Toegepaste Informatica
Professionele Bachelor

Toegepaste Informatica

Online kennismakingsgesprek

Nog vragen over de opleiding Toegepaste Informatica? Plan een online gesprek in met het opleidingshoofd, Steve.

De perfecte start voor elke carrière in de IT

Door een breed aanbod van vakken en specialisaties en de nodige theorie gecombineerd met grotendeels praktijk en projecten is de opleiding Toegepaste informatica aan de Erasmushogeschool de perfecte start voor elke carrière in de IT. 

Wouter Goossens
Oud-student

Toegepaste informatica studeren: uitdagend en afwisselend

Wil je zelf apps kunnen maken voor je smartphone of tablet? Ben je nieuwsgierig naar het datacenter waar Instagram je foto’s bewaart of Google je zoekopdrachten verwerkt? Is the cloud echt een wolk en hoe worden grote webapplicaties als Facebook geprogrammeerd? Als ook jij actief wil meewerken aan nieuwe technologieën in de volgende IT-revolutie en aan de basis wil staan van het nieuwe Internet of Things en de Artificiële Intelligentie van de toekomst, dan is onze opleiding Toegepaste informatica zeker iets voor jou.

 

We bieden je een praktijkgerichte opleiding en een diploma dat zowel nationaal als internationaal veel deuren voor je zal openen. Onze opleiding sluit immers aan bij het beroepsprofiel van de digital expert en wordt in overleg met de beroepssector voortdurend geëvalueerd en bijgestuurd.

Geen nood, je hoeft echt geen computerfreak te zijn om bij ons te beginnen. Interesse in technologie en een gezonde dosis motivatie en inzet zijn voldoende. Alle vakken starten immers vanaf nul. Voorkennis in wiskunde, wetenschappen of talen is niet vereist. IT is waar het bij ons om draait! Bekijk hier enkele voorbeelden van studentenwerken/activiteiten.

Nood aan wat extra communitygevoel? Dan ben je zeker welkom in onze Young IT Professionals Community waarbij je je professionele vaardigheden verder kan ontwikkelen. Liever wat ontspanning? Leef je dan maar ten volle uit tijdens hackathons, gaming avonden en netwerkevenementen.

Verder is het de bedoeling dat je beschikt over een hedendaagse laptop met webcam. Enkele voorbeeldconfiguraties vind je hier.

 

Studenten computerklas Erasmushogeschool Toegepaste informatica

Werken van onze studenten

Een brede basis gericht op succes in de bedrijfswereld

Doorheen mijn studiecarrière werd ik klaargestoomd met de laatste technologieën, ondernemingszin, soft-skills en nuttige projecten gecoacht door een zeer toegankelijk en betrokken docententeam. Kortom, een brede basis gericht op succes in de bedrijfswereld die ik nu volop gebruik als systeemarchitect bij Accenture.

Arnaud Coel
Oud-student

ICT speelt meer dan ooit een onmisbare rol in een wereld die steeds sneller evolueert. Als professionele bachelor in de Toegepaste informatica sta je in de arbeidsmarkt op de eerste rij. Duizenden vacatures raken niet of nauwelijks ingevuld. Het tekort aan praktisch opgeleide ICT-profielen is en blijft groter dan ooit. Jobs in onze sector zijn dan ook nog steeds knelpuntberoepen. Werkzekerheid en een boeiende en diverse carrière is met jouw toekomstig diploma gegarandeerd.

Career Launch Ordina

Als digital expert staat een brede waaier aan jobs met een rijke taakinhoud op jou te wachten. Als softwareontwikkelaar, securityspecialist, web architect, netwerk- of systeembeheerder, projectmanager, app-programmeur, A.I. consultant of in een functie die vandaag zelfs nog niet bestaat bouw je mee aan het Internet of Things van morgen. Dit alles van kleine start-up tot internationaal bedrijf, als zelfstandig ondernemer of werknemer en van eigen land tot ver daarbuiten.

Heb je de smaak van het studeren te pakken? Via een schakeljaar kan je ook nog starten met een masteropleiding. Ook andere opleidingen (zoals Multimedia en Communicatietechnologie) behoren via een verkort programma tot de mogelijkheden.

