Office Management Erasmushogeschool Brussel
Professionele Bachelor

Office Management

Schrijf je in of kom langs met je laatste vragen.

Word de spil van het bedrijf, word facility-, events- en co-manager

  • Ben je communicatief en empathisch?

  • Hou je van talen?

  • Zit organiseren je in het bloed, wil je events en projecten lanceren en opvolgen?

  • Wil je de werkomgeving voor anderen faciliteren en aangenaam maken?

Misschien ben jij een officemanager in spe. Want naast elke manager staat een sterke co-manager, iemand die niet alleen ondersteunt en begeleidt maar ook meedenkt en betrokken is bij het beleid.

 

Geen afstudeerrichtingen

Bij ons zijn er geen afstudeerrichtingen: Je wordt een kei in Facility Management, Event Management, Human Resource Management, en Bedrijfsmanagement. Dat maakt ons programma eenvoudig én innovatief. Als Office en Co-Manager van de toekomst ben je een multi-inzetbare en meertalige professional met een sterke persoonlijkheid, klaar voor de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Sterk meertalig en innovatief

Focus van de opleiding Office Management

Het bedrijfsleven

We stomen je klaar voor het veelzijdige profiel van een Office Manager. Vanuit een aantal kaders leer je de essentiële skills aan en in te schatten (co-management). Je verwerft de nodige juridische, economische en financiële inzichten om het beleid te kunnen bijstaan (businesssupport).

Talen

Als meertalige office-expert ben je vlot drietalig en is je vierde taal een troef. Niet alleen bieden wij sommige vakken aan in het Frans of Engels, ook groepswerk helpt je om je taalvaardigheden uit te bouwen en je spreekangst te overwinnen.

Learning by doing

Wij bieden stimulerende werkvormen aan om het beste uit jezelf te halen. Je leert in groep werken en jezelf en anderen te evalueren. Bedrijfsbezoeken en workshops brengen je in contact met trends en tools om jezelf te ontplooien. Je werkt in team aan projecten, organiseert incentivereizen en events.

Office Management algemeen

Na je studie Office Management

Als Office Manager ben je een gedreven co-manager. Je hebt organisatorische talenten en bent een echte peoplemanager. Je helpt graag mensen, je kan vooruit denken en lost met plezier problemen op, nog voor ze opduiken. Dankzij jou verloopt alles zoals het hoort. Je houdt van zelfstandig werken maar voelt je ook goed in een team. Verantwoordelijk zijn over een heel departement schrikt je niet af. En misschien word je wel de rechterhand van het (top)management?

Eén ding is zeker: met Office Management kies je voor een veelzijdige en praktische opleiding waarmee je overal terecht kan: in alle sectoren, alle bedrijven en organisaties. Je kan stage lopen en jezelf ontplooien naargelang je passie: in grote bedrijven, in sportorganisaties en concertzalen, in ziekenhuizen, immokantoren of advocatenkantoren. Ook in elk departement is er nood aan een Office Manager: bij Human Resources, Marketing, Communicatie, Events... De mogelijkheden zijn oneindig, en de arbeidsmarkt wacht op jou.

Office management werk

Zal ik snel werk vinden?

Zoek je een boeiende job vol afwisseling en met verzekerde toekomstmogelijkheden? De opleiding bachelor Office Management biedt je alle kansen: de vraag naar gediplomeerden uit deze richting is immers groter dan het aanbod.

De pijlers van je opleiding

Co-management

We stomen je klaar voor het veelzijdige profiel van een Office Manager binnen het luik co-management. Je  leert vanuit een aantal kaders de opdracht van de officemanager te begrijpen en in te schatten. Het vak IT leert je werken met de onlinetools en toepassingen die niet meer weg te denken zijn uit het leven van een officemanager.

Businesssupport

Businesssupport is een reeks van ondersteunende vakken die je het nodige inzicht geven in het bedrijfsleven. Je volgt vakken zoals bedrijfsmanagement, marketing, financieel management en juridische topics.

Talen

Geïntegreerde professionele communicatie focust op de belangrijkste bedrijfstalen die we in België gebruiken: Nederlands, Frans en Engels. We dompelen je onmiddellijk onder in de opdrachten van de officemanager: professionele presentaties maken en geven, teksten schrijven en vertalen voor websites, notuleren, gidsen, informeren.

Dankzij Language Support kan je de talen die je minder goed beheerst, verbeteren op het vlak van grammatica en woordenschat. Als vierde taal kies je tussen Duits of Spaans. Maar ken je al een andere taal (Chinees, Portugees, Russisch, Deens…), dan kun je die eventueel gebruiken om credits te verwerven, die je vrijstellingen opleveren.

