Hotelmanagement in Barcelona
Verhaal

Studenten Hotelmanagement volgen als eerste open online cursus over duurzaam luxetoerisme

Tijdens een intensieve week in Barcelona testten onze studenten Hotelmanagement de Massive Open Online Course (MOOC) over duurzaam luxetoerisme, het resultaat van een krachtige samenwerking in het kader van het SUHET-project.

Studenten uit Brussel, Barcelona, Maribor en Rovaniemi volgden de video lessen, online content en verschillende pedagogische tools met aandacht met als doel feedback en andere verbeterpunten aan te reiken alvorens de cursus openbaar te maken. De professionele bachelor Hotelmanagement aan Erasmushogeschool Brussel werkt namelijk samen met drie andere Europese partners in het kader van het SUHET-project. Die 2-jarige samenwerking staat voor Creating and Implementing Education for Sustainable High-End Tourism throughout Europe.

Zoals tijdens de intensieve week in Brussel en Maribor, zorgde de partner in Barcelona ervoor dat de theorie gekoppeld werd aan de praktijk. Enkele Premium bedrijven zoals Almanac Hotel, Mandarin Oriental Barcelona, DMC The Real Thing, Advanced Leisure Services, Colonia Güell en Gramona wijnbedrijf, deelden er hun inzichten en ervaringen over duurzaam luxetoerisme.

Er werd eerst een uitgebreid literatuuronderzoek en een mixed-methodisch onderzoek uitgevoerd om een totaalbeeld te krijgen van duurzaam toerisme in het hogere segment. Aan dit onderzoek namen ongeveer 100 toeristische bedrijven deel in België, Slovenië, Catalonië en Fins Lapland. Nadien kreeg de cursus en het andere didactisch materiaal vorm op het Coursera online platform.

De volgende stap is het publiceren van de online cursus en deze voor te stellen aan de bredere professionele toeristische sector via zowel een lanceringsevent in elk van de deelnemende landen als op de toeristische vakbeurs ITB Berlin in maart 2024. Deze cursus zal nadien geïntegreerd worden in het opleidingsprogramma van de opleiding PBA Hotelmanagement aan EhB.

*Wat is een Massive Open Online Course?

Het doel van het SUHET-project is om het toerisme in de deelnemende landen te voorzien van goed opgeleid personeel dat in staat is om in te spelen op de huidige behoeften van klanten in het hogere segment en op duurzame wijze kan anticiperen op toekomstige trends in de sector. Daarom werd er een Massive Open Online Course (MOOC) in het leven geroepen, een gespecialiseerde online cursus. Massive: inschrijvingen zijn ongelimiteerd. Open: het is gratis en op eigen tempo te volgen. Online: cursus is volledig online. Course: hebben het doel om een specifiek onderwerp over te brengen. In dit geval gaat het over duurzaam luxetoerisme, een combinatie dat enerzijds contradictorisch lijkt maar dé uitdaging vereenzelvigd tussen toerisme en de duurzaamheid van activiteit, locatie en management.

Hotelmanagement

Het SUHET-project is een samenwerking tussen EhB en experten van de universiteit in Maribor (Slovenië), UAS uit Fins Lapland, UAB uit Barcelona en ECQ in Bulgarije.

Deel dit