Algemene vakken

In het programma starten we met een brede basis. Onze enthousiaste docenten zullen je vanuit hun eigen praktijkervaring wegwijs maken in de IT-wereld.

Het lessenpakket volgt de technologische evoluties nauwgezet op en maakt gebruik van dynamische werkvormen: minder klassieke theorielessen maar meer actief leren met werkcolleges, projecten en (internationale) stages. Je lessen zijn dus zeer praktijkgericht, zodat je meteen de vaardigheden inoefent die je ook in het bedrijfsleven nodig zal hebben

1ste jaar

Het eerste jaar is gemeenschappelijk voor alle studenten. We starten van nul en naast een stevige basis programmeren en webontwikkeling maak je ook kennis met de fundamentele componenten van een IT-infrastructuur, computerhardware, besturingssystemen en netwerken. Ook leren we je professioneel communiceren in een bedrijfscontext en werk je aan je eerste project.

Klik hier voor alle vakinfo.

Veld
Credits
INFRASTRUCTURE
IT Essentials
Semester
1
6
Desktop OS
Semester
1
3
Network Essentials
Semester
2
4
DEVELOPMENT
Programming Essentials 1
Semester
1
7
Programming Essentials 2
Semester
2
7
Software Design Essentials
Semester
2
4
WEB
Web Essentials
Semester
1
3
Web Advanced
Semester
2
4
DATA & ARTIFICIELE INTELLIGENTIE
Data Essentials
Semester
1
6
BUSINESS
Business IT Essentials
Semester
1
3
Business Communication
Semester
2
3
TALENT & INTEGRATION
iTalent 1
Semester
1 en 2
3
Programming Project 1
Semester
2
7

2de jaar

Vanaf het tweede opleidingsjaar wordt het gemeenschappelijk programma aangevuld met specialisatiepakketten (zie onderaan deze pagina). Je wordt opgeleid tot een echte professional die innovatieve oplossingen kan bedenken en ontwikkelen. Dankzij de laatste actuele ontwikkelingen word je klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Klik hier voor alle vakinfo.

Veld
Credits
INFRASTRUCTURE
Server OS
Semester
2
6
DEVELOPMENT
Software Design & Testing
Semester
1
5
.NET Essentials
Semester
1
5
WEB
Web Integration
Semester
1
4
DATA & ARTIFICIELE INTELLIGENTIE
Data Advanced
Semester
2
3
BUSINESS
Business English
Semester
1
3
Business French
Semester
2
3
TALENT & INTEGRATION
iTalent 2
Semester
1 en 2
5
Programming Project 2
Semester
1
4
Integration Project
Semester
2
6
Specialisatie Software Engineering
Java Advanced
Semester
1
3
Usability
Semester
1
4
.NET Advanced
Semester
2
4
iOS Development
Semester
2
5

3de jaar

Het derde en laatste studiejaar vormt het sluitstuk van je opleiding. Naast een aantal gemeenschappelijke vakken ga je verder met je gekozen specialisatie en zet je de kers op de taart met een bedrijfsstage (Internship) en een eindwerk (Final Work).

Klik hier voor alle vakinfo.

Veld
Credits
INFRASTRUCTURE
Server Technologies & Cloud
Semester
1
4
DEVELOPMENT
Sofware Security
Semester
1
4
AI Essentials
5
BUSINESS
Entrepreneurship
Semester
1
4
TALENT & INTEGRATION
Final Work
Semester
1 en 2
10
Innovation Week
Semester
2
3
Internship
Semester
2
20
Specialisatie Business IT
Business IT Integration
Semester
1
5
Business IT Innovation
Semester
1
5
Specialisatie Networks & Security
Network Security
Semester
1
5
Datacenter Technologies
Semester
1
5
Specialisatie Software Engineering
Android Development
Semester
1
5
Application Frameworks
Semester
1
5

Specialisaties

Op drie jaar tijd kun je niet álle domeinen in de informatica volledig uitdiepen. Na het eerste jaar geven we je daarom de keuze om je te specialiseren in je eigen interessedomein. Je hebt hierbij de keuze tussen Business IT, Networks & Security, Intelligent Robotics of Software Engineering.

