Labo netwerken Toegepaste Informatica
Professionele Bachelor

Toegepaste Informatica

Schrijf je in of kom langs met je laatste vragen.

De perfecte start voor elke carrière in de IT

Door een breed aanbod van vakken en specialisaties en de nodige theorie gecombineerd met grotendeels praktijk is de opleiding Toegepaste informatica aan de Erasmushogeschool de perfecte start voor elke carrière in de IT.

Wouter Goossens
Oud-student

Toegepaste informatica studeren: uitdagend en afwisselend

Wil je zelf apps kunnen maken voor je smartphone of tablet? Ben je nieuwsgierig naar het datacenter waar Instagram je foto’s bewaart of Google je zoekopdrachten verwerkt? Is the cloud echt een wolk en hoe worden grote webapplicaties als Facebook geprogrammeerd? Als ook jij actief wil meewerken aan nieuwe technologieën in de volgende IT-revolutie en aan de basis wil staan van het nieuwe Internet of Things, dan is onze opleiding Toegepaste informatica zeker iets voor jou.

We bieden je een praktijkgerichte opleiding en een diploma dat zowel nationaal als internationaal veel deuren voor je zal openen. Onze opleiding sluit immers aan bij het beroepsprofiel van de digital expert en wordt in overleg met de beroepssector voortdurend geëvalueerd en bijgestuurd.

Geen nood, je hoeft echt geen computerfreak te zijn om bij ons te beginnen. Interesse in technologie en een gezonde dosis motivatie en inzet zijn voldoende. Alle vakken starten immers vanaf nul. Voorkennis in wiskunde, wetenschappen of talen is niet vereist. IT is waar het bij ons om draait!

Studenten computerklas Erasmushogeschool Toegepaste informatica

Een brede basis gericht op succes in de bedrijfswereld

Doorheen mijn studiecarrière werd ik klaargestoomd met de laatste technologieën, ondernemingszin, soft-skills en nuttige projecten gecoacht door een zeer toegankelijk en betrokken docententeam. Kortom, een brede basis gericht op succes in de bedrijfswereld die ik nu volop gebruik als systeemarchitect bij Accenture.

Arnaud Coel
Oud-student

ICT speelt meer dan ooit een onmisbare rol in een wereld die steeds sneller evolueert. Als professionele bachelor in de Toegepaste informatica sta je in de arbeidsmarkt op de eerste rij. Duizenden vacatures raken niet of nauwelijks ingevuld. Het tekort aan praktisch opgeleide ICT-profielen is en blijft groter dan ooit. Jobs in onze sector zijn dan ook nog steeds knelpuntberoepen. Werkzekerheid en een boeiende en diverse carrière is met jouw toekomstig diploma gegarandeerd.

 

Career Launch Ordina

Als digital expert staat een brede waaier aan jobs met een rijke taakinhoud op jou te wachten. Als softwareontwikkelaar, securityspecialist, web architect, netwerk- of systeembeheerder, projectleider, app-programmeur, consultant of in een functie die vandaag zelfs nog niet bestaat bouw je mee aan het Internet of Things van morgen. Dit alles van kleine start-up tot internationaal bedrijf, als zelfstandig ondernemer of werknemer en van eigen land tot ver daarbuiten.

Heb je de smaak van het studeren te pakken? Via een schakeljaar kan je ook nog starten met een masteropleiding. Ook andere opleidingen (zoals Multimedia en Communicatietechnologie) behoren via een verkort programma tot de mogelijkheden.

Je vakken

In het programma starten we met een brede basis. Onze enthousiaste docenten zullen je vanuit hun eigen praktijkervaring wegwijs maken in de IT-wereld.

Het lessenpakket volgt de technologische evoluties nauwgezet op en maakt gebruik van dynamische werkvormen: minder klassieke theorielessen maar meer actief leren met werkcolleges, projecten en (internationale) stages. Je lessen zijn dus zeer praktijkgericht, zodat je meteen de vaardigheden inoefent die je ook in het bedrijfsleven nodig zal hebben.

Op drie jaar tijd kun je niet álle domeinen in de informatica volledig uitdiepen. Na het eerste jaar geven we je daarom de keuze om je te specialiseren in je eigen interessedomein. Je hebt hierbij de keuze tussen Business IT, Networks & Security of Software Engineering.

