Coding
Postgraduaat

Cod­ing 22 – 23 (hybrid of online)

OVERTUIGD VAN DEZE STUDIE?

Voor wie

 • Ben je een professional met een interesse voor programmeren, webontwikkeling en/of databeheer?
 • Wil je graag een brede basis IT-kennis opdoen?
 • Wil je studeren combineren met je professionele carrière?
 • Wil je graag een online opleiding IT volgen waarin je persoonlijk online wordt gecoacht?

Voor wie

 • Ben je een professional met een interesse voor programmeren, webontwikkeling en/of databeheer?
 • Wil je graag een brede basis IT-kennis opdoen?
 • Wil je studeren combineren met je professionele carrière?
 • Wil je graag een online opleiding IT volgen waarin je persoonlijk online wordt gecoacht?

Hoe ziet de opleiding eruit?

Voor wie?

De postgraduaatopleiding ‘Coding’ richt zich vooral op professionals (van buiten het IT-werkveld) die hun passie voor digitaal willen omzetten in een brede basis aan IT-kennis. Als ondernemer, zaakvoerder of managing partner kom je dagelijks in contact met de IT-afdeling. Via deze opleiding verwerf je inzicht in wat er allemaal schuilgaat achter informaticasystemen. De opleiding wordt vanaf 2023 blended ingericht, met persoonlijke online/hybrid coaching. Dus, specifiek aangepast om studeren te combineren met een professionele carrière. 

Wat staat je te wachten?


De opleiding is opgebouwd uit 3 lesblokken: programmeren, webontwikkeling en databeheer. We geven je een uitgebreide en actuele basis van deze IT-domeinen, gegeven door docenten die ook nog in het bedrijfsleven staan. Ondanks een snel veranderende sector, blijft onze opleiding zo up-to-date.  
Je sluit de opleiding af met een praktijkgericht project waarbij je je kennis kan toepassen op een reële case. 

Wanneer vinden de lessen plaats?

De contactmomenten vinden enkele malen per semester op vrijdag op onze campus plaats, maar zijn ook te volgen via streaming. Verder worden ook online contactmomenten voorzien via Microsoft Teams op dinsdag of donderdag, of op aanvraag van de student zelf.

 

Welke vakken staan op het programma?

Programming Essentials I (6 studiepunten)

Programming Essentials 1 behandelt de basisprincipes van het begrijpen, analyseren en oplossen van problemen. Er wordt een brede basis gelegd voor de kennis van  gestructureerd en procedureel programmeren.

Data Essentials (6 studiepunten)

Data Essentials cursus start met een overzicht van de kenmerken, soorten, voorbeelden en onderdelen van een databasesysteem. Hierna volgt een grondige bespreking van informatie- en gegevensanalyse. De student maakt kennis met de standaardquery-taal SQL voor relationele databanken.

Web Essentials (4 studiepunten)

In Web Essentials worden HTML5 en CSS3 aangeleerd en toegepast bij het bouwen van een statische website. Je leert tevens de basissyntax van ECMAScript. Met het Document Object Model leer je elementen te selecteren en te manipuleren. Je gebruikt gangbare werkwijzen en tools om te coderen en te debuggen.

Programming Essentials II (6 studiepunten)

Programming Essentials 2 bouwt voort op de programmeerkennis opgedaan in Programming Essentials 1 maar schakelt over naar een zuivere objectgeoriënteerde taal. De nieuwe begrippen klasse en object worden geïntroduceerd. Het uitwerken van programmastructuren zal nu verlopen aan de hand van diagrammen (UML), die zullen gebruikt worden voor het definiëren van objecten en voor het aangeven van relaties tussen deze objecten. Door het maken van console applicaties worden de OO-principes ingeoefend en wordt extra aandacht gelegd op principes als leesbaarheid, onderhoudbaarheid en flexibiliteit.

Web Advanced (5 studiepunten)

Om mee te gaan in de nieuwste evoluties op het vlak van web development krijg jet in Web Advanced een diepere duik in Javascript. Er wordt gekeken naar de laatste toevoegingen van ECMAScript en uitgebreid gekeken naar objectgeoriënteerd programmeren binnen Javascript aan de hand van een aantal best practices. Het dynamische luik van de website wordt toegevoegd met node.js en mysql. Er wordt gekeken naar de vereisten van een node.js applicatie, de basis van het framework wordt aangeleerd en gekoppeld aan een MySQL database.

Programming Project (7 studiepunten)

De student kiest zelf een project op maat. Dat kan een project zijn in samenwerking met de werkgever of een project, opgesteld door de docenten. Wie na de opleiding het postgraduaat Toegepaste Artificiële Intelligentie wil volgen, kan een project in Python ter voorbereiding uitvoeren.
Zowel hard skills als soft skills worden tijdens het project getraind.