Business IT

SAP | IT-Business Analysis | Enterprise Intelligence | Hackaton | IT-Consultancy | Entrepreneurship | Cloud | Mobile Development | A.I.

Networks & Security

Cloud | Virtualisation | Routing | Switching | Linux | Windows Server | Security | Powershell | Datacenter | Troubleshooting

Software Engineering

Java | .NET | Agile | Testing | iOS | Android | Security | React | MVC | Cloud Services | JavaScript | Spring | Usability

Intelligent Robotics

Robotica | Artificial Intelligence | Hackathons | technology of the future | Machine Learning 

Meer details

Wil je meer gedetailleerde info over je vakken (beoordeling, examenvormen ...), dan kan je terecht op de studiegids ECTS-fiches.

Je staat er niet alleen voor

In de opleiding Toegepaste informatica willen we je actief begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling. Je docent is zowel online als on-campus je coach en gaat samen met jou op zoek hoe je je talenten en competenties het best kan ontwikkelen. Ook waar je individueel of in team moet werken aan taken, opdrachten of projecten zal je steeds begeleid worden door één of meerdere docenten. Zij zullen je gidsen op weg naar succes!

Digitaal leren maakt actief deel uit van onze onderwijsstijl. Maar iedere student is anders. De docenten coachen je dus doorheen je studietraject op de voor jou meest aangewezen manier. We hanteren kleine werkgroepen zodat je individueel begeleid kan worden. De drempel tussen docent en student is bij ons dus erg laag.

Tijdens je studies kan je ook steeds terecht bij je studentenbegeleider, trajectbegeleider, taalbegeleider en ombudspersoon. Je kan op hen rekenen als je vragen hebt rond je studievaardigheden, je individueel traject, het aanvragen van vrijstellingen of een bijzonder statuut, de reglementeringen, … Ook als het persoonlijk even niet meezit, kan je bij ons terecht.

Nog meer nood aan extra training of coaching? Onze 2de jaarstudenten nemen binnen hun talent-vakken een tutoring-traject op, waarbij ze de eerstejaarstudenten helpen met problemen en coachen tijdens projecten. 

Coaching teaching staff

Stages

Als professionele en praktijkgerichte opleiding bereiden we je optimaal voor op je verdere carrière. Werkplekleren maakt dan ook integraal deel uit van ons programma. Vanaf je eerste jaar maak je al kennis met het werkveld. Als Brusselse student heb je hier meteen een onschatbaar voordeel: alle grote ICT-spelers op de markt liggen om de hoek! In je laatste jaar zal je dan ook heel makkelijk een stageplaats vinden. Je zal een volledig semester als volwaardige werknemer mogen meedraaien in een (klein of groot) ICT-bedrijf. Voor velen een opstapje richting de eerste job.

De opleiding Toegepaste informatica aan de Erasmushogeschool komt gestructureerd en georganiseerd over. Er worden veel eisen en vragen gesteld aan zowel student als bedrijf. Studenten zijn formeel en professioneel. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen, brede interesses en hebben een gevarieerde set aan skills.

Stagebedrijf

Zorgen voor kwaliteit

De Erasmushogeschool  Brussel en haar opleidingen dragen kwaliteit hoog in het vaandel. We zorgen ervoor dat elke student een opleiding krijgt die voldoet aan nationale en internationale standaarden en maximaal kansen biedt op een succesvolle carrière.

EhB hanteert hiervoor een kwaliteitsopvolgingssysteem, de regie. Dit is een eigen systeem van kwaliteitsgarantie. Door de uitvoering van deze regie verzekert EhB dat de kwaliteit van haar opleidingen continu verbetert. Hiermee voldoet EhB meteen ook aan de decretale eisen m.b.t. kwaliteitszorg. 

Toegepaste Informatica: een kwaliteitsvolle opleiding! 