1ste jaar

Het eerste jaar is gemeenschappelijk voor alle studenten. We starten van nul en naast een stevige basis programmeren en webontwikkeling maak je ook kennis met de fundamentele componenten van een IT-infrastructuur, computerhardware, besturingssystemen en netwerken. Ook leren we je professioneel communiceren in een bedrijfscontext en werk je aan je eerste projecten.

Field
Credits
IT Essentials
Contact hours
42
Semester
1
6
Network Essentials
Contact hours
27
Semester
1
3
Desktop OS
Contact hours
21
Semester
1
3
Programming Essentials
Contact hours
77
Semester
1
6
Programming Advanced
Contact hours
66
Semester
2
6
Software Design Essentials
Contact hours
24
Semester
2
3
Web Essentials
Contact hours
27
Semester
1
3
Web Advanced
Contact hours
27
Semester
2
3
Database Essentials
Contact hours
48
Semester
2
6
Business Communication
Contact hours
30
Semester
JV
3
Business English
Contact hours
30
Semester
1
3
Business Processes & ERP
Contact hours
22
Semester
1
3
Project Management
Contact hours
24
Semester
2
3
Programming Project 1
Contact hours
80
Semester
2
6
iTalent 1
Contact hours
12
Semester
JV
3

2de jaar

Vanaf het tweede opleidingsjaar wordt het gemeenschappelijk programma aangevuld met specialisatiepakketten (zie onderaan deze pagina). Je wordt opgeleid tot een echte professional die innovatieve oplossingen kan bedenken en ontwikkelen. Dankzij de laatste actuele ontwikkelingen word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Field
Credits
Server OS
Semester
2
3
Java Essentials
Semester
1
5
.NET Essentials
Semester
2
6
Software Design Advanced
Semester
1
5
Web Frameworks
Semester
1
3
Data Advanced
Semester
1
4
Business French
Semester
2
3
Programming Project 2
Semester
1
3
iTalent 2
Semester
JV
3
Integration Project
Semester
2
6
Specialisatie Business IT
SAP Fundamentals
Semester
1
4
ABAP Fundamentals
Semester
1
5
ABAP Advanced
Semester
2
4
Project Business IT
Semester
2
3
Specialisatie Networks & Security
Routing & Switching Essentials
Semester
1
5
Scaling Networks
Semester
1
4
Connecting Networks
Semester
2
4
Project Network Design
Semester
2
3
Specialisatie Software Engineering
Software Testing
Semester
1
4
Usability Engineering
Semester
1
4
Mobile Apps: iOS
Semester
2
5
Project Mobile Apps
Semester
2
3

3de jaar

Het derde en laatste studiejaar vormt het sluitstuk van je opleiding. Naast een aantal gemeenschappelijke vakken ga je verder met je gekozen specialisatie en zet je de kers op de taart met een bedrijfsstage en een eindwerk (Final Work).

Field
Credits
Java Frameworks

Frameworks in Java

Semester
1
4
Database Server
Semester
1
3
Small Business Project
Semester
1
3
Internship
Semester
2
21
iTalent 3
Semester
JV
3
Final Work
Semester
JV
12
Electives
Semester
1
6
Specialisatie Business IT
ABAP Objects
Semester
1
4
Mobile Enterprise Apps
Semester
1
4
Specialisatie Networks & Security
Network Security
Semester
1
4
Datacenter Technologies
Semester
1
4
Specialisatie Software Engineering
Software Security
Semester
1
4
Agile
Semester
1
4

Specialisatie Business IT

Op de arbeidsmarkt is er een grote nood aan medewerkers die overweg kunnen met een Enterprise Resource Planning (kortweg ERP)-systeem.

Een ERP-systeem is een softwarepakket dat bedrijven gebruiken
bij de administratie van allerlei resources: planning van projecten, personeelsbeheer, bijhouden van de voorraad, facturen, betalingen, enz.

Deze specialisatie is opgebouwd rond het meest volledige en meest gebruikte ERP-product ter wereld (mySAP ERP en de SAP NetWeaver omgeving). Je zal de nodige SAP-technieken inoefenen, zodat je een geïnstalleerde ERP-oplossing kunt ondersteunen, kunt koppelen met bestaande IT-applicaties en kunt aanpassen aan de speci eke noden van de gebruikers. Naast dat technische luik van de specialisatie leer je ook wat de functionele betekenis is van de bedrijfsprocessen binnen een ERP-oplossing.

