AI en robotics
Verhaal

Interesse in A.I. & robotics? Je bent aan het goede adres!

Kiezen voor een studie in verband met robotica & A.I. is één van de meest future proof beslissingen. Meer en meer worden taken geautomatiseerd door robots. Daarbij speelt artificiële intelligentie (A.I.) een belangrijke rol. Onze digitale opleidingen zetten hier alvast serieus op in!

Samen met onze studenten gaan we aan de slag met educatieve all-round robots zoals Turtlebots en ook humanoid robots, Shero robots, beveiligingsrobots, DIY robots  en drones zijn in onze labo's aanwezig en worden gebruikt in de opleidingen.

Voor ieder wat wils

Dankzij een unieke trainingsomgeving gaan onze de studenten aan de slag met de robots, om bijvoorbeeld autonomous driving robots te bouwen. Deze omgeving is zelfs remote toegankelijk zodat de studenten van thuis met de robots kunnen werken. Daarnaast zijn er de robot onboard camera's en streetcams, om zich te specialiseren in machine learning & computer vision. Voor industrial robotics tenslotte werden investeringen gedaan met de aankoop van verschillende robotarmen. Uiteraard leren we onze de studenten werken met ROS (Robotics Operating System) en leren ze om dit toe te passen op de verschillende robots. 

Hoe kan ik me verdiepen in robotics & A.I.?

  • Binnen onze opleiding Toegepaste Informatica wordt dit aangeboden als specialisatiecluster ‘Intelligent Robotics’
  • Binnen het postgraduaat A.I. kun je ook kiezen voor roboticavakken
  • Naar volgend jaar toe zijn we aan het kijken naar microdegrees, dus check zeker onze website de komende maanden

Al deze lessen worden zo praktisch mogelijk gegeven. Theorie wordt voornamelijk door zelfstudie én tutorials verwerkt. De live lessen gebruiken we maximaal voor het verwerven van robot skills.

De docenten van de vakken rond A.I. & Robotics zijn nauw verbonden met het kenniscentrum A.I. en samen worden verschillende workshops en evenementen georganiseerd.  We stimuleren, motiveren en begeleiden onze studenten  in verschillende final works en bachelor proeven.

Zie onze studenten aan het werk

Deel dit