Artificial Intelligence
Postgraduaat

Toegepaste Artificiële Intelligentie

Is een postgraduaat Artificiële intelligentie iets voor jou?

  • Je hebt al een diploma op zak en/of je bent een innovatieve ondernemer of een aspirant business-developer.
  • Je bent gepassioneerd door technologie en je wil mee zijn in de snel evoluerende wereld van de artificiële intelligentie.
  • Je denkt oplossingsgericht en je bent creatief.
  • Je houdt ervan om problemen te analyseren en op een systematische manier op te lossen. We verwachten van jou een basiskennis programmeren. Heb je dit nog niet maar wil je graag deelnemen? Dan bieden we je graag een inleidend jaar programmeren aan.

Certificaat postgraduaat toegepaste Artificiële Intelligentie in 1 jaar

We bieden je een eenjarige opleiding aan die de tools, technieken en kennis aanreikt om je tot een allround-speler op vlak van toegepaste Artificiële Intelligentie te vormen. De lessen gaan steeds door op vrijdag, wat combinatie met werken mogelijk maakt.

Het postgraduaat Artificiële Intelligentie is sterk toekomstgericht

Artificiële Intelligentie (AI) is aan een zeer sterke opmars bezig. Deze nieuwste technologie heeft geleid tot een hele nieuwe generatie van applicaties die de manier waarop we werken en leven veranderen. Machine learning algoritmen verbeteren de efficiëntie van e-commerce, binnenkort rijden zelfrijdende auto’s in onze straten door verbeterde beeldherkenning, helpdesks worden meer en meer bemand door chatbots.

Nagenoeg elke branche kent voordelen door de introductie van AI: denk aan de financiële sector, de gezondheidszorg, de retailsector...de voorbeelden zijn eindeloos en de interesse in AI is dan ook enorm groot in de bedrijfswereld. Deze sterk gestegen interesse zorgt voor een grote vraag naar data scientists, innovatieve ondernemers, NLP experts en allround-AI experts. Dit postgraduaat biedt een antwoord op deze steeds toenemende vraag. Na afloop ben je een allround AI speler die op de hoogte is van de nieuwste trends in AI en die met de belangrijkste toepassingen aan de slag kan gaan.

Eerst een stevige basis, dan een waaier aan toepassingen

We reiken je de nodige tools, technieken en inzichten aan om een all-round-speler te worden op het gebied van artificiële intelligentie. In het eerste semester verdiepen we ons na een inleidende week in de fundamenten ervan met vakken als data science, machine learning en big data. Het tweede semester focust dan op toepassingen zoals NLP, spraakverwerking, computer vision en robotica. Ten slotte krijg je ook de kans om ervaring op te doen in het veld tijdens een stage bij een AI-bedrijf.

AI fundamentals

In de kennismakingsweek word je ondergedompeld in verscheidene aspecten van AI: hoe leert AI, welke technieken en toepassingen kent het, en wat zijn de pitfalls en limieten waar je rekening mee moet houden?

Data Science

Je maakt kennis met de volledige werkketen van de data scientist, van het verzamelen en verwerken van de data over modelleren van het probleem tot het uitrollen naar de klant toe. We leggen steeds de nadruk op de pitfalls, de grenzen van AI en we zorgen ervoor dat onze resultaten ethisch verantwoord en veilig zijn.

Machine Learning

We gaan dieper in op de kern van AI: machine learning. We behandelen regressie en classificatie, onderzoeken de werking van neurale netwerken, deep learning, genetische algoritmen, clustering enz. We leren modellen trainen met behulp van bestaande libraries en hierbij rekening te houden met de beperkingen van de dataset waar we van vertrekken.

IoT & Big Data

IoT is aan een stevige opmars bezig. Smart cities, industrie 4.0, e-health, de toepassingen zijn legio. Door deze evolutie worden massa’s data gecreëerd die allemaal hun weg moeten vinden naar the Cloud en verwerkt worden tot voor de gebruiker interesante informatie. In deze cursus leren we technieken kennen om grote hoeveelheden data te verwerken en te visualiseren op een efficiënte manier. We maken ook kennis met de nieuwste trend van edge computing die de Cloud minder zwaar belast.

Intelligent Interfaces

Deze cursus behandelt de “brein”-aspecten van AI die nodig zijn om een computer te laten communiceren met de mens: horen, zien, begrijpen, spreken. De beginselen van computer vision, speech processing en NLP worden meegegeven, om te komen tot de integratie van de verschillende componenten in intelligent virtual assistants.

Robotics

Deze praktische cursus onderzoekt de aspecten van AI die nodig zijn om een robot te laten functioneren: vertrekkende van de sensoren leren we hoe een robot informatie verwerkt, navigeert, samenwerkt in een groep en zichzelf nieuwe technieken aanleert mbv reinforcement learning.

Stage

Om deze praktische kennis toe te passen op real live voorbeelden heb je in deze opleiding de kans om een stage te volgen in een bedrijf dat dagelijks met AI bezig is.

Welkom op Campus Kaai

Je opleiding gaat door op campus Kaai. Hier vind je alle nodige leslokalen, labo’s, computerlokalen, lokalen voor zelfstudie en open labs. In het Business Lab, Fab Lab, Media Lab en Design Lab kan je begeleid zelfstandig leren en experimenteren, maar ook samenwerken met professionals uit verschillende vakgebieden in de IT.

We zijn tevens erkend en gecertifieerd als Cisco Academy en beschikken over een state of the art Cisco Networklab. Natuurlijk ondersteunen we je bij alle aspecten van je studieloopbaan en zorgen we voor studie- en studentenbegeleiding.

Op de campus vind je naast het onthaal, het studentensecretariaat, de ICT-dienst, het docentenlandschap en vergaderzalen ook nog een restaurant en een grote groene zone met zitbanken waar je kan pauzeren of in team samenwerken.

  • Zaterdag 22 juni, 10u - 15u
  • Zaterdag 7 september, 10u - 15u

ehb.be/infodagen

Controleer of je mag starten

Heb je al een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan mag je zeker starten. Let wel op: we verwachten van jou een basiskennis programmeren. Heb je dit nog niet maar wil je graag deelnemen? Dan bieden we je graag een inleidend jaar programmeren aan.

Schrijf je in

Je schrijft je vlot online in op https://voorinschrijving.ehb.be. Daar vind je ook alles over het inschrijvingsgeld en educatief verlof. Ben je online ingeschreven? Neem je dossier mee naar het studentensecretariaat van de campus waar je binnenkort les gaat volgen

Nog vragen?

Deel dit