
Multimedia & Creative Technologies*
Multimedia en Communicatietechnologie heeft een nieuwe naam
Design I
Je maakt in dit opleidingsonderdeel kennis met de basisprincipes van grafische vormgeving: typografie, kleur, beeld, compositie en de werkprocessen van een grafisch vormgever. We leren deze principes toepassen en maken daarvoor gebruik van de software uit de professionele wereld (Adobe Illustrator en Photoshop).
5
Design II
Design II gaat over het structuren en vormgeven van informatie. Navigatie is daarbij een belangrijk onderdeel. We doorlopen het hele ontwerpproces van een digitale toepassing: van het ontwikkelen van wireframes over het organiseren van de flow tot de uiteindelijke vormgeving. We maken daarvoor gebruik van software uit de professionele wereld. We kijken hoe we een duidelijk hiërarchie kunnen aanbrengen door gebruik van typografie, kleur en lay-out. We leren designbeslissingen maken en consequent doortrekken naar meerdere (types) pagina's.
5
Development I
Je leert procedureel programmeren met behulp van Javascript. Door gebruik te maken van de grafische mogelijkheden van HTML 5 Canvas leer je op een visuele en intuïtieve manier programmeren. Alle basisconcepten van programmeren komen aan bod: variabelen en objecten, functies en methodes, variatie door middel van iteratiestructuren en selectiestructuren, events en lijst-structuren. Met behulp van de aangeleerde vaardigheden genereer je abstracte afbeeldingen en interactieve animaties.
5
Development II
Je leert object georiënteerd programmeren met behulp van Javascript (ES6). Hierbij leer je zowel de basisconcepten (zoals objecten, klassen en attributen) als geavanceerde concepten (zoals overerving). Daarnaast leer je hoe je data kan uitwisselen met een REST API door gebruik te maken van Ajax REST calls & JSON Objecten. Met behulp van de aangeleerde vaardigheden ontwikkel je een interactieve webapplicatie.
5
Grow I
In 'Grow I’ reflecteer je over je eigen handelen. Op basis van een persoonlijke SWOT werk je persoonlijke doelstellingen uit waar je het volledige academiejaar aan werkt. Je traject gebeurt onder begeleiding van een 'study coach'. Naast het bijwonen van en actief participeren in infosessies waarin je leert studeren, lessen herhalen en aandacht vestigt op habit tracking, neem je deel aan coachingsgesprekken met het doel je persoonlijke en professionele talentontwikkeling te ondersteunen. Daarnaast leer je in het kader van problem solving methoden en creatieve technieken aan om te ontleden, oorzaken te identificeren, alternatieven te genereren, te implementeren en te evalueren.
5
Communication I
Je leert effectief professioneel communiceren. Je wordt je bewust van het belang van goede communicatievaardigheden en krijgt basisinzicht in het mondeling, schriftelijk en digitaal communicatieproces. Je bespreekt de voor- en nadelen van samenwerkingscompetenties, de verschillende fasen in de ontwikkeling van een team, de verschillende taken en rollen in een team en de belangrijkste factoren voor een succesvolle samenwerking. Je leert welke agenderingstechnieken te gebruiken om de vergaderingen gestructureerd te laten verlopen. Via een stapsgewijze aanpak leer je een professioneel rapport te schrijven. Ten slotte krijg je inzicht in de verschillende onderdelen van een effectieve presentatie. Hiernaast word je voorbereid op de opleidingsonderdelen die in het Engels worden onderwezen.
5
Web I
Je leert HTML5 en CSS3 voor het bouwen van een statische website. Je zal in staat zijn een design om te zetten naar een werkende website. Hierbij leer je hoe de pagina-structuur van een website eruit moet zien en ga je aan de slag met het positioneren, vormgeven en inladen van bestanden waarbij je rekening houdt met responsive design. Je schrijft code die performant, gestructureerd & zoekmachinegeoptimaliseerd (SEO) is en waarbij het begrijpen van semantiek essentieel is. Bij dit leerproces zal je fouten kunnen opsporen en de gepaste oplossingen vinden.
