Studenten in studielandschap
Graduaat (HBO5)

Marketing & Communicatiesupport

Ben je geboeid door leuke reclamecampagnes en de rol van de nieuwe media? Wil je weten hoe een nieuw product ontwikkeld en gelanceerd wordt? Wat zijn de koopmotieven van een klant en hoe kun je daarop inspelen? Hoe kunnen sterke merken worden uitgebouwd? Dan is Marketing & Communicatiesupport zeker iets voor jou! 

In de opleiding graduaat Marketing zal je marketingprincipes toepassen op realistische situaties, rechtstreeks uit de bedrijfswereld. Je leert over de geheimen van het consumentengedrag, hoe een marktonderzoek te voeren om daarna dit te vertalen naar een marketingplan binnen een bepaald budget. Daarvoor gaan we ook dieper in op marktsegmentatie, positionering, merkenbeleid, communicatiebeleid, strategie en planning, sales management …

Je leert commercieel en strategisch te handelen in een B2B of B2C omgeving, lokaal of internationaal, met producten of diensten, in een profit of non-profit sector. De klemtoon ligt op strategisch en commercieel inzicht, organisatievermogen en klantgericht denken. Je leert marketingvraagstukken op een structurele manier te analyseren en op te lossen.

Een volwaardig hoger diploma in 2 jaar

We bieden je een tweejarige opleiding aan die volledig op de beroepspraktijk is afgestemd. Tijdens de opleiding volg je 3 tot 4 dagen les per week. Werkplekleren maakt deel uit van de opleiding. Wat je leert in de lessen, kun je meteen omzetten in de praktijk. Je neemt ook je ervaringen van tijdens het werkplekleren mee om opdrachten tijdens de les uit te voeren.

Toelatingsvoorwaarden

Je moet minstens 18 jaar zijn. Heb je geen diploma secundair onderwijs, dan kun je na het slagen in een toelatingsproef toch starten.

Inkanteling HBO5

Je hebt het ongetwijfeld al gehoord: vanaf september 2019 worden HBO5-opleidingen (met uitzondering van Verpleegkunde) graduaatsopleidingen en zal je als graduaatsstudent les volgen aan de hogeschool (en dus niet meer bij een CVO). Wat verandert er voor jou? Lees meer op deze pagina.

Springplank naar een dynamische sector

De vraag naar marketeers is groot. Onze economie heeft grote nood aan dynamische profielen die creatief kunnen denken en de markt goed aanvoelen. Naast een degelijke technische kennis beschik je ook over communicatieve en commerciële vaardigheden.

Met een graduaatsdiploma Marketing op zak heb je een ruime keuze op de arbeidsmarkt en uitzicht op een boeiende carrière. Je kunt aan de slag als sales manager, product manager, brand manager, marketing manager, key account manager, communicatieadviseur, PR-verantwoordelijke, marktonderzoeker … of je kunt als zelfstandige zelf je eigen bedrijf of winkel op starten.

Wil je verder studeren?

Wil je na deze opleiding doorstromen naar de professionele bachelor Communicatiemanagement, dan krijg je bij de Erasmushogeschool Brussel vrijstellingen op basis van EVK.

Wil je je verder verdiepen in de marketing, dan is er een aanvullingstraject in de bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Marketing.

Lessenrooster

Wil je zicht krijgen op het lessenrooster van het eerste jaar en het tweede jaar? Neem dan een kijkje.

Jouw vakken 

Jaar 1

Marketing & marketing communicatie

Inleiding in de sector - 3 sp

Inleiding communicatie - 4 sp

Inleiding marketing - 4 sp 

Digitaal

Digitale marketing - 1 sp

Digitale communicatie - 4 sp

Tools I - 5 sp

Data

Data I - 5 sp

ICT skills - 4 sp

Data II - 5 sp

Bedrijfscommunicatie

Geïntegreerde prof. com. I - 4 sp

Geïntegreerde prof. com. II - 4 sp

Integratie en persoonlijke ontwikkeling

Project I - 3 sp

Pop I - 3 sp

Jaar 2

Marketing & marketing communicatie 

Marketing I (optie marketing) - 4 sp

Marketing communicatie (optie communicatie) - 4 sp

Marketing II (optie marketing) - 4 sp

Digitaal

Digitale communicatie II - 4 sp

Digitale marketing - 4 sp

Tools II - 5 sp

Tools III - 4 sp

Data

Data III - 4 sp

Data IV - 3 sp

Bedrijfscommunicatie

Communicatie Nederlands - 4 sp 

Geïntegreerde prof. com. III - 3 sp

Integratie en persoonlijke ontwikkeling

Stage (WPL) - 10 sp

Pop III - 3 sp

Eindproject - 8 sp

Project III - 5 sp

Pop IV - 8 sp 

 

De lessen gaan door in het centrum van Brussel, op campus Bloemenhof van de Erasmushogeschool Brussel. 

Op een infodag gooien we de deuren open. Je kan er onze campus ontdekken. Duik eens met je neus in een aantal cursussen en bekijk projecten van studenten.


Zaterdag 16 maart, 10u - 15u

Zaterdag 27 april, 10u - 15u

Zaterdag 22 juni, 10u - 15u

Zaterdag 7 september, 10u - 15u

Inschrijven

Voor meer info omtrent de voorwaarden kan je op onze pagina toelatingsvoorwaarden terecht.

Meer informatie over de inschrijvingsmogelijkheden vind je terug op de pagina inschrijven.

Nog vragen?

Nog vragen? Neem contact op via graduaat.marketing@ehb.be