Een groep studenten in overleg.
Verhaal

Democratische Dialoog heeft het druk!

Het project Democratische Dialoog van Erasmushogeschool Brussel is razend populair. Van workshops tot lezingen, overal waar diversiteit aan bod komt, kan je onze experts over dit onderwerp vinden. Zo ook op de studiedag over levensbeschouwing van Vlok en het project 'Next Generation, Please!' dat Bozar jaarlijks organiseert. 

Eén van de twee sprekers op de studiedag levensbeschouwing van Vlok was islamdeskundige Mourad El Meziani. Als Dialoogcoach van het project Democratische Dialoog had hij het voornamelijk over de invloed van religie op cultuur en omgekeerd. Door veel vragen op te roepen, wil hij aantonen dat het beeld dat we hebben van religie niet altijd eenzijdig is. 

Daarnaast organiseerde Democratische Dialoog samen met het project 'Next Generation, Please!' de dialoogsessie 'Dialo(o)g(ue)'. Jongeren tussen 15 en 25 jaar gaan gesprekken aan met kunstenaars en politici. Aan bod komen onderwerpen als immigratie, vrijheid, werkgelegenheid en burgerschap om zo tot een kakofonie van standpunten, perspectieven en inzichten te komen. 

Zelf zin om een dialoogcoach uit te nodigen voor een dialoogsessie in jouw bedrijf, vereniging of organisatie? Neem dan hier contact op! 

Deel dit