5
Technology
Je maakt kennis met elektrische schakeling, spanning, stroomsterkte, weerstand, halfgeleiders, diodes en transistoren. Je koppelt input- en outputcomponenten door middel van verbindingscomponenten aan elkaar tot een werkend geheel. Aan de hand van een programmeertaal stuur je logica elektronica aan waardoor je toegevoegde interactiviteit met een elektronisch systeem realiseert. Je leert zelfstandig een installatie ontwerpen door gebruik te maken van de reeds gekende technologieën.
5
Motion
In dit opleidingsonderdeel krijg je een inleiding tot de vormgeving en productie van digitaal videomateriaal. Je maakt kennis met de belangrijke basisprincipes in pre-productie, productie, post-productie en distributie van digitale video. Hierbij is er naast de audiovisuele principes: workflow, cameratechnieken & opname; een bijzondere aandacht voor video & geluidsmontage, en hardware. Ook VFX en motion graphics basics komen aan bod: green screen, compositing & color grading; keyframes & easing, shape layers & masks.
5
3D
In het opleidingsonderdeel 3D overloop je de vijf opeenvolgende basisstappen voor het aanmaken van 3D assets. Dat zijn, in de meest logische volgorde: modeling, texturing, rendering, rigging en animation. Aan de hand van praktijkoefeningen, met ondersteuning van een aantal hoorcolleges, leer je deze verschillende basis-technieken kennen en ben je aan het eind van de cursus in staat om zelf eenvoudige maar afgewerkte en geanimeerde 3D objecten te maken. Dit doe je aan de hand van de meest geschikte software-applicaties.
5
Full Projects I
Gedurende drie projectweken leer je een goed doordachte website in HTML en CSS te maken. In teamverband worden volgens de basisprincipes van projectmanagement en projectmatig werken binnen de context van multimedia- en communicatietechnologie de fasen doorlopen om te komen tot een bruikbaar en door de klant aanvaard eindproduct. Je wordt tijdens deze periode intensief begeleid door docenten van de opleiding en krijgt je opdracht van een reële klant.
Voorafgaand leer je de basisprincipes van klassiek project management en de kenmerken van projecten. Bijzondere aandacht gaat naar een projectmatige aanpak en de basisprincipes van Agile Scrum projectmanagement. De studenten worden tijdens deze periode intensief begeleid door docenten van de opleiding.
5
Full Projects II
Gedurende drie projectweken vervolmaak je je vaardigheden om volgens de basisprincipes van projectmanagement en projectmatig werken binnen de context van multimedia- en communicatietechnologieën een goed doordachte hybride mobiele app in HTLM, CSS en Javascript te ontwikkelen. In teamverband doorloop je de fasen doorlopen om te komen tot een bruikbaar en door de klant aanvaard eindproduct. Je wordt tijdens deze periode intensief begeleid door docenten van de opleiding en krijgt je opdracht van een reële klant. Voorafgaand leer je hoe je een projectplanning maakt. Je leert hoe je een strokenplanning en een netwerkplanning kan opmaken en waarvoor deze dienen. Verder verdiep je je in onderwerpen, zoals kwaliteitsbeheer, kostenbeheer en risicobeheer. Je leert samenwerken in teams voor grotere opgeschaalde projecten. Je werkt hierbij met de belangrijkste verschillende Agile methodes.
5
Design III
In dit opleidingsonderdeel oefen je op het maken van originele en concrete concepten, rekening houdend met een doelpubliek. We doorlopen de verschillende fases van design thinking, geven invulling aan een merk, zoeken naar de juiste marketingkanalen en passende campagnes. Onderwerpen zoals marktonderzoek & doelgroepbepaling, brainstorming, prototyping, merkidentiteit & visueel design, marketingkanalen, pitch & presentatie komen aan bod.
5
Design IV
Dit opleidingsonderdeel brengt je kennis bij van UX-design, systemisch design en strategisch design. Tijdens de werkcolleges zet je die opgedane kennis meteen ook in de praktijk. Je leert dan op een iteratieve manier, ideeën genereren, die ideeën omzetten in design keuzes en de gemaakte keuzes ook uitwerken in een dienst of product. Concreet gebruik je design research technieken zoals personae, customer journeys, empathy mapping, problem definition,… om in 4 stappen van idee naar product te gaan.
