Verder studeren

studenten in overleg

Heb je al een graduaat-, bachelor- of masterdiploma en wil je verder studeren? Of wil je je carrière een andere wending geven? We geven je graag een overzicht van ons aanbod. Je kan bv. via een schakeljaar alsnog voor een master gaan, of met een verkort programma een tweede bachelordiploma halen. Op de opleidingspagina's wordt per diploma opgelijst wat je mogelijkheden zijn. Klik daarvoor op de tabkaart 'Na je opleiding'.

Samen met de VUB hebben we bovendien een tool 'Verder studeren & Heroriënteren' uitgewerkt die je eveneens toont wat je mogelijkheden zijn.

Hieronder geven we je enkele mogelijke pistes binnen EhB.

Verder studeren aan EhB

Verkort traject

Voor een aantal van onze opleidingen hebben we een traject uitgewerkt waarbij je je tweede bachelor kan afronden in één of anderhalf jaar. Volg je na je bachelor Hotelmanagement bv. nog een bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement via een verkort traject, dan is dat  een tweede bachelordiploma dat je aan je cv toevoegt. Bekijk  hier onze verkorte trajecten.

Wil je graag een heel andere richting uit, en kies je voor een tweede bachelor die maar weinig verwantschap heeft met je eerste, check dan toch of je voor bepaalde vakken vrijstellingen kan aanvragen. Bespreek dit zeker met je trajectbegeleider. Check ook zeker de webpagina van je huidige opleiding. Start je na je bachelor of master graag met een kunstenopleiding aan het RITCS, neem dan zeker een kijkje op de RITCS-website.

Werken en studeren

Al aan het werk, maar wil je toch nog een diploma aan je cv toevoegen? We hebben voor verschillende opleidingen een traject uitgewerkt dat de combinatie werk en studie mogelijk maakt. Toegegeven: de combinatie vraagt veel zelfdiscipline. Maar jaarlijks bewijzen tientallen werkstudenten dat het (zeker) geen onhaalbare kaart is.

We hebben verschillende types opleidingen in een werktraject: Werktrajecten die leiden tot een bachelordiploma,  trajecten in avond- en gecombineerd onderwijs die leiden tot een graduaatsdiploma (HBO5) en postgraduaten en bij- en nascholingen om je verder te specialiseren of bij te scholen.

Postgraduaat

Met een postgraduaat verbreed en verdiep jij je professionele skills. Ze tellen minimum 20 studiepunten. Als je de opleiding volledig hebt afgerond, ontvang je een getuigschrift.

Bij- en nascholing

Bij- en nascholingen zijn korter van duur dan postgraduaten. Ze zorgen ervoor dat je de voeling met de praktijk niet verliest en de evoluties in je vakgebied op de voet blijft volgen. Na afloop ontvang je een attest.

Bachelor-na-bachelor (banaba)

Een banaba is een voortgezette, gespecialiseerde (verbredend of verdiepend) opleiding van 60 studiepunten. Je kan een banaba starten als je een bachelor of masterdiploma hebt behaald, dus niet als basisdiploma. Je hoeft er geen leerkrediet voor in te zetten, maar de opleiding leidt wel tot een diploma.

De Erasmushogeschool Brussel heeft twee banaba's:

secundair onderwijs haartooi
stage hbo5 verpleegkunde
stage  hotelmanagement
stage toerisme en recreatiemanagement