HBO5 Informatica
Verhaal

Herinneringen aan @EhackB

Graduaatsstudent Gie Slachmuylders volgde in 2017-2018 de opleiding Informatica (HBO5). Hij deelt met ons zijn herinneringen aan unieke hack-event van de Erasmushogeschool Brussel.

"Toen ik hoorde over het idee van het EhackB gebeuren was ik meteen geïnteresseerd. Een gaming wedstrijd georganiseerd door een school, daar moest ik bij zijn. Dit was daarbij nog een unieke kans om veel andere studenten te leren kennen en zo een netwerk voor een latere carrière uit te bouwen.
'Het schrikte me wel een beetje af om als HBO5 student met bachelor studenten te werken. Ik vreesde de outsider te zijn, maar dat was tot mijn verbazing niet het geval. Ik werd direct opgenomen in de groep en heb daarbij ook veel kunnen bijleren over het organiseren van zo een groots event.

"Toen ik aankwam in de hal was er een hele tafel vrijgemaakt voor mij. Dit had ik totaal niet verwacht. De medestudenten waren vriendelijk en hielpen elkaar om ervoor te zorgen dat alles zo vlot mogelijk kon verlopen. Ons team had een grote verantwoordelijkheid. We verzorgden die avond het streamen van de online en lokale beelden naar de grote schermen die opgehangen waren in de hal. Met walkietalkies konden wij perfecte transities maken van kampioenschap naar kampioenschap waardoor we geen dode momenten hadden en de kijkers steeds leuke en actuele beelden te zien kregen."

De volgende EhackB gaat door in het voorjaar van 2019. check onze pagina's voor de nieuwe datum.

Vanaf 2019 kun je aan EhB kiezen voor 3 verschillende graduaatsopleidingen in de IT-sector: Informatica: netwerkbeheer, Programmeren en het gloednieuwe IoT (Internet of Things; dossier in opbouw). Lees meer op deze pagina's.

Deel dit