5
Development III
Je leert professionele applicaties bouwen met behulp van een platformonafhankelijke objectgeoriënteerde programmeertaal. Hierbij maken we gebruik van bibliotheken of frameworks. Je leert op een objectgeorienteerde manier gestructureerde applicaties maken die data kunnen verwerken. Ook de interactie met databases komt hierbij aan bod. Verder is er aandacht voor gevorderde programmeertechnieken.
5
Development IV
In dit opleidingsonderdeel ga je nog een stap verder in het objectgeörienteerd programmeren met een focus op belangrijke principes die je voorbereiden op levenslang leren en toekomstige evoluties op vlak van programmeertalen. Zo leer je Design Patterns kennen, generiek opgezette softwarestructuren die veelvoorkomende software-ontwerpprobleem oplossen. Je leert ook klassendiagrammen maken waar de relatie tussen de verschillende klassen en objecten weergegeven wordt.
5
Communication II
Je leert professioneel communiceren in het Engels, zowel schriftelijk als mondeling. Aan de hand van een bedrijfsbezoek, word je ondergedompeld in een Engelstalige omgeving en leer je hoe een multimediaprofessional communiceert en werkt. Tegelijkertijd krijg je een heuse shot marketing, zodat je niet alleen een concreet & realistisch voorbeeld uit het werkveld te zien krijgt, maar ook zelf een analyse kan maken van een belangrijke speler binnen het werkveld. Om je op deze buitenkans voor te bereiden, krijg je enkele belangrijke tools ter beschikking. Naast essentiële taaltips en inzicht in professioneel Engels taalgebruik, leer je ook courante marketingconcepten herkennen, toepassen en evalueren.
5
Grow II
Je werkt een project uit dat kadert in één van de vijf opgelegde domeinen, formuleert persoonlijke doelstellingen, reflecteert over je eigen attitude (scoring bij start en einde van het project) en brengt alle onderdelen samen in een portfolio. Bijzondere aandacht gaat opnieuw naar zelfmanagement en talentontwikkeling. Daarnaast leer je, als start van het Final Work, hoe je een onderzoeksvraagstuk aanpakt in de colleges rond research.
5
Web II
Je leert dynamische websites maken in back- en front-end met behulp van full stack Javascript en andere moderne web technieken. Je leert een volwaardig gestylde website maken dat straalt van persoonlijkheid met geavanceerde CSS animaties . Je web apps krijgen heel wat meer functionaliteiten dankzij het gebruik van Node en NPM. Dynamisch data manipuleren met nosql of realtime databases, de backbone en security van je webapps wordt hier bekeken.
5
Full Projects III
Gedurende drie projectweken maak je een goed doordachte toepassing voor IoT of AI. In teamverband worden alle fasen doorlopen om te komen tot een professioneel eindproduct. Het team is verantwoordelijk voor het projectmanagement en komt tot een presenteerbaar en door de klant aanvaard eindproduct door middel van projectmatig werken. Je wordt tijdens deze periode intensief begeleid door docenten van de opleiding. Voorafgaand leer je de basisprincipes van IoT, AI en machine learning.
5
Full Projects IV
Gedurende drie projectweken werk je, binnen je specialisatiegebied, aan een goed doordachte toepassing voor het herwerken en presenteren van de portfolio’s van medestudenten en externe uitstraling van de opleiding. In teamverband worden alle fasen doorlopen om te komen tot een professioneel eindproduct. Het team is verantwoordelijk voor het projectmanagement en komt tot een presenteerbaar en door de klant aanvaard eindproduct door middel van projectmatig werken.
5
Web
Front-End | Back-End | Cloud & Webservices
Word een hard-core webdesigner en -developer. Je leert er werken met de nieuwste en meest geavanceerde webtechnologieën.