Om al deze technieken optimaal aan te leren, is de opleiding lid van de SAP University Alliance, zodat we je kunnen laten oefenen op een state of the art SAP-systeem. We werken bovendien heel nauw samen met belangrijke bedrijven in de SAP-wereld. Via onze partnerbedrijven in deze specialisatie kun je op stage naar groeilanden als Letland en Slovakije, maar ook naar droombestemmingen als de Verenigde Staten en Mauritius.

Als je deze opleiding gevolgd hebt, kun je starten als SAP-consultant en heb je voldoende bagage meegekregen om te kunnen doorgroeien naar ERP-projectleider of SAP-systeembeheerder.

Business IT was voor mij van onschatbare waarde

Na een jaar werd het mij duidelijk wat ik juist wou doen in de sector: SAP. Dus koos ik voor de specialisatie Business IT. Wat ik daar geleerd heb, bleek van onschatbare waarde te zijn in het bedrijfsleven! Ik heb mijn stage gedaan bij Ordina België en zij waren zo onder de indruk van
de basis die wij als studenten meekregen, dat ik na een maand al een contract kreeg. Ondertussen werk ik al meer dan een jaar in de SAP-wereld en nog steeds zijn senior SAP-consultants verbaasd over
de basiskennis waarmee wij in het bedrijfsleven gestapt zijn!

Jana De Klerk
SAP Netweaver Consultant

Specialisatie Networks & Security

In deze specialisatie krijg je de nodige kennis en ervaring mee om kleine en middelgrote netwerken te beheren en te plannen. De configuratie en beveiliging van routers, switches en firewalls wordt voor jou een koud kunstje.

Eén van onze strategische partners in deze specialisatie is Cisco, de wereldmarktleider op het gebied van netwerkapparatuur.
We zijn een gecertificeerde Cisco Networking Academy en geven je de mogelijkheid om het leerprogramma CCNA Routing & Switching te volgen, zodat het CCNA-certificaat binnen handbereik ligt. Dit programma is vooral gericht op de praktijkervaring, die we je aanleren in een state of the art netwerklabo, waardoor elke switch of router veilig is in jouw handen!

Je start met de basis van routers en switches. Je leert deze toestellen configureren en in te schakelen in kleine tot middelgrote netwerken. Daarna bestudeer je technieken om deze netwerken uit te breiden en leer je in het tweede semester hoe de netwerkinfrastructuur van bedrijven opgebouwd is. Je past dit zelf ook toe in een project.

Na de opleiding tot CCNA bouw je verder aan je professionele ervaring met netwerken door beveiligingstechnieken aan te leren. Virussen, wormen of Denial-of-Service attacks zijn bij jou kansloos. Zo zet jij de hacker een hak! Het toepassen van cryptografie, het beheren van beveiligde VPN- verbindingen, firewalls, intrusion prevention systemen en het voorstellen van oplossingen rond beveiliging, zitten vervat in het CCNA Security curriculum.

Zonder meer het meest interessante programma

Ik ben altijd al graag met computers bezig geweest, en deed al informaticabeheer in het middelbaar, dus een Bachelor Toegepaste Informatica was een logisch vervolg. De keuze om dit aan de Erasmus- hogeschool te volgen was voor mij een gemakkelijke keuze, waar ik niet lang heb over moeten nadenken. Na wat hogescholen met elkaar te vergelijken merkte ik al snel dat de Erasmushogeschool voor mij het beste programma aanbood: een goede mix tussen theorie en praktijk. De vakken hebben ook steeds een actuele en interessante inhoud. De campus is ook zeer goed bereikbaar, wat zeker een pluspunt is. Studeren in onze hoofdstad heeft zeker zijn voordelen! Alles ligt binnen handbereik en er is altijd wel iets te doen.

Cédric Van Mulders
System & Network Engineer

Specialisatie Software Engineering

Het ontwikkelen van software betekent heel wat meer dan het schrijven van enkele lijntjes programmacode. We hebben in de specialisatie Software Engineering bijzondere aandacht voor de planning vooraf, het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke interfaces en de kwaliteitscontrole van het product.

Je maakt tevens kennis met de wereld van 3D en hoe die gebruikt kan worden bij het ontwikkelen van games.

In een IT-project heb je contact nodig met de klanten om hun wensen te weten te komen en zal je een planning opstellen om een performant en betrouwbaar product af te leveren.

