boek cover
Verhaal

Docent Voedings- & Dieetkunde schrijft boek over biertapas

Docent Voedings- & Dieetkunde Karl Van Malderen heeft een nieuw boek geschreven met daarin een volledige bierpairing methodiek: van hoe bier en food te koppelen. Het boek verscheen bij Mateau en staat gepresenteerd in hun Press room. Donderdag 3 september wordt het boek in aanwezigheid van minister Sven Gatz voorgesteld in de Anciènne Belgique.

De Belgische kwaliteitsbieren zijn wereldvermaard en het is al langer bekend dat een biertje bij sommige gerechten geweldig kan smaken. Maar hoe komt dat? Karl Van Malderen is een voorloper in wat men in het jargon bierpairing noemt, het ontwikkelen van verrassende recepten bij een bepaald soort bier. In Bapas vertelt hij je meer over zijn bierpairing-methode. Alles begint bij een analyse van de smaak, het aroma en de textuur van een bier. Vervolgens worden via associatie en contrast bijpassende ingrediënten gezocht, wat ten slotte uitmondt in een heerlijk gerecht. Het resultaat is een boek vol unieke smaaksensaties.

Sven Gatz, gewezen directeur van de Belgische Brouwers en gepassioneerd bierliefhebber, schreef het voorwoord van Bapas. Hiermee bevestigt hij de onbetwistbare rol van het boek in de verdere ontwikkeling van onze bierkeuken. Verfijnde smaken passen immers wonderwel bij ons rijkgeschakeerd Belgisch bierenpalet.