Ann Brusseel
Verhaal

Bekijk de foto's, de filmpjes en luister nog eens naar onze directeur

Op donderdag 27 september 2018 openden we het academiejaar met een prachtige show in het Kaaitheater, met als thema bruggen bouwen. De hele show werd met een 360°-camera opgenomen en via onderstaande links herbekijken.

Ann Brusseel gaf haar eerste publieke speech als algemeen directeur van de Erasmushogeschool Brussel. Ook zij wil bruggen bouwen: met VUB, HoGent, CVO’s, GO!, Brussel, bedrijven, culturele instellingen … Verbinding is het sleutelwoord. Ook benadrukt ze dat in hogescholen investeren, een directe winst oplevert. Voor de jongeren, voor de economie en dus voor de staatskas. Je kunt haar speech herbekijken op deze pagina.

Dit keer was het aan onze opleidingen van Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur en Onderwijs & Pedagogie die een show case brachten van hun bijzondere projecten. Klik hier voor de volledige filmpjes.

We maakten kennis met het Atheneum Zavelenberg. Zij ontvingen onze studenten voor het openstellen van een stuk groen op hun campus en gingen aan het lezen dankzij ons Tutorproject Lezen.

Daarna gingen we naar buiten, want stagepartner Cultureghem was aan de slag met studenten en kinderen om een reuzenmeccanohuis te maken. Een student Radio nam het live interview af. Een warme getuigenis bracht studente Karen, over haar contacten met mama's dankzij het project 'Buddy bij de wieg'. Vervolgens maakten we kennis met het Open BioLab, dat nu al een jaar externe enthousiastelingen ontvangt om met proefbuizen en pipetten aan de slag te gaan.

Stand-upper Youssef aarzelde niet om de Marrokaanse en Vlaamse gemeenschap te hekelen. Zeker het bekijken waard. Hij leidde het project Democratische Dialoog in, met de EhB-coaches die het gesprek met de ander willen stimuleren, niet om te overtuigen, maar om aan te zetten tot kritisch denken en om elkaar inzichten te geven.

De show werd gepresenteerd door Dalilla Hermans en Blu Samu zorgde voor de muziek. Onze landschapsarchitecten stonden in voor de aankleding en dat leverde 2000 plantjes zullen op, die nadien verkocht werden voor De Warmste Week.

Bekijk hier de foto's, of bekijk de 360° filmpjes via deze pagina.

Deel dit