Tijdens het softwareontwikkelingsproces wordt er steeds meer aandacht gevestigd op gebruiksvriendelijkheid (usability). Usability geeft aan in hoeverre een product handig, natuurlijk en intuïtief te gebruiken is. Om een goed resultaat te bereiken moeten usability-taken geïntegreerd worden in het volledige ontwikkelingstraject van het product. In deze specialisatie bestuderen we deze integratie van in de analysefase tot en met de release van het product.

Tijdens en na het schrijven van de code is er natuurlijk kwaliteitscontrole nodig van je afgeleverde werk. Het testen van software is een wetenschap apart en ook dit zal geen geheimen meer hebben voor jou.

Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van mobiele applicaties. Een groeiende groep mensen binnen deze bedrijven of organisaties zijn voor hun werk op verplaatsing. Het is dan ook belangrijk dat deze medewerkers real-time data kunnen doorgeven en relevante informatie kunnen opvragen terwijl zij onderweg zijn. In deze specialisatie bestuderen we onder meer het Apple iOS-platform.
Met deze specialisatie op je diploma, heb je extra troeven om te kunnen meedraaien als projectmanager, projectleider, analist-programmeur, human interface designer, software architect, software tester, software engineer, ...

De perfecte start voor elke carrière in de IT

Door de brede keuze van vakken en specialisaties en de nodige theorie gecombineerd met grotendeels praktijk is deze opleiding de perfecte start voor elke carrière in de IT. Met de coaching van ervaren docenten heb
ik mijn bachelorproef succesvol afgerond en als kers op de taart was ik hiervoor genomineerd voor de ‘Bachelor Award’. Door de sterk opkomende mobiele wereld heb ik niet getwijfeld om mijn carrière te starten als Software Designer van iPhone, iPad en Android applicaties. Dit heeft zelfs geleid tot het oprichten van mijn eigen bedrijf. Een droom die uitkomt!

Wouter Goossens
Mobile iOS Developer

Meer details

Wil je meer gedetailleerde info over je vakken (beoordeling, examenvormen ...), dan kan je terecht in de ECTS-fiches.

Je staat er niet alleen voor

In de opleiding Toegepaste informatica willen we je actief begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling. Je docent is je coach en gaat samen met jou op zoek hoe je je talenten en competenties het best kan ontwikkelen. Ook waar je individueel of in team moet werken aan taken, opdrachten of projecten zal je steeds begeleid worden één of meerdere docenten. Zij zullen je gidsen op weg naar succes!

Digitaal leren (blended learning) maakt actief deel uit van onze onderwijsstijl. Maar iedere student is anders. De docenten coachen je dus doorheen je studietraject op de voor jou meest aangewezen manier. We hanteren kleine werkgroepen zodat je individueel begeleid kan worden. De drempel tussen docent en student is bij ons dus erg laag.

Tijdens je studies kan je ook steeds terecht bij je studentenbegeleider, trajectbegeleider, taalbegeleider en ombudspersoon. Je kan op hen rekenen als je vragen hebt rond je studievaardigheden, je individueel traject, het aanvragen van vrijstellingen of een bijzonder statuut, de reglementeringen, … Ook als het persoonlijk even niet meezit, kan je bij ons terecht.

 

Coaching teaching staff

Stages

Als professionele en praktijkgerichte opleiding bereiden we je optimaal voor op je verdere carrière. Werkplekleren maakt dan ook integraal deel uit van ons programma. Vanaf je eerste jaar maak je al kennis met het werkveld. Als Brusselse student heb je hier meteen een onschatbaar voordeel: alle grote ICT-spelers op de markt liggen om de hoek! In je laatste jaar zal je dan ook heel makkelijk een stageplaats vinden. Je zal een volledig semester als volwaardige werknemer mogen meedraaien in een (klein of groot) ICT-bedrijf. Voor velen een opstapje richting de eerste job.

De opleiding Toegepaste informatica aan de Erasmushogeschool komt gestructureerd en georganiseerd over. Er worden veel eisen en vragen gesteld aan zowel student als bedrijf. Studenten zijn formeel en professioneel. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen, brede interesses en hebben een gevarieerde set aan skills.

Stagebedrijf

Welkom op campus Kaai!

Studentenrestaurant

Studeren op campus Kaai is natuurlijk meer dan alleen maar lessen volgen en opdrachten uitvoeren.  

