lesgeven
Verhaal

Klaar voor de Lerarenopleiding? Check deze lesmodules en het speeddatingevent

'Klaar voor de lerarenopleiding' is een gratis Brussels traject dat aangeboden wordt door EhB, Odisee en VGC. Aan de basis van dit project ligt enerzijds het lerarentekort en anderzijds het gebrek aan diversiteit in het bestaande lerarenkorps. Via dit traject inspireren en ondersteunen we Brusselse jongeren om te kiezen voor de lerarenopleiding. 

De lesmodules zetten in op begrijpend lezen en luisteren, noteren, samenvatten, werkwoorden en spelling en 'efficiënt studeren'.  Hiermee bereiden we leerlingen voor op de starttoets maar ook op studeren in het hoger onderwijs. 

De volgende modules zijn:

  • 24 april @Odisee: Begrijpend lezen en samenvatten
  • 8 mei @EhB: studeren in het hoger onderwijs
  • 15 mei @Onderwijs Centrum Brussel: speeddating
  • 22 mei @Odisee: herhalingsoefeningen en info starttoets 

Tijdens het speeddatingevent van woensdagnamiddag 15/5 willen we zo breed mogelijk antwoorden op alle vragen die er kunnen zijn i.v.m. de lerarenopleiding en het beroep van leekracht. We willen eventuele drempels wegwerken en de leerlingen zo goed mogelijk informeren. 

Inschrijven kan via een mailtje naar elke.goossens1@ehb.be of via 'Ik ben erbij'

Lees er meer over op de website Leerkracht BXL en check ook zeker de info over de starttoets

Klaar voor de lerarenopleiding is een gratis project van Odisee en de Erasmushogeschool Brussel voor alle leerlingen van de derde graad uit de Brusselse Nederlandstalige secundaire scholen.

 

Woensdag 15 mei 2024: speeddaten met studenten, docenten, …
Dé uitgelezen kans om alle mogelijke vragen rond de lerarenopleiding te stellen. Er zijn studenten, docenten, leerkrachten en taalcoaches. De dienst studentenvoorzieningen van Odisee en EhB beantwoordt alle brede ondersteuningsvragen. Teach for Belgium, Onderwijscentrum Brussel en Brucity vertellen hoe zij startende leerkrachten ondersteunen. We ronden af met een bezoek aan de bib van Onderwijscentrum Brussel.

Inschrijven kan via een mailtje naar elke.goossens1@ehb.be of via 'Ik ben erbij'

Deel dit