ai experience lab
Persbericht

Brussels Kenniscentrum AI haalt grote investering binnen en lanceert 2 nieuwe opleidingen

Het Kenniscentrum AI (Artificiële Intelligentie) van de Erasmushogeschool Brussel haalt een investering van ruim €86.000 binnen om een AI Experience Lab op te zetten waarin de mens centraal staat. De investering wordt geleverd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). De hogeschool start bovendien met twee gespecialiseerde postgraduaatopleidingen.

Artificiële intelligentie (AI) en machine learning hebben de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt. In alle sectoren en geledingen van de samenleving zal de komende jaren de invloed van AI voelbaar worden. Onder impuls van voormalig Minister Muyters investeert Vlaanderen de komende jaren 30 miljoen euro in een Vlaams actieplan Artificiële Intelligentie. Het geld zal dienen om smart toepassingen uit te werken, denk aan Internet of Things (IoT), Big Data Monitoring, Image en Speech Recognition, Robotica en Mixed, Virtual en Augmented Reality.

Voormalig Minister Muyters: “De potentiële maatschappelijke en economische impact van AI is enorm. Voor Vlaanderen liggen de grootste opportuniteiten in de eerste plaats in gepersonaliseerde gezondheidszorg, slimme mobiliteit en industrie 4.0. Als we deze evolutie snel en slim aanpakken, kunnen we ervoor zorgen dat Vlaanderen er alle vruchten van plukt.”

Nood aan gespecialiseerde opleidingen

Daarnaast regent ook vacatures voor data scientists, natural language processing researchers en business intelligence analisten. Op deze vraag wil Erasmushogeschool Brussel nu een antwoord bieden met 2 gloednieuwe opleidingen.

Het postgraduaat Toegepaste AI wordt vanaf komend academiejaar ingericht in een unieke samenwerking met zowel de ULB als het gerenommeerde AILab van de VUB. Het bundelt fundamentele kennis en praktische toepassingen tot een boeiend geheel dat de deelnemer op 1 jaar opleidt tot een allround AI-developer.

Het postgraduaat Coding biedt een zicht op wat er allemaal schuilgaat achter hedendaagse informaticasystemen. De opleiding richt zich op professionals, zaakvoerders of managing partners die hun passie voor digitaal willen omzetten in een brede basis aan IT-kennis.

Met het vernieuwde aanbod van opleidingen én een nieuw AI Experience Lab wil EhB Vlaanderen in het koppeloton brengen van artificiële intelligentie.  

Beide opleidingen worden vanaf september 2019 aangeboden op de campus Kaai in Anderlecht.

MEER INFO:

Erasmushogeschool Brussel, AI Experience Lab en Kenniscentrum AI: Kobe Vermeire, Senior onderzoeker,

Erasmushogeschool Brussel, Kenniscentrum AI en Postgraduaat Toegepaste AI: Catherine Middag, Onderzoekster en Lector

Locatie: campus Kaai, Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht

Links:

Deel dit