Op onze campus vind je naast een moderne ICT-infrastructuur met computerklassen en een snelle (draadloze) internetverbinding ook het FabLab Brussels, het MediaLab en het Open Device Lab. De opleiding is erkend en gecertificeerd als Cisco Academy en beschikt tevens over een state of the art Cisco Networklab. In de labo’s kan je terecht voor je projecten of je eindwerk of om er gewoon naar hartenlust te experimenteren. Je ontdekt er 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een green screen, HD-videocamera’s en hoogtechnologische machines zoals drones, 3D-printers, …  We organiseren er ook op regelmatige basis multimedia-events en presentaties die je extra informeren én inspireren.

Ben je student-ondernemer of wil je graag ondernemer worden? Als starter kan je in het Open BusinessLab terecht om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Je kan rekenen op de expertise van je docenten om de eerste stappen te zetten.

In splinternieuwe hippe studentenrestaurant kan je terecht voor je ontbijt en lunch of je kan er tijdens een pauze je medestudenten ontmoeten.

Zoek je liever de rust op? Op lesdagen kan je doorlopend terecht in het studielandschap. Je vindt er ook de bibliotheek, cursus- en kopiedienst.

Op het studentensecretariaat kan je met al je bekommernissen terecht. We helpen je graag verder met je vragen omtrent je collegerooster, je inschrijving, examens, ... Je vindt er ook studiebegeleider, trajectbegeleider of ombudspersoon. 

Het studielandschap

Zoek je liever de rust op? Onze campus beschikt over een studielandschap en een goed uitgeruste bibliotheek met een uitgebreide keuze aan recente boeken, zowel in verband met technologie als design. 

Via de digitale bibliotheek kun je een aantal databanken gratis raadplegen. Het studielandschap is op lesdagen doorlopend vrij toegankelijk. 

Aan de bibliotheek is een cursus- en fotokopieerdienst verbonden. 

Onze labs

Maak kennis met onze labs en experimenteer naar hartenlust in het: 

ICT-infrastructuur

Het computernetwerk van het departement omvat een domein van meer dan 300 pc’s die gebruik kunnen maken van een variëteit aan diensten, geleverd door een modern en performant serverpark. Samen met de printers, plotters en scanners vormen ze een ruime waaier van faciliteiten die permanent ten dienste staan van de studenten voor werkcolleges, practica, projecten en bachelorproeven. De ICT-dienst is de kern van dit netwerk en zorgt voor de installatie, de configuratie en het onderhoud van de volledige ICT-infrastructuur van het departement.

Honger?

In het hippe studentenrestaurant kan je terecht voor je ontbijt en lunch of je kan er tijdens pauzes je medestudenten ontmoeten. In onze cafetaria vind je een ruim aanbod aan koude en warme dranken en (vegetarische) schotels, broodjes, snacks, pasta's, desserts, ... 

Het studentenrestaurant op campus Kaai
Studenten op een terrasje in Brussel

Brussel bruist

Onze technologiecampus bevindt zich in het kloppend hart van de IT- en multimedia-industrie. In en rond Brussel bevinden zich alle grote spelers waar de opleiding mee samenwerkt en die onze afgestudeerden met open armen ontvangen voor een stage of een job. 

Brussel is natuurlijk ook een bruisende wereldstad, waar je getrakteerd wordt op unieke evenementen en hippe buurten. 

Studeren of stage lopen in het buitenland

Als student in de hoofdstad van Europa studeer je sowieso in een internationale omgeving. Bij ons krijg je echter ook de kans om je grenzen te verleggen. Via het Erasmus+ beurzenprogramma kun je een semester gaan studeren bij één van onze partners (bv. in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Nederland, Spanje of Kroatië) zonder je zorgen te moeten maken over het financiële plaatje.

Ook een buitenlandse stage behoort tot de mogelijkheden. Onze studenten liepen al stage in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, India, China, Kenia, …. en tal van landen in de Europese Unie. Duurt een volledig semester in het buitenland je te lang? Geen nood. We organiseren ook korte internationale weken in de loop van het tweede en het derde jaar.

