Studenten overleggen in het studielandschap.
Verhaal

Maak een carrièreswitch en word leraar!

Steeds meer werknemers uit de privésector gooien het roer om en starten met een lerarenopleiding. Door het toenemende lerarentekort in het kleuter-, lager en secundair onderwijs zijn deze zij-instromers dan ook broodnodig. Een carrièreswitch maken en naar het onderwijs overstappen lijkt een hele uitdaging maar Sofie Torfs bewijst dat het kan!

Alumna Sofie Torfs volgde bij Erasmushogeschool Brussel via de VDAB de opleiding Lager Onderwijs. Dat deed ze nadat ze al een stuk van haar carrière had opzitten in de bedrijfswereld. 

Volgens Sofia ben je nooit te oud om je droom waar te maken. Op 41-jarige leeftijd waagde ze haar kans en gaf ze haar job op. Aangezien leraar een knelpuntberoep is, heb je recht op een uitkering bij het volgen van een lerarenopleiding. Verschillende studenten volgen op deze manier bij ons les. Je volgt dan het reguliere traject of een traject met vrijstellingen. Na maximum drie jaar heb je je diploma op zak. 

Overweeg je ook om een carrièreswitch te maken? Ook in februari kan je nog starten in de opleidingen Kleuter-, Lager en Secundair onderwijs. Zo begin je al met een deel van de lessen en verlies je geen volledig academiejaar. Het tweede semester start op 11 februari. Benieuwd? Hier vind je alle informatie! Kom ook langs op de SID-ins en op onze infodagen of pik een openlesdag mee.

Deel dit