De praktijk

Wij bieden stimulerende werkvormen aan om het beste uit jezelf te halen, dat is ‘learning by doing’. Je leert in groep werken en jezelf en anderen evalueren. Door bedrijfsbezoeken, workshops en drie stages word je gaandeweg behendig in de skills van de office-expert. Je werkt aan projecten, je organiseert events en incentivereizen. De bachelorproef vormt het sluitstuk van je opleiding.
Gedurende je drie studiejaren werk je aan je Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP). Het geeft je inzichten in je ontwikkeling en de professionele competenties waaraan je werkt.

office management programma

Je programma Office Management

Field
Credits
Co-Management
Facility management fundamentals
3
Management Support
3
IT skills (soft- en hardware) & social media
7
Business Support
Bedrijfsmanagement
3
Marketing
3
Inleiding recht en internationale instellingen, handelsrecht
4
Talen
Geïntegreerde professionele communicatie: Engels, Frans en Nederlands
6
Language support Engels
4
Language support Frans
4
Language support Nederlands
4
Language support Spaans/ Duits/ Taal naar keuze
4
Praktijk
Stage en POP (persoonlijk ontwikkelingsplan)
5
PGO (probleemgestuurd onderwijs)
4
Bedrijfsbezoeken & workshops
3
Research & bachelorproef
3
Field
Credits
Co-Management
Facility management & general services
3
Project management: travel & event management
3
IT skills (soft- en hardware) & social media
5
Business Support
Financieel management
4
Juridische topics: Sociale wetgeving
3
Talen
Geïntegreerde professionele communicatie Engels, Frans en Nederlands
9
Language support Engels
3
Language support Frans
3
Language support Nederlands
3
Language support Spaans/ Duits/ Taal naar keuze
3
Praktijk
Stage en POP (persoonlijk ontwikkelingsplan)
10
Events & projecten
8
Research & bachelorproef
3
Field
Credits
Co-Management
Integrated Facility Management
3
Cross cultural management
3
Human talentmanagement
3
IT skills (soft- en hardware) & social media
3
Management Support
3
Business Support
Financieel management
3
Talen
Geïntegreerde professionele communicatie Engels, Frans en Nederlands
12
Spaans / Duits / Taal naar keuze
3
Praktijk
Stage en POP (persoonlijk ontwikkelingsplan)
17
Research & bachelorproef
10

ECTS-fiches

Wil je gedetailleerde info over de vakken (beoordeling, examenvormen ...), dan kan je terecht in de ECTS-fiches.
Je kan ook de specifieke leerresultaten doornemen.

Je stage in het eerste, tweede en derde jaar

Via de stages raak je vertrouwd met de werkvloer. In het eerste jaar loop je drie weken stage. In het tweede jaar loop je zes weken stage en in het derde jaar twaalf weken. Drie keer in een bedrijf naar keuze. De stages stomen je klaar voor de arbeidsmarkt waarin je terechtkomt na de bachelorproef, het sluitstuk van de opleiding.

stage office management

Een internationale ervaring

De arbeidsmarkt van de officemanager beschouwt een internationale ervaring als een troef en een manier om je te onderscheiden. Je vergroot je meertaligheid en leert flexibel in het leven te staan.

Op stage in het buitenland.

Stage lopen in het buitenland kan bij ons al vanaf het eerste jaar. Wil je in het tweede jaar naar het buitenland en genieten van een beurs, dan doe je beter acht weken stage i.p.v. zes. In het derde jaar geniet je sowieso van deze beurs. Je kan naar Wallonië, Europa en de rest van de wereld.

Studeren in het buitenland.

In het derde jaar kun je ook voor één semester in het buitenland studeren in het kader van Erasmus. Daar werk je een studieprogramma af aan een van onze partnerinstellingen. Maar ook deelname aan internationale projecten zorgt ervoor dat je je crosscultural-skills in de praktijk kan brengen.

Studeren in het buitenland

Een opleiding Office Management via afstandsonderwijs

Je hebt een deeltijdse of voltijdse job, maar je wil je loopbaan een nieuwe wending geven? De Erasmushogeschool Brussel bied je die mogelijkheid. Met een mix van contact- en afstandsonderwijs (blended learning) kun je een Bachelor Office Management behalen.

Wat staat je te wachten?

Werken én studeren is vaak zeer moeilijk te combineren en vergt een strak timemanagement. In het werktraject dat we aanbieden, bepaal jij waar en wanneer je studeert. Behalve een minimumaantal contactmomenten (10 vrijdagen per jaar), bieden we de cursussen aan op een digitaal leerplatform. De examens leg je af op de campus. Wil dat zeggen dat je er alleen voor staat? Neen! Uiteraard bieden we, óók online, de nodige pedagogische begeleiding. Bovendien is het digitaal leerplatform een online communicatiemiddel tussen de studenten en de docenten en tussen de studenten onderling.

Verloop van de opleiding

Voor je de opleiding start, toetsen we in een gesprek de wederzijdse verwachtingen. Door de hoge studielast en de combinatie van werken en studeren, willen we je motivatie nagaan en bespreken we de mogelijkheden om deze opleiding met succes te volbrengen. De lessen worden gebundeld in 10 contactmomenten per academiejaar, die telkens plaatsvinden op vrijdag. Naast deze contactmomenten doe je aan zelfstudie, waarbij je kunt rekenen op begeleiding via een digitaal leerplatform.

