Van studie veranderen

Studeer je al aan een hogeschool of universiteit, maar is je studie niet helemaal wat je ervan verwacht? We helpen je graag verder. Vul onze studiekiezer in of neem contact met ons op en we bekijken samen welke opleiding het best bij je aansluit.

Van studie veranderen betekent trouwens niet per se dat je vanaf nul herbegint. Als je al slaagde voor bepaalde vakken, en die komen overeen met vakken uit je nieuwe opleiding, dan zou het te gek zijn op die opnieuw te doen, toch?

Vrijstellingen

Weet je al welke opleiding je wil aanvatten bij EhB? Dan kan je meteen contact opnemen met je trajectbegeleider. Zo kom je snel te weten of je in aanmerking komt voor vrijstellingen.

 

Starten in februari

Wil je van richting veranderen tijdens het academiejaar? Dat kan! Heel wat van onze opleidingen hebben ook een startmoment in februari. Zo verlies je geen volledig academiejaar.

Onze trajectbegeleiders stellen een programma op maat voor je samen. Dit houdt in dat je een groot deel, maar niet alle vakken van het tweede semester volgt. Voor bepaalde vakken heb je immers al wat voorkennis nodig. Als je al een credit behaald hebt in het eerste semester, bijvoorbeeld aan een andere instelling, kan die eventueel wel gebruikt worden om een vrijstelling toe te kennen.

Lesomgeving

Leerkrediet

Is het de tweede keer dat je van opleiding wil veranderen? Check dan zeker of je nog voldoende leerkrediet hebt.