Voor het eerst sinds de pandemie organiseerden de eerstejaarsstudenten van Hotelmanagement opnieuw de walking dinner! Een geslaagde editie met als thema dit jaar: vakantie in eigen land. Elk standje op de walking dinner nam ons mee op culinaire reis door een bepaalde provincie.
De walking dinner is een van de projecten die de studenten van de bachelor Hotelmanagement doorheen de opleiding realiseren. Tijdens deze projecten zetten de studenten hun vergaarde kennis om in de praktijk. Al in het eerste jaar gaan de studenten zeer praktijkgericht aan de slag. Dit is meteen ook één van de troeven van de opleiding.
Tijdens de walking dinner wordt het aspect food & beverage van de opleiding in de kijker gezet. Twee belangrijke aspecten in de hotelsector. De studenten leren welke alcoholische of non-alcoholische dranken bij welke gerechten passen en hoe ze je het beste kunt combineren. De studenten stellen zelf de menus samen ter voorbereiding op de walking dinner. Op de walking dinner zelf bereiden ze deze gerechten en de nodige dranken voor waarna ze hun creaties voorstellen aan een jury en de bezoekers die uitgebreid van alles kunnen proeven.
Het verloop van deze editie van de walking dinner kun je zien in onderstaande video.
Afgelopen week rondden verschillende informatieprofessionals in spe hun opleiding af. Lees in de blogbericht over enkele stageprojecten van afgelopen jaar.
Net zoals de studenten, kreeg de Erasmushogeschool Brussel deze week ook haar beoordeling in de vorm van een uitgebreid rapport en besluit door de NVAO reviewcommissie. De Erasmushogeschool is ontzettend blij te kunnen melden dat zij met glans geslaagd is. Het beoordelingsrapport van de reviewcommissie is uitermate positief.
Hoe ziet collectiebeleid er écht uit in Vlaamse bibliotheken? Voor het vak Collectieontwikkeling binnen het postgraduaat Informatiemanagement, optie Bibliotheek, gingen onze studenten zelf op onderzoek uit.