Alternate Reality
3D-modeling & -animation | X-reality | 3D-gaming
Creëer toepassingen voor augmented, extended en virtual reality. Je volgt de trends op de voet en innoveert voor de toekomst.
Mobile Appliance
Android | iOS | IoT & AI
Ontwerp en ontwikkel native apps voor mobiele toestellen en multimediale ‘Internet of Things’-toepassingen (IoT).
Interactive Motion
Motion Capture & Live Visuals | Motion Graphics | Generative Motion
Werkelijke camerabeelden of geanimeerde computerbeelden? Maak interactieve projecties en audiovisuele producties en verbluf je toeschouwers.
Digital Making
Experience & Interaction
Van storytelling en conceptual thinking tot physical prototyping. Bedenk en maak de digitale producten van de toekomst.
Design V
In dit opleidingsonderdeel ligt de focus op het ontwerp en de creatie van inhoud in het multi-device tijdperk. In eerste instantie gaat het hierbij over inhoud waarin de onderwerpen van de Design opleidingsonderdelen geïntegreerd worden in multimediale toepassingen die dezelfde ervaring over verschillende toestellen aanbieden. We bekijken hoe een wisselende context invloed heeft op de gebruikservaring. Er zal ook verder gekeken worden naar innovatieve cross-mediale vormgeving die de grenzen tussen digitale en fysieke mediavormen overbrugt.
5
Development V
Je maakt kennis met de rol en de principes van datavisualisatie en krijgt een inleiding (basis) tot data-analyse en statistiek. Je maakt daarnaast uitgebreid kennis met de grafische taal van datavisualisaties. Deze inzichten worden vervolgens toegepast in een reeks oefeningen gericht op de vormgeving en de implementatie van statische, dynamische en tot slot ook interactieve datavisualisaties. Je leert hierbij werken met gespecialiseerde software-tools en -bibliotheken.
5
Communication III
In dit opleidingsonderdeel leer je hoe je een opinie schrijft, een technische publicatie schrijft, een artikel schrijft, presenteert.
Je oefent je bovendien in je luister-, lees-, schrijf- en spreekvaardigheden. Je aandacht gaat voornamelijk naar het verbeteren van je mondelinge receptieve en productieve vaardigheden. Je slaagt erin moeiteloos een uiteenzetting in het Nederlands, Frans en Engels te begrijpen over je vakgebied. Daarnaast neem je ook actief deel aan allerlei oefenvormen van gesproken uitdrukkingsvaardigheid in meerdere talen over onderwerpen die verband houden met je technisch-professionele opleiding.
5
Grow III
Net zoals voorgaande jaren werk je rond het formuleren van persoonlijke doelstellingen, het reflecteren en maken van een portfolio. Ook in ‘Grow III’ wordt de nadruk gelegd op zelfmanagement en verdere talentontwikkeling. Daarnaast werk je actief rond ondernemerszin en ondernemerschap in de colleges rond entrepreneurship. Je verwerft kennis in juridische en financiële onderwerpen die als noodzakelijk dienen beschouwd te worden in hun werksituatie als werknemer en/of hun werksituatie als zelfstandig ondernemer.
5
Web, Mobile Appliance, Interactive Motion, Alternate Reality of Digital Making
Je onderzoekt de technologieën om de uitwerking van je Final Work te faciliteren. Hiervoor stel je een portfolio op met verschillende prototypes die de onderzochte technische aspecten en designs uitdiepen. Je wordt actief begeleid door een aantal coaches die je richting geven in het onderzoek op zelfstandige basis. Er worden workshops ingericht over relevante thema's die voortvloeien uit jullie onderzoeksproces. Ook word je aangemoedigd om expertise te vergaren bij relevante bedrijven, organisaties of kunstenaars.
Doorheen het semester wordt het professioneel proces geëvalueerd waarbij gelet wordt op de volgende zaken: Probleemoplossend denken, planning/analyse en uitvoering. Dit zal gebeuren door middel van sprints en milestones. Deze zullen samen met de coaches bepaald worden doorheen het traject.
