Campus Kanal van Erasmushogeschool Brussel met de lerarenopleidingen en Pedagogie van het jonge kind.
Verhaal

Ken jij Campus Kanal al?

Het is nog even wachten, maar vanaf januari 2020 zitten de opleidingen Kleuter-, Lager en Secundair Onderwijs, samen met Pedagogie van het jonge kind op een nieuwe campus in centrum Brussel. Op dit moment wordt campus Kanal nog helemaal opgebouwd, maar we zijn al volop bezig om de verhuis te plannen. Om je net zo enthousiast te maken als ons, stellen we met trots onze nieuwe campus aan je voor! 

Waar? De Dansaertwijk

De Dansaertwijk? Dat is de wijk rond de bekende Dansaertstraat, met zijn hippe bars en mooie boetieks. Het is de 'up and coming' buurt van het moment en dus de ideale plek om onze nieuwe campus te vestigen. We gaan ook nauw samenwerken met de buurt. Een hele hoop partners en scholen bevinden zich op wandelafstand, of we nodigen ze gewoon uit. En na de les kan je nog genieten van een gezellig drankje in de vele café's en bars. Wil je ontsnappen aan de stadsdrukte? Het station is vlakbij en brengt je in een wenk naar rustigere oorden. Of je springt de metro op voor een picknick in de vele parken van Brussel. 

Onderwijs van de 21ste eeuw

Niet enkel de campus zelf zal nieuw zijn, ook de manier van hoe we te werk gaan krijgt een flinke update. In onze lerarenopleidingen staan we bekend voor onze '21st century skills'. We onderwijzen er dus het onderwijs van de toekomst. Gedaan met muffe klassen waar de leraar vooraan zijn uitleg staat te doen en waar leerlingen in rijen aan een bank zitten. Wij gooien het over een andere boeg. Als toekomstig leraar ontdek je hoe je later les zal les volgens de nieuwste methodes. En daar is campus Kanal op voorzien. Met slechts enkele 'klassieke klassen' hebben we ook learning spaces, een outdoor classroom en verschillende projectruimtes die aangepast kunnen worden naargelang de behoeften. In de gangen kan je ook in gezellige ruimtes werken aan groepswerken of in stilte studeren. 

Maar hoe geraak ik er? 

Heel simpel! Campus Kanal is centraal gelegen en vanaf het centraal station makkelijk te voet bereikbaar. Zitten het weer en/of de benen niet mee? Dan neem je de metro tot aan Graaf van Vlaanderen of het Sint-Katelijneplein. En uiteraard kan je ook de bus en de tram nemen tot vlakbij de campus. Voor wie fietst, hebben we een afgesloten fietsenstalling voorzien. 

Wie de opleiding Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie volgt, zal praktijklessen krijgen op de sportinfrastructuur van de VUB. Deze is helemaal vernieuwd en je kan er letterlijk alle sporten beoefenen. Er is zelfs een gloednieuw zwembad geopend. Samen met de studenten van de VUB biedt dit een grote meerwaarde voor je studies. Een half uurtje met de metro en je bent er! 

De inkomhal van campus Kanal.
Deel dit