Wie komt in aanmerking?

De professionele bacheloropleiding Office Management in afstandsonderwijs richt zich tot twee profielen: tot administratief medewerkers met minstens 3 jaar ervaring én tot hen die al een CVO-getuigschrift op zak hebben.

Je bent een administratief medewerker met minstens 3 jaar ervaring

Je studietraject bevat evenveel studiepunten (180) en duurt even lang (3 jaar) als het reguliere traject in dagonderwijs. Maar aangezien je al minstens drie jaar ervaring hebt als administratief medewerker, kun je vrijstellingen aanvragen op basis van je Eerder Verworven Competenties (EVC). Hierdoor zou je een vrijstelling kunnen krijgen voor het groepswerk, de stages, de bedrijfsbezoeken en de workshops. Volgde je al bijkomende opleidingen, dan kun je ook hiervoor extra vrijstellingen aanvragen op basis van je Elders Verworven Kwalificaties (EVK).

Je hebt een getuigschrift Meertalig Secretariaat van een CVO

We hebben voor jou een aangepast aanvullingstraject dat rekening houdt met je Elders Verworven Kwalificaties (EVK). Al naargelang je traject in het CVO, krijg je een vrijstelling voor 62 of 63 studiepunten, zodat je de bachelor kunt behalen in twee jaar. Heb je bovendien werkervaring in de administratieve sector, dan kun je ook vrijgesteld worden van stages via Eerder Verworven Competenties (EVC).

Je hebt een getuigschrift Rechtspraktijk of Openbare besturen van een CVO

Ook hier houden wij rekening met je Elders Verworven Kwalificaties (EVK). Uiteraard biedt uw ervaring in de administratieve sector u ook vrijstelling van stages via EVC.

Werktraject Office Management

De lessen van de bachelor Office Management vinden plaats aan het departement Management, Media & Maatschappij van de Erasmushogeschool Brussel, Zespenningenstraat 70 in 1000 Brussel.

Bijkomende informatie over de EVC- en EVK procedure en inschrijvingsgeld bij een deeltijds traject.

Kom naar de infodag en schrijf je meteen in

Op onze infodag staan de docenten van Office Management voor je klaar met alle info over je vakken, stages en projecten van de opleiding. Zit je zelf nog met vragen, onzekerheden of dingen waar je benieuwd naar bent, dan krijg je er die dag zeker antwoord op. Ook onze studiebegeleiders en trajectbegeleiders zijn er die dag voor jou, mocht je al specifieke vragen hebt over studeren of je persoonlijke traject. Bovendien maak je ook kennis met de campus en ontdekt waar je de boeiendste jaren van je leven door zal brengen.

Kortom, een infodag zal je een veel beter beeld geven of de opleiding waarin je interesse hebt en je helpen om de juiste studiekeuze te maken. Zo kan je met zekerheid starten aan je opleiding.

Tot binnenkort?

Data van onze infodagen:

•    zaterdag 16 maart 
•    zaterdag 27 april 
•    zaterdag 22 juni 
•    zaterdag 7 september 

Telkens van 10 – 15 u. 

Locatie:

De infodag vindt plaats op Campus Bloemenhof, de campus waar je ook Office Management zal studeren.

Start inschrijvingen

Vanaf zaterdag 23 juni kan je je trouwens ook meteen inschrijven voor de opleiding Office Management.

Openingsuren studentensecretariaat

Inschrijven kan nog tot 30 september 2018. Je bent welkom in het studentensecretariaat:

  • elke werkdag van 9u tot 12u en van 14u tot 16u
  • tijdens de infodag van 1 september van 10u tot 15u

Voor je langsgaat, eerst registreren

Thuis kun je je al elektronisch voorinschrijven, zo ben je sneller klaar als je je inschrijving afrondt in ons studentensecretariaat. 

Bekijk hier wat je verder nog moet weten over de inschrijvingsprocedure. Je vindt er meer uitleg over de documenten die je moet meebrengen, het studiegeld, de toelatingsvoorwaarden, … 

Locatie

EhB, Departement Management, Media & Maatschappij

Campus Bloemenhof
Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel
Studentensecretariaat - gelijkvloers

Contact

Heb je nog vragen omtrent je inschrijving of wens je een afspraak te maken om je inschrijving te voltooien? Contacteer ons dan  via e-mail (mmm.secretariaat@ehb.be). 

Nog vragen?

Stuur opleidingshoofd Bea De Pauw een mailtje.

 

Infomomenten

Onze infodagen

•    zaterdag 16 maart 2019
•    zaterdag 27 april 2019
•    zaterdag 22 juni 2019
•    zaterdag 7 september 2019 

Telkens van 10 – 15 u. 

Onze openlesdagen

•    woensdag 06 maart 2019 (de hele dag) 
•    woensdag 24 april  2019 (vanaf 14 u)