Op 26 en 27 maart 2018 vond de peer review van Toegepaste Informatica plaats. Een commissie van onafhankelijke externen nam toen de kwaliteit van de opleiding Toegepaste Informatica onder de loep. Goed nieuws want de commissie besloot dat de opleiding Toegepaste Informatica kwaliteitsvol onderwijs levert dat voldoet aan de decretaal bepaalde kwaliteitskenmerken. Benieuwd naar de sterke punten en actiepunten die naar voren kwamen uit de peer review? Neem dan een kijkje in de kwaliteitsfiche! 

Input van stakeholders is een belangrijk speerpunt in de regie. Om de input van haar stakeholders te verankeren in de werking, organiseert elke opleiding van EhB een cyclische afname van bevragingen bij studenten, medewerkers, alumni en werkveld. In de kwaliteitsfiche kan je terugvinden wat studenten vinden van de opleiding Toegepaste Informatica en wat alumni, werkveld en werknemers ons te vertellen hebben. 

Kengetallen

Wie volgt de opleiding Toegepaste Informatica? Hoe doen studenten het in het eerste jaar in de opleiding? En hoe lang doen studenten Toegepaste Informatica over het behalen van hun diploma?

Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Neem dan zeker hier een kijkje.

Welkom op campus Kaai!

Studentenrestaurant

Studeren op campus Kaai is natuurlijk meer dan alleen maar lessen volgen en opdrachten uitvoeren. 
Op het studentensecretariaat kan je met al je bekommernissen terecht. We helpen je graag verder met je vragen omtrent je collegerooster, je inschrijving, examens, ... Je vindt er ook studiebegeleider, trajectbegeleider of ombudspersoon. 

Onze labs

Op onze campus vind je ook het FabLab, het Media Lab en het Design Lab. De opleiding is erkend en gecertificeerd als Cisco Academy en beschikt tevens over een state of the art Cisco Networklab. In de labo’s kan je terecht voor je projecten of je eindwerk of om er gewoon naar hartenlust te experimenteren. Je ontdekt er 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een green screen, HD-videocamera’s en hoogtechnologische machines zoals drones, 3D-printers, …  We organiseren er ook op regelmatige basis multimedia-events en presentaties die je extra informeren én inspireren.

Ben je student-ondernemer of wil je graag ondernemer worden? Als starter kan je in het Business Lab terecht om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Je kan rekenen op de expertise van je docenten om de eerste stappen te zetten.

Maak kennis met onze labs: 

ICT-infrastructuur

Het computernetwerk van het departement omvat een domein van meer dan 300 pc’s die gebruik kunnen maken van een variëteit aan diensten, geleverd door een modern en performant serverpark. Samen met de printers, plotters en scanners vormen ze een ruime waaier van faciliteiten die permanent ten dienste staan van de studenten voor werkcolleges, practica, projecten en bachelorproeven. De ICT-dienst is de kern van dit netwerk en zorgt voor de installatie, de configuratie en het onderhoud van de volledige ICT-infrastructuur van het departement.

Honger?

In de splinternieuwe hippe studentenrestaurant kan je terecht voor je ontbijt en lunch of je kan er tijdens een pauze je medestudenten ontmoeten.

studentenrestaurant
Studenten op een terrasje in Brussel

Brussel bruist

Onze technologiecampus bevindt zich in het kloppend hart van de IT- en multimedia-industrie. In en rond Brussel bevinden zich alle grote spelers waar de opleiding mee samenwerkt en die onze afgestudeerden met open armen ontvangen voor een stage of een job. 

Brussel is natuurlijk ook een bruisende wereldstad, waar je getrakteerd wordt op unieke evenementen en hippe buurten. 

Studeren of stage lopen in het buitenland

Als student in de hoofdstad van Europa studeer je sowieso in een internationale omgeving. Bij ons krijg je echter ook de kans om je grenzen te verleggen. Via het Erasmus+ beurzenprogramma kun je een semester gaan studeren bij één van onze partners (bv. in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Nederland, Spanje of Kroatië) zonder je zorgen te moeten maken over het financiële plaatje.

Ook een buitenlandse stage behoort tot de mogelijkheden. Onze studenten liepen al stage in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, India, China, Kenia, …. en tal van landen in de Europese Unie. Duurt een volledig semester in het buitenland je te lang? Geen nood. We organiseren ook korte internationale weken in de loop van het tweede en het derde jaar.

