Ward Van der Kelen student voedings- en dieetkunde
Verhaal

EhB was de snelste

Op 1 mei vond in Luik het Belgisch kampioenschap atletiek voor studenten plaats. Student voedings- en dieetkunde Ward Van der Kelen verdedigde er onze EhB-kleuren. En met succes! Hij liep in de 5.000 meter als eerste over de finishlijn. Bovendien liep hij er ook een persoonlijk record van 14 minuten en 40 seconden. Dat is maar liefst 20.5 kilometer per uur!

Jong begonnen half gewonnen

Ward begon al te lopen op zijn zes jaar en traint heel intensief. Hij studeert al het vijfde jaar aan onze school (hij behaalde al een bachelor secundair onderwijs Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie) en was er op gebrand de EhB kleuren te gaan verdedigen: “Mijn doel was een mooie tijd lopen en EhB in beeld brengen. Dat is me mooi gelukt. Ik ben van bij de start op kop beginnen lopen. Eerst had ik nog een concurrent die goed mee leek te gaan, maar na de tweede kilometer moest die ook de rol lossen en liep ik alleen tot het einde. Over het algemeen ben ik eerder gespecialiseerd in langere afstanden. Ik kijk al uit naar oktober. In die maand staan zowel de Vlaamse als Belgische halve marathon op het programma en wil ik een mooie prestatie neerzetten.”

Voeding belangrijke rol

Begin april liep Ward mee in de bekende internationale halve marathon van Berlijn. Hij finishte er als 28ste van de 36.000 deelnemers: “Daarnaast was ik ook nog de eerste jongste Europeaan en verbeterde ik mijn persoonlijk record met maar liefst 2 minuten.”
Om die tijden neer te zetten, moet Ward uiteraard veel trainen: “Ik train zes dagen per week. Op een aantal dagen zelfs twee keer per dag. Daarnaast zijn er nog de wedstrijden, die ook niet altijd bij de deur zijn. Er kruipt dus veel tijd in. Om dat met mijn studies te combineren moet ik veel plannen. Maar ik haal ook veel terug uit mijn studies. Ik ben vanuit mijn loop-achtergrond altijd bezig geweest met voeding. Daarom koos ik ook voor voedings- en dieetkunde. Tijdens de lessen leer ik nog steeds heel wat bij over voeding. Zeker in het keuzevak voeding bij sporters kon ik mijn kennis over voeding bij sporters nog bijschaven.”
In de toekomst wil Ward verder doorgroeien naar de volledige marathon. Hij mikt dan op een mooie tijd in een bekende internationale marathon zoals bijvoorbeeld Londen. Na zijn studies zou hij later graag zijn kennis over voeding en sport combineren door sporters en liefst nog topsporters te begeleiden. 

Volg Ward zijn prestaties op zijn website: wardvanderkelen.wixsite.com/distancerunner 

Ward Van der Kelen student voedings- en dieetkunde

Kom meer te weten over onze opleiding voedings- en dieetkunde. Of kom eens langs op een infodag.

Deel dit