beste leraar
Verhaal

Niels is beste leerkracht van Brussel

Donderdag 6 juni '19 maakte de UAB-voorzitter Caroline Gennez bekend wie zich voortaan de Beste Leraar van Brussel 2018-19 mag noemen. Met deze jaarlijkse prijs willen VUB en EhB het beroep van leerkracht in Brussel in de kijker zetten en het positief imago versterken.

Meester Niels De Ruyck, uit het vierde leerjaar aan de basisschool Lutgardis in Elsene, mocht met een mooie stadsfiets naar huis en stak deze titel op zak.

De uitreiking van deze 5de editie vond plaats in de filmzaal van het RITCS-EhB. Het evenement werd gefilmd door BRUZZ wat leidde tot twee reportages die je hier en hier kunt bekijken.

Het initiatief wil de Brusselse leerkracht een hart onder de riem steken en dient in het algemeen om de verschillende educatieve opleidingen onder de aandacht te brengen. Er zijn immers steeds meer wegen die leiden tot het beroep van leerkracht. Naast de bacheloropleidingen kleuter, lager en secundair onderwijs, biedt EhB vanaf 2019-2020 ook de Verkorte Educatieve bachelor Secundair Onderwijs, de Verkorte Educatieve bachelor Musical, de Educatieve Graduaatsopleiding én de Educatieve Master in de Muziek en Podiumkunsten aan. Aan de VUB volg je de Educatieve Masters niet-kunsten.

Deel dit