tuinen
Verhaal

Kenniscentrum tuin+ pakt uit met Tuinlabs

Onderzoeker Paul Verschueren wordt uitgebreid geïnterviewd door Citizen Science Vlaanderen (Scivil) over het meest recente onderzoek van ons Kenniscentrum Tuin+.

We citeren:

"Tuinen bleven de laatste decennia vaak onopgemerkt door onderzoek en beleid. De meeste privétuinen liggen als eilandjes verborgen achter gebouwen en afsluitingen. Maar vele kleintjes maken één groot. Wie in Vlaanderen over de grenzen van de tuinpercelen heen kijkt, ziet een tuinmozaïek met een krachtig potentieel als groene structuur.

Kenniscentrum tuin+ (Erasmushogeschool Brussel) vertrekt van dit potentieel om het burgerwetenschapsproject ‘Mijn Tuinlab’ te lanceren samen met Natuurpunt en KU Leuven. Mensen kunnen hun tuin aanmelden bij dit platform. Ze houden er op één centrale plaats relevante informatie over hun tuin bij, krijgen tuinadvies en kunnen via het platform deelnemen aan verschillende burgerwetenschapsprojecten.

Wij spraken met Paul Verschueren van de Erasmushogeschool Brussel, de bezielde coördinator van ‘Mijn Tuinlab’ en vernamen zo waarin tuinen groot kunnen zijn."

Lees verder hier.

(c) scivil.be

Deel dit