Kookboeken staan met stip op één in de lijstjes van meest verkochte boeken. Steeds meer mensen zijn bezig met hun levensstijl en gaan op zoek naar info over gezonde en evenwichtige voeding.
Ook voor veel jongeren is het niet eenvoudig de juiste info te vinden.
Met onze workshops rond voeding, willen we samen met leerlingen werken rond voeding.
- Smaak-maker
Eten doe je met je ogen, neus en tong. Consumenten zijn kritisch over smaak, geur en visuele aspecten van voedingsmiddelen. Voor een nieuw voedselproduct op de markt komt, wordt het onderworpen aan een organoleptische analyse.
Via het lessenpakket ‘Ben jij een SMAAK-maker?’ bieden wij leerlingen uit het secundair onderwijs de kans om hun smaakpallet in kaart te brengen. Ontdek meer.
- Voeding ontrafeld
Voeding is hot. Maar veel mensen zijn een beetje het noorden kwijt. Wat mogen we nog eten? Wat zijn kcal, wat zijn vetten (verzadigde of onverzadigde), wat zijn koolhydraten, suikers,…
Wat is de basis van een gezonde voeding? Hoe zit de nieuwe voedingsdriehoek in elkaar? Ontdek meer.
Kijk ook eens naar onze andere workshops.