10
Internship
Je doorloopt een stageperiode van ten minste twaalf weken (5/5) in een multimedia-omgeving binnen een bedrijf. De stage is onderhevig aan een stageovereenkomst tussen student, hogeschool en bedrijf. De stage wordt begeleid door een stagebegeleider in het bedrijf, die verantwoordelijk is voor de opdracht en werkregeling, controle en evaluatie van de stagiair. De stagiair krijgt ook een lid van het onderwijzend personeel toegewezen als stagebegeleider vanuit de hogeschool. Aan hem of haar rapporteert de stagiair regelmatig via het stagelogboek. Na afloop van de stage dient de stagiair een stageverslag en ontwikkelingsportfolio in en wordt de stage verdedigd bij de stagebegeleiders.
20
Final Work
Het afstudeerwerk is het logische sluitstuk van een functionele, praktijkgeoriënteerde opleiding. Het is een uitgelezen visitekaartje voor de afgestudeerde, waarbij de student laat zien dat hij/zij alle competenties van de opleiding in hun onderlinge context beheerst.
Het uitwerken van de bachelorproef beoogt enerzijds het kunnen toepassen van de tijdens de opleiding opgedane kennis, vaardigheden en attitudes maar zal anderzijds ook een verdere uitbreiding of grotere specialisatie eisen. Het is bedoeld als een leertraject waarin zelfstandig nieuwe kennis en inzichten verworven worden en waar de student zijn/haar professionele vaardigheden doet gelden. De student is in staat om geheel zelfstandig te functioneren als een beginnend professional.
In het afstudeerwerk verdiept de student zich in een specifiek multimediaprobleem en een theoretische uitdaging. Aan de basis staat een toegepaste onderzoeksvraag. Het dient een zekere uitdaging in te houden: een nog onbewandelde weg, een nieuwe of nog weinig gekende of toegepaste technologie, een nieuwe toepassing, .... Er wordt dus geen mooi uitgestippelde oplossingsstrategie gevolgd, maar het vergt een zekere toegepaste onderzoeksmentaliteit en creativiteit.
In de loop van de maand oktober gaat de student op zoek naar een opdracht. Eisen hiervoor zijn dat de opdracht voldoende uitdaging biedt om te laten zien dat de student over de vereiste competenties van een MCT-professional beschikt. Binnen de opdracht moet de student het volledige proces, van analyse tot product, doorlopen. Daarenboven moet het mogelijk zijn onderzoek te doen naar verschillende oplossingen of mogelijkheden. Het onderwerp van het afstudeerwerk dient goedgekeurd te worden door de opleiding. Begin november wordt het afstudeerwerk opgestart. De student wordt een promotor toegewezen die het afstudeerwerk tussentijds opvolgt en tussentijdse indicatieve evaluaties meegeeft. De bachelorproef wordt afgerond met het indienen van een verslag, het eindproduct en een verdediging van het werk voor een jury van professionals.
10
Front-End
In deze keuzemodule bekijken we de meest courante en relevante front-end web frameworks die de markt in de ban houden. We gebruiken Node en NPM om web apps te ontwikkelen. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor responsive webdesign en UX-design bij het creëren van user interfaces.
We nemen Angular en React onder de loep, twee populaire frameworks met elk hun eigen focuspunten. We kijken naar de opbouw, mogelijkheden die ze aanbieden, de sterktes en zwaktes en deploying een app van beide frameworks op een live development omgeving.
Bij het ontwikkelen kijken we zowel naar de grafische als de technische opbouw. Dit alles doen we volgens de processen die gebruikt worden in moderne web agencies.
5
Back-End
In deze keuzemodule leer je geavanceerde webapplicaties te ontwikkelen met PHP en MySQL. Naast de basissyntaxis bekijken we ook validatie, het gebruik van cookies, het gebruik van sessies, bewaren van gegevens in bestanden of in een gegevensbank.
Je leert programmeerstructuren van objectgeoriënteerde PHP aan, en veelgebruikte softwaredesignpatronen komen aan bod. We leren ook REST api’s opzetten, met of zonder framework.
