velov-conferentie
Verhaal

Terugblikken op een geslaagde Velov-conferentie

Een frisse blik op onderwijs: grenzeloos inspirerend

Op vrijdag 31 mei 2024 werd de jaarlijkse Velov-conferentie georganiseerd door de Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen (VELOV) in samenwerking met de lerarenopleidingen van de Erasmushogeschool Brussel. Het thema van dit jaar was “Een frisse blik op onderwijs: grenzeloos inspirerend.” De conferentie vond plaats op campus Kanal in hartje Brussel. 

Klimaat en onderwijs

Een van de hoogtepunten van de conferentie was de keynote van professor Angela James. Professor James is een expert in wetenschapseducatie aan de Universiteit van KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Haar expertise strekt zich uit tot verschillende andere onderwijsdomeinen, zoals curriculum- en instructieontwerp, inheemse kennissystemen, milieueducatie en gemeenschapsparticipatie. Haar toewijding aan onderzoeksgebaseerd onderwijs en haar bijdragen aan de implementatie van bovenstaande onderwerpen hebben zowel nationaal als internationaal een blijvende impact. 

In haar keynote daagde professor James heersende perspectieven op klimaatverandering uit. Ze sprak over diverse methodologische benaderingen en modellen voor klimaatverandering in het onderwijs. Deelnemers kregen praktische inzichten en werden geïnspireerd om actie te ondernemen.

james

Vernieuwing en inspiratie

De conferentie stond in het teken van vernieuwing en inspiratie, waarbij we samen een nieuwe blik wierpen op het onderwijslandschap. De abstracts die ingediend werden, bieden een inkijkje in de verschillende thema's die tijdens het congres aan bod kwamen, van interprofessionele samenwerking tot welzijn en onderwijs, en van onderwijs en organisatie tot onderwijs en visie. Kon je er niet bij zijn en ben je toch benieuwd naar het volledige programma? Lees het in abstractboek.

Zowel de bezoekers, standhouders als sprekers hebben genoten van de conferentie.

velov
velov
Deel dit