Gerelateerde verhalen

Deze pagina toont verhalen gerelateerd aan Landschaps- & Tuinarchitectuur. Bekijk alle verhalen.

 

Kopenhagen oase van design en duurzaamheid
Verhaal

Kopenhagen oase van design en duurzaamheid

Onze tweedejaarsstudenten Landschaps- & Tuinarchitectuur hebben de dynamische stad Kopenhagen verkend. Een stad die bekend staat om zijn unieke samensmelting van kunst, water, landschap en stedelijk leven. De reis door het hart van Denemarken, werd begeleid door onze docenten Paul Verschueren en Erik Van Mullem.
Duurzaamheid en klimaatbestendige steden
Verhaal

Duurzaamheid en klimaatbestendige steden

Onze eerstejaarsstudenten Landschaps- & Tuinarchitectuur bezoeken in het kader van klimaatbestendige stad een aantal opmerkelijke locaties in Leuven. Deze locaties, variërend van parken en pleinen tot straten, worden gekenmerkt door de prominente aanwezigheid van (stads)bomen.
Winnaars beloftevolle hovenier
Verhaal

Een groene toekomst gevierd

Op de idyllische tuindagen van Beervelde, omringd door de weelderige natuur van het kasteelpark, vierden we de 15e editie van de beroepenwedstrijd “Beloftevolle Hovenier”. Dit evenement, dat plaatsvond op 10 en 11 mei, is niet zomaar een wedstrijd; het is een viering van vakmanschap, duurzaamheid en de onlosmakelijke band tussen onderwijs en het beroepenveld.
Studenten Landschaps- en Tuinarchitectuur ontwerpen voedsellandschap voor het Ronkelhof
Verhaal

Ontwerp Ronkelhof

Studenten uit onze bacheloropleiding Landschaps- en Tuinarchitectuur hebben hun creativiteit en kennis toegepast in een inspirerend project voor het Ronkelhof in Wemmel.
Studenten Tanzania
Verhaal

Duurzame stadsontwikkeling in Tanzania

In het hart van Moshi, een bruisende stad aan de voet van de majestueuze Kilimanjaro, ligt een vergeten juweel: Uhuru Park. Een interdisciplinaire groep van onze studenten en docenten en de Mwenge Catholic University bundelt de krachten om Uhuru Park nieuw leven in te blazen. Bekijk zeker de reportage van onze studenten Journalistiek.
Marthe Reyniers (EHB) wint de Blikveld studentenaward 2023
Verhaal

Marthe Reyniers wint de Blikveld studentenaward 2023

Elk jaar reikt Blikveld in samenwerking met BVTL een prijs uit aan verdienstelijke studenten van elke landschapsschool in België. Voor EHB kreeg Marthe Reyniers de prijs voor 2023 toegekend. Marthe heeft zich tijdens haar opleiding Landschaps- en tuinarchitectuur EHB, bewezen als een zeer gedreven student. We gingen op de koffie met Marthe om haar enkele vragen te stellen.
Twee oud-studenten nemen het op VTM tegen elkaar op in ‘Goed Geplant’
Verhaal

Twee oud-studenten nemen het op VTM tegen elkaar op in ‘Goed Geplant’

Tuinarchitect en oud-student Eef Coolen kruist in het VTM-programma ‘Goed Geplant’ de degens met collega-ontwerper en ook oud-student Jaan Van Kerkhoven. Hun opdracht is acht gelukkige tuineigenaars te helpen hun groene dromen werkelijkheid te maken in het tweede seizoen van 'Goed Geplant'. Een betoverend programma waarin de magie van tuinaannemers tot leven komt, en waar elke aflevering een groen avontuur op zich is.
Het Ronkelhof
Verhaal

Het Ronkelhof

De tweedejaars Landschaps- &Tuinarchitectuur werkten afgelopen semester aan een inspirerend ontwerpproject "Het Ronkelhof".