Voedings- & dieetkunde
Verhaal

Voeding is hot, onze opleiding ook

De opleiding voedings- en dieetkunde door de ogen van haar alumni: een ideale graadmeter om de opleiding te beoordelen. 

Studenten zeer tevreden

Meer dan negen op tien van onze oud-studenten kijkt tevreden terug naar onze opleiding. Maar liefst 96% zegt tevreden of erg tevreden te zijn over onze opleiding voedings- en dieetkunde. Wat onze opleiding volgens onze oud-studenten sterk maakt, is de plaats die onze student krijgt. Bij ons staat de student centraal. Dat hebben ook de oud-studenten goed gevoeld. Docenten die erg toegankelijk zijn, kwaliteitsvolle en persoonlijke begeleiding maken het voor onze studenten mogelijk om zichzelf volledig te ontplooien. Ze kunnen op eigen tempo door onze opleiding lopen. 

Praktijkgerichtheid

Op de tweede plaats in de lijst met sterke punten vinden we de praktijkgerichtheid. Studenten gaan in onze opleiding aan de slag. Ze werken aan concrete projecten, ze oefenen met echte cases, volgen een echte patiënt, gaan voedingsproducten ontwikkelen,… Ze blijven dus zeker niet met hun neus in de boeken zitten. 

“Een gemoedelijke school met goede begeleiding. De stap om docenten aan te spreken is zeer klein en dat is fijn. Ook bij het opleidingshoofd kon je altijd terecht”

Oud-student voedings- en dieetkunde

Werktraject

Een derde sterk punt is het werktraject dat we aanbieden. Binnen dit traject is er slechts één dag in de week les. De theorielessen zijn gecomprimeerd en er komt heel wat zelfstudie bij kijken. Voor heel wat studenten is dit een mogelijkheid om onze opleiding te combineren met werk/gezin/privé. 

Werkzekerheid

Binnen de 6 maanden zijn zo goed als alle studenten aan het werk. De helft van de studenten werken als diëtist. Een kleine 20% werkt als kwaliteitsverantwoordelijke. Een andere 20% werkt binnen het onderwijs. Ongeveer 66% van de studenten studeert eerst nog verder. Dat kan verschillende kanten op: van een master in de gezondheidsvoorlichting en -bevordering, tot een postgraduaat diabeteseducator,…

“Een hogeschool die altijd klaar staat voor zijn studenten en zo goed mogelijk onderwijs wil bieden op maat van de student. Ook de kleinschaligheid van de hogeschool is een meerwaarde.”

Oud-student voedings- en dieetkunde

Inschrijven voor deze opleiding?

Schrijf je in

Deel dit