Doorheen het opleidingsonderdeel besteden we aandacht aan een reeks best practices voor het ontwikkelen van webapplicaties.
5
Cloud & Webservices
Cloudcomputing betekent een grote verandering in denken ten opzichte van de traditionele manier waarop bedrijven over databronnen en services dachten.
In dit opleidingsonderdeel worden naast de klassieke principes van webservices de talloze verschillende cloud services besproken en toegepast: platform as a service, software as a service, infrastructure as a service, authentication as a service, database as a service, AI as a service, anything as a service.
Ook gaan we verder in op big data analyse en de verschillende vormen van data recognition: voice recognition, image recognition, language understanding service.
5
Android
In deze keuzemodule bekijken we de ontwikkeling van een moderne Android-applicatie, zowel de ontwikkeling op smartphone als op tablet bekeken, maar ook de werkwijze om een Android app er goed te laten uitzien op diverse schermgroottes en -resoluties.
Je krijgt een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van Android devices, van de mogelijkheden van de Android SDK en de bijhorende libraries en de ontwikkelomgeving.
De behandelde onderwerpen zijn: de typische projectstructuur (layout, string resources, …), de grafische opbouw, de activity-lifecycle en interactie tussen activities, de koppeling met achterliggende gegevens (statische en dynamische gegevens), GUI-elementen zoals menu’s en lists en de design guidelines die in het Android platform gelden.
5
iOS
In deze keuzemodule wordt het ontwikkelen van mobiele applicaties voor de iPhone en iPad aangeleerd. In een eerste deel van de cursus wordt gefocust op het objectgeoriënteerd programmeren met behulp van Swift.
Eens je hiermee vertrouwd bent, komt het ontwikkelen in het iOS-platform centraal te staan. We behandelen de meest gebruikte ontwerppatronen, het werken met storyboards, event handling en het bewaren en ophalen van data. We bestuderen tal van frameworks en leren deze implementeren in onze iOS-applicaties. Ten slotte sta je stil bij de iOS Human Interface Guidelines en pas je deze toe op je apps.
5
IoT & AI
Je leert de werking en toepassingsmogelijkheden van artificiële intelligentie en machine learning. We staan eerst stil bij de theoretische AI-technieken en vervolgens bij toepassingen van machine learning. Je maakt kennis met de pitfalls en limieten (ethiek en veiligheid) van AI.
Daarnaast leer je hands-on Internet of Things-toepassingen maken. Je bestudeert de technologie van IoT en de eisen opgelegd aan de technologieën om apparaten met het internet en met elkaar te verbinden. Je leert op welke wijze een IoT-device deel kan uitmaken van een fysieke omgeving.
5
X-reality
In deze keuzemodule leer je de diverse spatial computing concepten met betrekking tot Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality.
Je exploreert deze nieuwe technologieën zowel op vlak van design (3d interfaces, interfaceless design, gestures,...) als op vlak van development (verschillende SDK's & hardware). Je creëert VR-environments, AR- en MR-interfaces en XR-games met behulp van Unity.
5
3D-modeling & -animation
Deze module bouwt verder op de basis die in de module 3D in het eerste jaar werd gelegd en draait rond het volledig zelf creëren en animeren van je eigen low poly character.
We overlopen een aantal specifieke organic modeling technieken. We gaan dieper in op het gebruik van UV maps en texture painting. We passen een eenvoudig rigging systeem toe op ons eigen figuur en gaan dan aan de slag met FK/IK animation.
5
3D Gaming
Deze keuzemodule legt de focus op het gebruik van 3D-inhoud in interactieve multimediaprojecten waarbij de rendering in real-time wordt gerealiseerd met behulp van grafische processoren. Je gaat dieper in op de implementatie van interactieve 3D-toepassingen met behulp van een gespecialiseerd 3D-platform zoals Unity.
Volgende onderwerpen komen aan bod: component-based programming, meshes and procedural generation, transforms, physics, animations (lerp, coroutines, tweening en keyframing), UV-mapping, ray casting, model selection, performance optimization, lighting, normal mapping, particles en shaders.