Arnaud Brent Capitool Washington Center

Een onbeschrijfelijk gevoel van voldoening

The Washington Center (TWC) heeft mij zowel persoonlijk als professioneel aangescherpt—een ervaring die niet kan opwegen tegen een traditionele stage. Mijn favoriete aspect van deze ervaring was de zogeheten “direct service” als deel van het TWC-programma; ik deed vrijwilligerswerk als mentor op een middelbare school (The Next Step Public Charter School) voor studenten die niet ondersteund worden in traditionele instellingen. Hierbij speelde ik een cruciale rol om studenten te helpen slagen en helpen overwinnen van persoonlijke en academische problemen. Dit gaf mij een onbeschrijfbaar gevoel van voldoening! Ik zal de diversiteit—die mij heeft geïntroduceerd aan talloze prachtige culturen en ontelbaar vastberaden, liefdevolle mensen—gecultiveerd door TWC voor eeuwig koesteren.

Brent De Hauwere
Oud-student

Superleuke ervaring

Voor mij is deze opleiding echt wat ik er had van verwacht. Praktijkgerichte vakken, toffe sfeer en een grote bagage om mee te nemen naar het werkveld! Er worden ook leuke evenementen georganiseerd, om ons zo nog meer bij te brengen en andere ervaringen te laten opsnuiven. De opleiding geeft me zelfs de kans om een semester in Kopenhagen te gaan studeren, super!

Arno Blijenbergh
Systeemintegrator

Mijn eindwerk in Vietnam: een onvergetelijke ervaring

Voor mijn bachelorproef zes weken verblijven en werken in een land als Vietnam was een grote en onvergetelijke ervaring, niet alleen het werken in een Vietnamees onderzoeksinstituut maar ook het bezoeken van Hanoi en omstreken. Zo ben ik naar een echte Vietnamese trouw geweest alsook naar de wereldberoemde Ha-Long Bay terwijl ik in de week werkte aan een custom-built touchtable.

Loïc Byl
Oud-student

Heb je een bachelor Multimedia & Communicatietechnologie?

Heb je al een professioneel bachelordiploma Multimedia & Communicatietechnologie, of een daarmee gelijkgesteld diploma, dan volg je een verkort programma van 92 studiepunten. 

Heb je een HBO-5-diploma?

Als je al beschikt over een HBO-5-diploma graduaat informatica (optie netwerken of programmeren), kan je via een aanvullingstraject ook je bachelordiploma behalen. We bieden dit traject in dagonderwijs of via blended learning aan.  

Of genoot je een andere vooropleiding?

Heb je andere ICT-gerelateerd diploma’s of credits behaald? Dan kun je op basis van je eerder verworven kwalificaties of competenties eventueel vrijstellingen krijgen. 
We bieden je dan een individueel studietraject aan.

Studenten aan de computer

Werken & studeren combineren

Je hebt al een diploma en/of een job, maar je wil je graag bij- of omscholen tot gekwalificeerd IT'er? We bieden je verscheidene mogelijkheden om je job te combineren met de opleiding tot professionele bachelor in de Toegepaste Informatica in een werktraject. Ook voor werkzoekenden is er een programma op maat, in samenwerking met VDAB.

In onze werktrajecten hanteren we zowel online en/of on-campus coaching, zowel individueel als in groep. Dit betekent dat je studeert met kant-en-klaar cursus- en oefenmateriaal en instructies die via onze elektronische leeromgeving beschikbaar zijn. Je kan dus met een maximum aan flexibiliteit studeren, op je eigen tempo en zonder gebonden te zijn aan vaste uren en plaatsen. 

Werktrajecten op jouw maat

Heb je al een diploma graduaat informatica - HOSP of HBO5?

In dit geval kan je een aanvullingstraject volgen met een standaardprogramma van 3 jaar. Afhankelijk van je werk- en privé-situatie kan je de duurtijd van je opleiding ook inkorten of verlengen tot 2 of 4 jaar. 

Heb je een ander bachelor- of masterdiploma?

In functie van je diploma kunnen we een aangepast studieprogramma samenstellen waarbij je eventueel vrijstellingen kan krijgen op basis van je vooropleiding (EVK) en/of werkervaring (EVC). 

