVO De Oranjerie.

Opleidingen in Leuven (Heverlee) met partner CVO Volt.

Opleiding in Mechelen, Brussel (Jette) en Leuven met partner Busleyden Atheneum

Studenten in de mediatheek van campus Bloemenhof

Inkanteling graduaten in 2019

Zoals hierboven vermeld, verhuizen de (meeste) graduaatsopleidingen naar de hogescholen. Wat dat betekent voor jou kun je op deze pagina nalezen.

Wil je verder studeren?

Indien je een graduaatsdiploma (HBO5) in een CVO hebt behaald, kan je door het volgen van een aanvullingstraject een aansluitende bachelor behalen.