graduaat marketing
Graduaat (HBO5)

Marketing

Ik heb mijn keuze gemaakt!

Maak een vlotte start in de marketing en communicatie

Ben jij commercieel ingesteld en wil je leren hoe je een product kunt lanceren? Ben je creatief en ga je graag aan de slag met sociale media? Ben jij praktisch aangelegd en zie je ’t zitten om leuke marketing- of communicatieprojecten uit te voeren? Dan ben jij geknipt voor de graduaatsopleiding Marketingt. Praktische doeners die marketing- of communicatieprojecten en -acties op de rails kunnen zetten, dat is waar de sector om schreeuwt.

Je leert autonoom en met zin voor initiatief de marketing- en/of communicatieafdeling van een bedrijf of organisatie te ondersteunen. Data en informatie verzamelen en verwerken staat daarbij centraal en we maken je wegwijs in de belangrijkste tools voor digitale marketing en marketingcommunicatie.

We besteden in de opleiding ook veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. We helpen je om je eigen talenten en passies te ontdekken en in de opleiding werken we aan een heus presentatieportfolio dat je later kunt gebruiken om je plaats te vinden op de arbeidsmarkt. De opleiding is praktijkgericht en projectmatig opgevat met een groot aandeel werkplekleren. Je wordt met andere woorden meteen ondergedompeld in de echte wereld van de marketing- en communicatiesupport.

We staan voor je klaar

Wat voor ons écht telt, is dat je je als student goed voelt bij je studie en die met succes afrondt. En daarbij willen we je graag begeleiden.Studeo is onze dienst voor studie- en trajectbegeleiding die je helpt om de juiste studiemethode en examenstrategie onder de knie te krijgen. Ze helpen je ook om je studietraject samen te stellen of als het gewoon even niet meezit

Studentenvoorzieningen Stuvo zorgt ervoor dat je in de meest optimale omstandigheden kan studeren. Deze dienst houdt zich bezig met alle niet-studiegebonden studentenzaken: studietoelagen, studentenkamers, studentenrestaurants, sociaaljuridisch advies, sport- en cultuuractiviteiten, ondersteuning van studenten organisaties en -projecten, jobdienst, gezondheid, enz.

Inkanteling HBO5

Je hebt het ongetwijfeld al gehoord: vanaf september 2019 worden HBO5-opleidingen (met uitzondering van Verpleegkunde) graduaatsopleidingen en zal je als graduaatsstudent les volgen aan de hogeschool (en dus niet meer bij een CVO). Wat verandert er voor jou? Lees meer op deze pagina.

Springplank naar een dynamische sector

Met een graduaatsdiploma Marketingheb je een ruime keuze op de arbeidsmarkt en uitzicht op een boeiende carrière. In het tweede jaar kies je voor een afstudeerrichting. Ligt je hart eerder bij marketing, dan ga je voor een functie als junior digital marketeer, junior product- of brand marketeer of je komt terecht in een marketingadviesbureau, een bureau voor direct marketing of de research- of salesafdeling van een bedrijf.

Liever verder in communicatie? Ga aan de slag als junior communicatiemedewerker, accountmanager, content of conversation manager of communicatieassistent in een communicatie- of marketingbureau of op de MarCom-afdeling van een bedrijf

Wil je verder studeren?

Wil je na deze opleiding doorstromen naar de professionele bachelor Communicatiemanagement, dan krijg je bij Erasmushogeschool Brussel vrijstellingen op basis van EVK.

Wil je je verder verdiepen in de marketing, dan is er een aanvullingstraject in de bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Marketing.

