food
Bij- en nascholing

Work­shop Gezond en wel in je vel 22 – 23

Wat komt er aan bod

Voeding is hot. Maar veel mensen zijn een beetje het noorden kwijt. Wat mogen we nog eten? Wat zijn kcal, wat zijn vetten (verzadigde of onverzadigde), wat zijn koolhydraten, suikers,…
Wat is de basis van een gezonde voeding? Hoe zit de nieuwe voedingsdriehoek in elkaar?
Samen met uw leerlingen gaan we op zoek naar wat gezonde voeding is.  We leren uw leerlingen hoe ze zelfstandig etiketten kunnen lezen zodat ze zelf kunnen bepalen welk alternatief het gezondste is.

Naast de inleiding rond gezonde voeding wordt er ook gewerkt aan de autonomie, het zelfstandig kunnen (h)erkennen van een (on)gezond voedingsmiddel door het onder de loep nemen van het voedingsetiket.

Programma

De workshops gaan door op donderdag 24 november 2022 en donderdag 30 maart 2023.

Op aanvraag is ook mogelijk: de aanvraag dient minstens 6 weken op voorhand te gebeuren.

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Het inschrijvingsgeld bedraagt 85 euro per klasgroep.

Brusselse scholen kunnen betalen met de wetenschapscheques. Vraag ze hier aan.

Vereiste voorkennis

5de of 6de middelbaar uit wetenschappelijke opleiding, zoals Humane Wetenschappen, Gezondheids- en Welzijnswetenschappen, en andere.

Inschrijven

Inschrijven kan je hier vanaf 25 juni 2022.  Kort voor aanvang ontvang je de factuur.

Erasmushogeschool Brussel
Campus Jette