Heb je de codeersmaak te pakken?

Als je de smaak te pakken hebt en je IT-skills nog meer een boost wil geven. Dan kan je na deze opleiding nog terecht bij volgende opleidingen:

Welkom op Campus Kaai

Als student Postgraduaat ben je meer dan welkom om alle faciliteiten van onze campus Kaai te gebruiken. Hier studeren de studenten uit de de bacheloropleidingen Multimedia & Creative Technologies en Toegepaste Informatica, de studenten uit de graduaatsopleidingen Internet of Things, Programmeren en Systeem- & Netwerkbeheer en de studenten uit de postgraduaatsopleiding Toegepaste Artificiële Intelligentie . 

Hier vind je alle nodige leslokalen, labo’s, computerlokalen, lokalen voor zelfstudie en open labs. In het Business Lab, Fab Lab, Media Lab en Design Lab kan je begeleid zelfstandig leren en experimenteren, maar ook samenwerken met professionals uit verschillende vakgebieden in de IT. We zijn tevens erkend en gecertifieerd als Cisco Academy en beschikken over een Cisco Networklab. Als student Postgraduaat Coding kan je hier ook gebruik van maken.

Natuurlijk ondersteunen we je bij alle aspecten van je studieloopbaan en zorgen we voor studie- en studentenbegeleiding.

Op de campus vind je naast het onthaal, het studentensecretariaat, de ICT-dienst, het docentenlandschap en vergaderzalen ook nog een restaurant en een grote groene zone met zitbanken waar je kan pauzeren of in team samenwerken.

Campus Kaai is vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer. De metro, bussen van De Lijn en de bussen en trams van MIVB stoppen in de onmiddellijke omgeving van onze campus. Als je liever met de wagen komt, kan je gebruik maken van onze grote parkeerterreinen.

Studiekosten

Inschrijvingsgeld

De kostprijs van het postgraduaat coding: €1.350

Je kan je ook inschrijven per semester:

 • Semester 1: €700
 • Semester 2: €750

Materiaalkosten

 • Het gebruik van Pluralsight is optioneel, hiervoor reken we een éénmalige bijdrage per academiejaar van €80. Wens je dit aan te kopen, stuur ons dan een e-mail .

 

WIl je de opleiding komen beleven?

We zwieren op verschillende momenten tijdens het jaar de deuren van onze campussen open. Je bent dan welkom voor: 

 • een toffe babbel met onze docenten en studenten,  
 • een rondleiding op onze campus. Zo ontdek je de aula’s, het studentenresto, het studielandschap, de praktijkruimtes enz,
 • een inkijk in cursussen en eindwerken,
 • je inschrijving.

Wanneer?  

 • Zaterdag 19 maart (10u tot 13u)
 • Zaterdag 14 mei (10u tot 13u)            
 • Zaterdag 25 juni (10u tot 15u)               
 • Zaterdag 03 september (10u tot 15u)             
 • Zaterdag 10 september (10u tot 15u)

Check altijd deze pagina voor last-minute wijzigingen. Wil je op de hoogte gehouden worden van al onze events? Laat dan je gegevens achter.

Workshopweek 

Tijdens de krokusvakantie ben je welkom om via workshops de opleiding te leren kennen. Wil je hiervan op de hoogte gebracht worden? Laat dan je gegevens achter

 

Inschrijven

Inschrijven kan je hier vanaf 25 juni 2022.

Op deze pagina vind je alle info op een rijtje: hoe schrijf ik me in, hoeveel kost studeren, wat met je leerkrediet, toelatingsvoorwaarden, financiële steun enz.  
 

De openingsuren van ons studentensecretariaat

 • Van maandag tot donderdag van 9u tot 16u, op vrijdag van 9u tot 15u.
 • Tijdens de infodagen op zaterdag 25 juni, 3 en 10 september.
 • Op afspraak: via e-mail (gdt.kaai.student@ehb.be)
 • Het secretariaat is gesloten vanaf 9 juli tot en met zondag 14 augustus 2022

 

 • Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan mag je zeker starten.

Locatie

Campus Kaai
Nijverheidskaai 170, 1070 Brussel 
Studentensecretariaat - gelijksvloers (voorbij het onthaal)

Vragen?

Heb je nog vragen omtrent je inschrijving of wens je een afspraak te maken om je inschrijving samen te voltooien? Contacteer ons dan telefonisch (02 520 18 10) of via e-mail (gdt.kaai.student@ehb.be).

Contact

 • Erasmushogeschool
 • campus Kaai
 • Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

 

 

 

Check zeker onze infomomenten. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en events? Laat dan je gegevens achter