Arnaud Brent Capitool Washington Center

Een onbeschrijfelijk gevoel van voldoening

The Washington Center (TWC) heeft mij zowel persoonlijk als professioneel aangescherpt—een ervaring die niet kan opwegen tegen een traditionele stage. Mijn favoriete aspect van deze ervaring was de zogeheten “direct service” als deel van het TWC-programma; ik deed vrijwilligerswerk als mentor op een middelbare school (The Next Step Public Charter School) voor studenten die niet ondersteund worden in traditionele instellingen. Hierbij speelde ik een cruciale rol om studenten te helpen slagen en helpen overwinnen van persoonlijke en academische problemen. Dit gaf mij een onbeschrijfbaar gevoel van voldoening! Ik zal de diversiteit—die mij heeft geïntroduceerd aan talloze prachtige culturen en ontelbaar vastberaden, liefdevolle mensen—gecultiveerd door TWC voor eeuwig koesteren.

Brent De Hauwere
Oud-student

Superleuke ervaring

Voor mij is deze opleiding echt wat ik er had van verwacht. Praktijkgerichte vakken, toffe sfeer en een grote bagage om mee te nemen naar het werkveld! Er worden ook leuke evenementen georganiseerd, om ons zo nog meer bij te brengen en andere ervaringen te laten opsnuiven. De opleiding geeft me zelfs de kans om een semester in Kopenhagen te gaan studeren, super!

Arno Blijenbergh
Systeemintegrator

Mijn eindwerk in Vietnam: een onvergetelijke ervaring

Voor mijn bachelorproef zes weken verblijven en werken in een land als Vietnam was een grote en onvergetelijke ervaring, niet alleen het werken in een Vietnamees onderzoeksinstituut maar ook het bezoeken van Hanoi en omstreken. Zo ben ik naar een echte Vietnamese trouw geweest alsook naar de wereldberoemde Ha-Long Bay terwijl ik in de week werkte aan een custom-built touchtable.

Loïc Byl
Oud-student

Heb je een bachelor Multimedia & Communicatietechnologie?

Heb je al een professioneel bachelordiploma Multimedia & Communicatietechnologie, of een daarmee gelijkgesteld diploma, dan volg je een verkort programma van 92 studiepunten. 

Heb je een HBO-5-diploma?

Als je al beschikt over een HBO-5-diploma graduaat informatica (optie netwerken of programmeren), kan je via een aanvullingstraject ook je bachelordiploma behalen. We bieden dit traject in dagonderwijs of via blended learning aan.  

Of genoot je een andere vooropleiding?

Heb je andere ICT-gerelateerd diploma’s of credits behaald? Dan kun je op basis van je eerder verworven kwalificaties of competenties eventueel vrijstellingen krijgen. 
We bieden je dan een individueel studietraject aan.

Les in een iMac-lokaal

Werken & studeren combineren

Je hebt al een diploma en/of een job, maar je wil je graag bij- of omscholen tot gekwalificeerd IT'er? We bieden je verscheidene mogelijkheden om je job te combineren met de opleiding tot professionele bachelor in de Toegepaste Informatica in een werktraject. Ook voor werkzoekenden is er een programma op maat, in samenwerking met VDAB.

In onze werktrajecten hanteren we een mix van contact- en afstandsonderwijs (blended learning) als onderwijswerkvorm. Dit betekent dat je studeert met kant-en-klaar cursus- en oefenmateriaal en instructies die via onze elektronische leeromgeving beschikbaar zijn. Je kan dus met een maximum aan flexibiliteit studeren, op je eigen tempo en zonder gebonden te zijn aan vaste uren en plaatsen. 

Werktrajecten op jouw maat

Heb je al een diploma graduaat informatica - HOSP of HBO5?

In dit geval kan je een aanvullingstraject volgen met een standaardprogramma van 3 jaar. Afhankelijk van je werk- en privé-situatie kan je de duurtijd van je opleiding ook inkorten of verlengen tot 2 of 4 jaar. 

Heb je een ander bachelor- of masterdiploma?

In functie van je diploma kunnen we een aangepast studieprogramma samenstellen waarbij je eventueel vrijstellingen kan krijgen op basis van je vooropleiding (EVK) en/of werkervaring (EVC). 

Sommige vakken uit het curriculum bieden we niet aan via blended learning. In een persoonlijk gesprek bekijken we graag wat jouw mogelijkheden zijn om je job toch zo optimaal mogelijk te combineren met je individueel traject. 

Werkzoekend en je wil je omscholen?

