Aviation Day Toerisme- en Recreatiemanagement
Verhaal

VERSLAG Aviation Day

Luchtvaart is een belangrijk onderdeel van ons vakgebied. Experts naar de campus halen, maakt deel uit van onze samenwerking met het werkveld. Vroeger bezochten wij de luchthaven, maar sinds de verstrengde veiligheidsmaatregelen is dat niet meer zo eenvoudig.

Toerisme- en Recreatiemanagement houdt de vinger aan de pols en organiseert daarom jaarlijks een Aviation Day. Verschillende bedrijven uit de luchtvaartsector komen langs om studenten wegwijs te maken in wat er momenteel reilt en zeilt in de tot de verbeelding sprekende sector.

70 procent winst uit First Class


Alexandre Clasens, Senior Sales Support bij Emirates beet de spits af en liet de studenten stil staan bij wat hun klanten precies verwachtten van de vlucht. Een grote focus op piekfijne service en een uitgebreid entertainmentaanbod bijvoorbeeld. Het weetje dat maar liefst 70 procent van hun winst wordt behaald in de verkoop van de duurste vliegtuigklasse sloeg in als een bom.

Milieubewust


André Berger, Head of Flight Operations en piloot bij TuiFly Belgium kwam het hybride model voorstellen en uitleggen hoe een vliegtuigmaatschappij ook rekening kan houden met het milieu. In tijden als deze een niet te vermijden gespreksonderwerp in onze sector. Bjorn Hassert, Head of Strategic Planning, Tania Ter-Ossepiantz, Aviation Development & Marketing Team, en onze studenten op stage Amber Desprets en Wannes Aerts van Brussels Airport pikten daarop in door uitvoerig te vertellen over de groeiperspectieven van onze nationale luchthaven.

Niet enkel in films


Na de middag maakten de studenten kennis met Thomas Van Meerbeeck, hoofd afdeling Private Jets, en Kelly Boswell, Project Managemer Flight Design, van The Aviation Factory. Naast de vele charter- en lijnvluchten bestaat er nog een ganse wereld naast: die van de privéjets en aircharters. Het is een wereld die de meesten enkel kennen in films en niet wisten dat er effectief een markt voor bestaat. En meer nog, slechts met een muisklik verwijderd. 

Passagiersrechten

Pieter Smets, teamleader Boundless Joker, kwam vertellen als Belgische airbroker over de belangrijke link tussen de reissector en de luchtvaartwereld.
Als afsluiter kwam Renzo Van der Bruggen praten over de rechten van de vliegtuigpassagier. Ondanks de erg juridische inhoud van het onderwerp, hingen de studenten aan zijn lippen. Ze waren het er ook over eens dat een man die je zo kan meeslepen in een verhaal, een wel erg goede spreker moet zijn.

Deel dit