Studenten bachelor vroedkunde Erasmushogeschool
Verhaal

Unieke kijk op je toekomst

Wat doet een vroedvrouw? Waar houdt een verpleegkundige zich mee bezig? Hoe gaat het er op een verloskwartier aan toe? Wat speelt er zich af op een spoedafdeling? Hoe ziet de dag van een vroedvrouw of verpleegkundige er uit? Kan je het werk in het operatiekwartier vergelijken met een job op de dienst geriatrie? Is werken in de fertiliteitskliniek vergelijkbaar met werken in de materniteit?

Tijdens onze inleefstage verpleegkunde op 26/06 en inleefstage vroedkunde op 25 juni geven we een antwoord op al deze vragen en meer. We nemen je tijdens deze inleefstage mee achter de schermen van het UZ Brussel. Samen met enkele docenten verpleegkunde en vroedkunde trekken we het ziekenhuis in. 

Bachelor Verpleegkunde

De verpleegkunde is enorm breed en veelzijdig. Met je diploma kan je tientallen verschillende richtingen uit. Heel wat van die richtingen lopen naar een ziekenhuis. Daarom geven we je de unieke kans om je toekomstig beroep te ontdekken en een kijkje te nemen achter de schermen van het UZ Brussel.
We vertrekken op de spoedafdeling en bezoeken heel wat verschillende afdelingen in het ziekenhuis. We laten er de verpleegkundigen zelf aan het woord. Hoe ervaren zij hun job? Hoe ziet een typische werkdag er uit? Wat is er fijn aan het werken op de vele verschillende afdelingen? 
Na deze dag heb je een perfect beeld van wat een verpleegkundige allemaal doet in het ziekenhuis. Maar daar stopt het uiteraard niet. Je kan als verpleegkundige ook nog heel wat andere kanten op, thuiszorg al dan niet als zelfstandige, of een kinderdagverblijf, Kind en Gezin, bedrijfsverpleegkundige,… De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 
Het grote voordeel is dat je bij ons een enorm stage-aanbod krijgt: tijdens een stage in Brussel kom je in contact met de allerarmsten en de allerrijksten. We stomen je daar echt voor klaar! In ons BIC SIM (Brussels Integrated Care Simulatiecentrum) leer je met levensechte poppen in een real life ziekenhuiskamer alle skills. Bovendien studeer je op de Brussels Health Campus en leer je dus op voorhand al samenwerken met onder andere studenten geneeskunde, kinesitherapie, enz…

Bachelor Vroedkunde

We bezoeken er alle afdelingen waar er een vroedvrouw werkt. Dat wil zeggen dat we onder andere langs gaan in het verloskwartier, maar ook in de fertiliteitskliniek waar de vroedvrouw vrouwen en koppels helpt met vruchtbaarheidsproblemen. De fertiliteitskliniek of centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Brussel behoort trouwens tot de absolute wereldtop. 
Maar ook de kraamafdeling staat op het programma. We gaan er kijken hoe de werkdag van een vroedvrouw loopt. Je kan er ook al je prangende vragen stellen aan de vroedvrouwen zelf.
Als laatste komt de neonatale eenheid aan de beurt. In die afdeling worden baby’s verzorgd die te vroeg geboren werden. 
Na deze dag weet je perfect wat een vroedvrouw allemaal doet. De docenten zelf kunnen je nog wat vertellen over vroedvrouwen in de thuiszorg. Want heel wat vroedvrouwen werken ook als zelfstandige.
Kortom dit is de ideale kans om kennis te maken met het mooiste beroep ter wereld. Je staat elke dag aan het begin van nieuw leven! 
Wist je trouwens al dat het geboortecijfer in Brussel het hoogste is in heel België. Er staan dus heel wat leerkansen op je te wachten. Maar je hoeft niet in Brussel te blijven. Zes op tien van onze studenten trekt op buitenlandse stage; Engeland, Gambia, Marokko, Senegal, Zweden,…
 

Schrijf je in voor de inleefstage

Welke inleefstage wil je bijwonen?
Deel dit