Met Switch 2 IT slaan de EhB, VDAB en Agoria de handen in elkaar voor een uniek werk-leertraject. Werkzoekenden worden via een gecombineerd traject van contactonderwijs (VDAB), blended learning (EhB), stage en werkplekleren opgeleid tot bachelor in de Toegepaste Informatica. 

Samenwerking met bedrijven

Ben je een bedrijf, particulier of instelling en zit je met vragen wat betreft ICT en/of multimedia? Dan  ben je bij ons aan het juiste adres.

We richten ons ook op het ontwerpen en ontwikkelen van gebruiksvriendelijke applicaties voor allerhande mobiele toestellen. We stellen onze expertise op een praktische manier ter beschikking voor geïnteresseerde bedrijven in de vorm van een zogenaamd Laagdrempelig Expertise en Dienstverleningscentrum (LED).

Verder stimuleren we het ondernemerschap in de creatieve – en maakindustrie met het EFRO-project FabLabXL – Fabriek van de Toekomst. Specifiek richten we ons op het maken van fysieke prototypes in het fablab en op het creëren van multimediale content in het medialab.

Bekijk alvast onze brochure "Routes naar succes" of contacteer ons op dt.partner@ehb.be.

Career Launch

Jaarlijks organiseren we voor onze tweedejaars- en derdejaarsstudenten een jobbeurs. Enerzijds richten we ons hierbij op de studenten die op zoek zijn naar een stageplaats en/of een samenwerking in het kader van hun final work. Anderzijds bieden we de laatstejaarsstudenten hulp bij het zoeken naar een job. Het doel is eenvoudig: werkgevers in contact brengen met jong talent. 

Heb je interesse om deel te nemen aan onze career launch? Stuur dan een e-mail naar dt.partner@ehb.be

Kom naar de infodag van Toegepaste Informatica en schrijf je meteen in.

Op onze infodag staan docenten en studenten van de opleiding Toegepaste Informatica klaar om meer uitleg te geven over de vakken, stages en projecten in de opleiding. Onze studie- en trajectbegeleider is ook aanwezig om een antwoord te geven op al je vragen over de persoonlijke begeleiding die we bieden. De studenten leiden je graag rond op de campus, zodat je ook al kan zien waar je je boeiende studententijd zal doorbrengen. 

Kortom, heb je nog vragen of zit je nog met onzekerheden? Kom dan zeker langs naar één van onze infodagen zodat we je kunnen helpen bij je studiekeuze. 

Tot binnenkort?

Data van onze infodagen 2019:

 • zaterdag 16 maart 
 • zaterdag 27 april 
 • zaterdag 22 juni 
 • zaterdag 7 september 

Telkens van 10 – 15 u. 

Data van onze openlesdagen 2019:

 • woensdag 6 maart (hele dag)
 • woensdag 24 april (namiddag).

Locatie:

De infodag van Toegepaste Informatica vindt plaats op Campus Kaai, de campus waar je ook Toegepaste Informatica zal studeren.

Start inschrijvingen

Vanaf zaterdag 22 juni kan je je trouwens ook meteen inschrijven voor de opleiding Toegepaste Informatica.

Openingsuren studentensecretariaat

Inschrijven kan vanaf 23 juni 2018:

Voor je langsgaat, eerst registreren

Thuis kun je je al elektronisch voorinschrijven, zo ben je sneller klaar als je je inschrijving afrondt in ons studentensecretariaat. 

Bekijk hier wat je verder nog moet weten over de inschrijvingsprocedure. Je vindt er meer uitleg over de documenten die je moet meebrengen, het studiegeld, de toelatingsvoorwaarden, … 

Locatie

Campus Kaai
Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel 
Studentensecretariaat - eerste verdieping, lokaal 101

Contact

Heb je nog vragen omtrent je inschrijving of wens je een afspraak te maken om je inschrijving te voltooien? Contacteer ons dan telefonisch (02 559 02 55) of via e-mail (dt.secretariaat@ehb.be). 

Nog vragen?

Heb je nog specifieke vragen? Stuur een e-mail naar dig-x@ehb.be

Infomomenten

Infodagen 2019

 • zaterdag 16 maart
 • zaterdag 27 april
 • zaterdag 22 juni
 • zaterdag 7 september

telkens van 10u tot 15u.

Openlesdagen 2019

 • woensdag 6 maart (hele dag)
 • woensdag 24 april (namiddag)