Infodag Erasmushogeschool Brussel
Verhaal

Eerste infodag 2019 groot succes

Meer dan 1000 bezoekers vonden het afgelopen weekend de weg naar één van onze campussen. Dat waren er nog meer dan het aantal dat vorig jaar in maart naar de infodag kwam. Absolute voltreffer was het Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound, beter bekend als RITCS.

Vooral op de campussen Dansaert en Bottelarij van het RITCS was het een drukte van jewelste. Of de versgebakken, gratis wafels daar iets mee te maken hadden, laten we in het midden. Maar dat de kunstopleidingen ontzettend populair zijn, mag duidelijk zijn. Want ondertussen schreven al meer dan 100 potentiële studenten zich in voor de toelatingsproeven.

Campus Jette: Verpleegkunde veelbezocht

Camping Jette Erasmushogeschool Brussel

Ook op onze campus in Jette, waar je onder meer een bevalling en hartstilstand kon meemaken, bleken de opleidingen erg in de smaak te vallen. Zo was er onder andere voor de bachelor Verpleegkunde een stijging van het aantal geïnteresseerden met 40%.

Andere populaire opleidingen waren Biomedische Laboratoriumtechnologie en Vroedkunde. Voor de opleidingen Voedings- & Dieetkunde en Landschaps- & Tuinarchitectuur komen er traditioneel meer bezoekers langs op de latere infodagen.

De lerarenopleidingen lokten ook heel wat geïnteresseerden, waarbij vooral de keuzes lager onderwijs en secundair onderwijs goed scoorden. En ook voor de nieuwe opleidingen Verkorte Educatieve Bachelor in Secundair Onderwijs en de Educatieve Graduaatsopleiding in Secundair Onderwijs zagen we een mooie opkomst.

 

Campus Bloemenhof: enthousiasme voor graduaatsopleidingen

Campus Bloemenhof, in hartje Brussel, zag behoorlijk wat volk passeren voor de ‘nieuwe’ graduaatsopleidingen. Deze HBO5-opleidingen zitten nu nog bij de Centra voor Avondonderwijs (CVO) en zullen vanaf het academiejaar 2019-2020 op de Erasmushogeschool worden aangeboden.

Verder was er ook veel interesse voor de bacheloropleidingen Toerisme- & Recreatiemanagement, Idea & Innovation Management en Communicatiemanagement.

Campus Kaai: digitaal en muzikaal

Opleiding musical Erasmushogeschool Brussel

Een zeer divers aanbod van toekomstige studenten passeerde op campus Kaai. De liefhebbers van de digitale opleidingen konden er zich verdiepen in de bachelor- en graduaatsopleidingen zoals Toegepaste Informatica, Digital Design & Development, Programmeren, … RITCS ontving er dan weer de kandidaten voor de master afstudeerrichting Animatiefilm.

Voor de liefhebbers van (de opleiding) Musical was er een gesmaakt live optreden van de huidige studenten. Een unieke performance die volledig past bij deze unieke opleiding. En ook hier zat de zaal meer dan vol!

Wil jij ook onze opleidingen komen ontdekken? Kom dan zeker naar onze volgende infodag op 27 april!
Deel dit