5
Motion Graphics
In de keuzemodule Motion Graphics gaan we verder op de principes en tools die je gebruikt om 2D animaties te maken. Naast standaard motion graphics gaan we ook aan de slag met character design, rigging & animation, en traditionele Frame by Frame Animatie. Ook bouwen verder op de basis VFX technieken, mogelijks overlopen we hier eveneens het proces bij het integreren van 3D animatie binnen After Effects.
Je zal creatief leren omgaan met editing technieken. Dit zal zich vertalen in dynamische video transities en custom effecten.
5
Live Visuals & Motion Capture
In deze keuzemodule specialiseer je je in het creëren van interactieve visuals, producties en performances die nuttig, bruikbaar en betekenisvol zijn binnen een professionele context. Hierbij is er bijzondere aandacht voor het aanmaken en besturen van live music visuals: setup & mixing, audio reactive visuals en video effects. Ook video mapping op fysieke structuren hoort bij het takenpakket.
Verder leer je de finesse van motion capturing: live recording, data translation, en physical structures. We experimenteren ook met creatieve inputs en outputs, zoals het gebruik van DMX voor lichtbesturing.
5
Generative Motion
In deze keuzemodule wordt er geëxperimenteerd met generatieve visuals op basis van nodes, data, en custom code, met als doel het opstellen van een zinvolle visuele interactieve installatie.
We werken onder andere met particles, dynamics, 3D objecten en texturing, met aandacht voor real-time, procedurele en audio reactieve animaties.
Hardware is hier een belangrijke component. We experimenteren met creatieve inputs en outputs, basic video mapping, en bekijken hoe we verschillende systemen best met elkaar laten communiceren. De focus blijft pixel-based, interactieve, en geanimeerde (data) visualisaties.
5
Experience
In dit opleidingsonderdeel staan het creëren van spannende experiences en interactieve omgevingen centraal. Gedreven door storytelling en conceptual thinking combineren we fysieke systemen om een verhaal te vertellen over mens/materiaal/machine en maatschappij.
Net als in de kunstwereld ga je met je ontwerp een standpunt innemen of een specifiek gedefinieerd doel voor de mens of de maatschappij willen bereiken zoals een complexe emotie of specifieke ervaring, attitude of statement.
5
Interaction
In dit opleidingsonderdeel ontwikkelen we interactieve producten. Daarbij gaat de focus naar user experience en innovativiteit. Je doorloopt het ontwerpproces vanuit verschillende invalshoeken en kweekt daardoor een creatieve, ruimdenkende en kritische houding.
Rond een specifieke vorm van interactie, creëer je een creatief concept. Vervolgens geef je dat concept vorm om uiteindelijk om te zetten naar een technisch, fysiek prototype. Hiervoor wordt uitvoerig gebruik gemaakt van de labo-infrastructuur op de campus.
5
Installation
Dit opleidingsonderdeel geeft je hands-on ervaring in het ontwikkelen van interactieve installaties. Via praktisch context-onderzoek ontwikkelen we een duidelijk gedefinieerde designvisie en kwaliteit van je installatie die we gaan omzetten naar een technische, fysieke proof-of-concept.
Je gaat fysieke systemen combineren om een verhaal te vertellen over mens/materiaal/machine en maatschappij. Hiervoor wordt uitvoerig gebruik gemaakt van de labo-infrastructuur op de campus.
5
Nog vragen?
Infomomenten
Onze infodagen 2021
- zaterdag 13 maart 2021 (10u tot 13u)
- zaterdag 24 april 2021 (10u tot 13u)
- zaterdag 26 juni 2021 (10u tot 15u)
- zaterdag 4 september 2021 (10u tot 15u)
- zaterdag 11 september 2021 (10u tot 15u)
Workshopweek 2021
In de krokusvakantie van 2021 plannen we opnieuw een workshopweek. De hele week openen onze opleidingen de deuren om je een voorsmaakje te geven van de lessen. Je kunt er met je vragen terecht en kennismaken met de campussen. Ideaal om je voor te bereiden op je studiekeuze
Workshopweek: van 15 tot 19 februari 2021.