Sommige vakken uit het curriculum bieden we niet aan via blended learning. In een persoonlijk gesprek bekijken we graag wat jouw mogelijkheden zijn om je job toch zo optimaal mogelijk te combineren met je individueel traject. 

Werkzoekend en je wil je omscholen?

Met Switch 2 IT slaan de EhB, VDAB en Agoria de handen in elkaar voor een uniek werk-leertraject. Werkzoekenden worden via een gecombineerd traject van contactonderwijs (VDAB), blended learning (EhB), stage en werkplekleren opgeleid tot bachelor in de Toegepaste Informatica. 

Samenwerking met bedrijven

Ben je een bedrijf, particulier of instelling en zit je met vragen wat betreft ICT en/of multimedia? Dan  ben je bij ons aan het juiste adres.

We richten ons ook op het ontwerpen en ontwikkelen van gebruiksvriendelijke applicaties voor allerhande mobiele toestellen. We stellen onze expertise op een praktische manier ter beschikking voor geïnteresseerde bedrijven in de vorm van een zogenaamd Laagdrempelig Expertise en Dienstverleningscentrum (LED).

Verder stimuleren we het ondernemerschap in de creatieve – en maakindustrie met het EFRO-project FabLabXL – Fabriek van de Toekomst. Specifiek richten we ons op het maken van fysieke prototypes in het fablab en op het creëren van multimediale content in het medialab.

Bekijk alvast onze brochure "Routes naar succes" of contacteer ons op dt.partner@ehb.be.

Career Launch

Jaarlijks organiseren we voor onze tweedejaars- en derdejaarsstudenten een jobbeurs. Enerzijds richten we ons hierbij op de studenten die op zoek zijn naar een stageplaats en/of een samenwerking in het kader van hun final work. Anderzijds bieden we de laatstejaarsstudenten hulp bij het zoeken naar een job. Het doel is eenvoudig: werkgevers in contact brengen met jong talent. 

Heb je interesse om deel te nemen aan onze career launch? Stuur dan een e-mail naar dt.partner@ehb.be

Kosten

Wat kost het nu juist om te studeren aan een hogeschool? Omdat er heel wat verschillende scenario's zijn, geven we op deze pagina een overzicht van de mogelijke kosten. Maar we geven ook meer duiding bij de mogelijke voordelen waar jij als student recht op kan hebben.

Wil je graag nog meer weten over mogelijke kosten en voordelen, kijk dan zeker eens op www.erasmushogeschool.be/nl/wat-kost-het.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld aan een hogeschool hangt onder meer af van

 • het type contract,
 • het aantal studiepunten waarvoor je je inschrijft,
 • je statuut.

Meer informatie vind je ook terug op de pagina van de Vlaamse overheid.

De berekening van studiegelden gebeurt op basis van onderstaande tarieven en zijn van toepassing voor elke hogeschool.

  Vast gedeelte Variabel gedeelte per studiepunt Voltijdse studenten '21-'22 (60 studiepunten)
Niet-beurstariefstudent € 247,9 € 11,9 € 961,90
Bijna-beurstariefstudent € 247,9 € 4,3 € 505,90
Beurstariefstudent € 113,2 € 0,0 € 113,20

Overige kosten

Wat er naast je inschrijvingsgeld nog bijkomt, hangt af van de opleiding die je volgt. Je hebt sowieso jouw boeken, cursussen en academic software. Daarnaast heb je een laptop nodig. Aan welke minimumspecificaties die dient te voldoen voor jouw opleiding? Lees hier meer.

Tenslotte heb je nog specifieke kosten voor bijvoorbeeld specifieke kleding of ander materiaal. Denk daarbij aan een labojas of een koksuniform.

Studiefinanciering

Inschrijvingsgeld, boeken en cursussen, kot, vervoer … studeren kost wel wat. Maar dit mag zeker geen hindernis vormen om te studeren aan onze hogeschool. We hebben verschillende mogelijkheden om je financieel te ondersteunen. Bij Stuvo EhB, de studentenvoorzieningen van EhB, vertellen we je er graag meer over. Onze ervaren medewerkers geven je gratis advies over het aanvragen van een studietoelage van de Vlaamse gemeenschap, het jokerkrediet, het verminderd studiegeld, financiële steun, een studielening, ...