Jouw vakken, vijf leerlijnen

  1. In de leerlijn Marketing en marketingcommunicatie verkennen we samen de brede sector en krijg je inzicht in de relevante theoretische kaders. Geen theorie om de theorie, maar toepassen van kennis staat hier centraal.
  2. De leerlijn Digitaal steunt op twee pijlers. Enerzijds geven we een overzicht van digitale marketing en communicatie. Anderzijds leer je jezelf in het vak Tools verschillende digitale tools aan voor marketing, communicatie en dataverwerking. Wij leveren jou alle instructies en kaders aan en jij gaat zelf met de tools aan de slag. Uiteraard begeleiden we je waar nodig en is er tijd voorzien om samen te oefenen.
  3. In de leerlijn Data leer je informatie opzoeken, beoordelen, selecteren en organiseren. We maken je attent op allerlei relevante richtlijnen en wettelijke kaders (privacywetgeving, GDPR…) en we bekwamen je in een aantal basis ICT-skills die je nodig hebt om die data en informatie te zoeken, verwerken en beheren.
  4. De leerlijn Bedrijfscommunicatie focust op zakelijk Nederlands en functioneel Engels en Frans. Om ervoor te zorgen dat je maximaal aan je taalvaardigheid kunt werken, word je ingedeeld in een niveaugroep voor iedere taal. Zo krijg je taalles op maat.
  5. In de leerlijn Integratie en persoonlijke ontwikkeling komen de projecten, de stage en het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) aan bod. In ieder semester wordt een project opgenomen waarin je de theorie gaat toepassen op een reële opdracht die uit het werkveld komt. In het POP is er aandacht voor jouw evolutie doorheen de opleiding (wat kan ik goed, waar moet ik nog aan werken?) en voor je visie op de toekomst (waar wil ik terecht komen?). Het eindproject levert een presentatieportfolio op waarmee je trots naar een toekomstige werkgever kunt trekken.

Alle eerstejaars leggen een intaketest Nederlands, Frans en Engels af. Op basis van je resultaat kom je terecht in een niveaugroep waarin je intensief werkt aan je mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Via deze aanpak op maat kan je sneller vooruitgang boeken en zullen je slaagkansen verhogen.

Field
Credits
Marketing & Communicatiesupport
Communicatie
5
Marketing
5
Digitaal
Digitale marketing 1
4
Digitale communicatie 1
4
Tools 1
5
Data
Data 1: Insights
5
ICT-skills
4
Data 2: desk research tactics
5
Bedrijfscommunicatie
Communicatie skills 1
4
Communicatie skills 2
4
Integratie en persoonlijke ontwikkeling
Project 1
3
POP 1
4
Project 2
5
POP 2
3

Welkom op EhB

Marketingstudeer je op campus Bloemenhof. We bevinden ons in het centrum van Brussel, aan het mooie Bloemenhofplein en op wandelafstand van hippe winkeltjes, toffe cafés, gezellige restaurants en het bruisende nachtleven. Ontdek het Brusselse studentenleven door talrijke musea, de Ancienne Belgique, het Sint-Goriksplein en het Sint-Katelijneplein.

Kom elke dag probleemloos van en naar onze campus met de trein, tram, bus of metro. Bovendien reis je tegen studententarief. Dankzij het voordelige MIVB-abonnement rij je een heel jaar voor slechts 50 euro! Gebruik je liever de fiets, dan parkeer je met gemak je fiets van Villo in het station tegenover onze campus. Een jaarabonnement voor deze deelfiets kost slechts 35 euro, en er zijn vaak nog kortingen te scoren.

Onze infodagen 2020:
•    zaterdag 14 maart 
•    zaterdag 25 april 
•    zaterdag 27 juni 
•    zaterdag 5 september 

Telkens van 10 – 15 u. 

Zorg dat je op de juiste campus langs komt!

Start inschrijvingen

Vanaf zaterdag 27 juni 2020 kan je je meteen inschrijven aan onze hogeschool.

Tot binnenkort?

 

Schrijf je in

Je bent elke werkdag welkom van 9:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 16:00

 

 

Controleer of je mag starten

Heb je geen diploma secundair onderwijs? Dan mag je toch starten als je slaagt voor de toelatingsproef. Heb je een VDAB contract? Mogelijk zal je deze opleiding ook kunnen volgen.

Nog vragen?

Nog vragen? Neem contact op via graduaat.marketing@ehb.be.

Infomomenten

Onze infodagen

•    zaterdag 14 maart 2020
•    zaterdag 25 april 2020
•    zaterdag 27 juni 2020
•    zaterdag 5 september 2020

Telkens van 10 – 15 u. 

Deel dit