Ben je al aan het werk? Ook dan zijn er een aantal interessante opties: www.erasmushogeschool.be/nl/studeerformules-werknemers-werkgevers.

Infomomenten

We zwieren op verschillende momenten tijdens het jaar de deuren van onze campussen open. Je bent dan welkom voor:  

 • een toffe babbel met onze docenten en studenten,  
 • een rondleiding van onze campus. Zo ontdek je de aula’s, het studentenresto, het studielandschap, de praktijkruimtes enz, 
 • een inkijk in cursussen en eindwerken,
 • je inschrijving. 

Wanneer?

Check altijd deze pagina voor last-minute wijzigingen. Wil je op de hoogte gehouden worden van al onze events? Laat dan je gegevens achter! 

Workshopweek

Tijdens de krokusvakantie ben je welkom om via workshops de opleiding te leren kennen. Wil je hiervan op de hoogte gebracht worden? Laat dan je gegevens achter.

Locatie:

De infodag van Toegepaste Informatica vindt plaats op Campus Kaai, de campus waar je ook Toegepaste Informatica zal studeren.

Start inschrijvingen

Vanaf zaterdag 26 juni kan je je trouwens ook meteen inschrijven voor de opleiding Toegepaste Informatica.

Inschrijven

Klaar om je in te schrijven voor Toegepaste Informatica? Top!  

Op deze pagina kan je van start met je inschrijving. Je vindt er alle belangrijke info terug: wat moet je in orde brengen, hoeveel kost studeren, wat met je leerkrediet, toelatingsvoorwaarden, financiële steun enz. Je kan je inschrijving volledig digitaal afronden, je kan langskomen op ons studentensecretariaat of tijdens onze volgende infodag.  

De openingsuren van ons studentensecretariaat

 • Van maandag tot donderdag van 9u tot 16u, op vrijdag van 9u tot 15u.
 • Tijdens de infodagen op zaterdag 26 juni, 4 en 11 september.
 • Op afspraak: via e-mail (gdt.kaai.student@ehb.be)
 • Het secretariaat is gesloten vanaf 10 juli tot en met zondag 15 augustus 2021

 

Locatie

Campus Kaai
Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel 
Studentensecretariaat - gelijksvloers (voorbij het onthaal)

Contact

Heb je nog vragen omtrent je inschrijving of wens je een afspraak te maken om je inschrijving te voltooien? Contacteer ons dan telefonisch (02 520 18 10) of via e-mail (gdt.kaai.student@ehb.be). 

Kosten

Je eigen laptop

Voor je opleiding beschik je over een eigen laptop. Tijdens werkcolleges, ateliers en projectwerk werk je aan praktijkgerichte opdrachten en tijdens de hoorcolleges volg je op een interactieve manier de lessen mee op je eigen computer. Je hebt altijd en overal je documenten en cursusmateriaal ter beschikking, samenwerken met je medestudenten en docenten verloopt elektronisch.

Lees meer over de minimumvereisten en het voordelig aanbod bij onze commerciële partners.

Nog vragen?

Bestel de gedrukte folder hier

Heb je een vraag? Wij staan altijd voor je klaar:  
•    Bel ons: 02 520 18 10
•    Mail ons: steve.weemaels@ehb.be
•    Chat met ons via Messenger: @erasmushogeschool
•    Maak een afspraak met een traject- en/of studiebegeleider
•    Stel je vraag via dit formulier 

Check zeker onze infomomenten. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en events? Laat dan je gegevens achter. 
 

 
 

Infomomenten

Onze infodagen 2021
 


Workshopweek 2021

In de krokusvakantie van 2021 plannen we opnieuw een workshopweek. De hele week openen onze opleidingen de deuren om je een voorsmaakje te geven van de lessen. Je kunt er met je vragen terecht en kennismaken met de campussen. Ideaal om je voor te bereiden op je studiekeuze
Workshopweek: van 15 tot 19 februari 2021

Deel dit