habiter (titre provisoir)
Verhaal

Tentoonstelling over huisvestingsproblematiek komt naar campus Bloemenhof

Campus Bloemenhof zal van 12/02 tot 29/02 de tentoonstelling HABITER (titre provisoir) hosten. Dit is een (gratis) foto- en geluidstentoonstelling over de huisvestingsproblematiek in Brussel.

De tentoonstelling toert al acht maanden door Brussel en was te zien in meer dan 20 culturele en artistieke locaties. Deze maand houdt ze halt op onze warme campus Bloemenhof. Een mooi initiatief dat we zeker willen steunen met het departement Mens & Maatschappij. Zeker de bachelor Sociaal Werk, de nieuwe graduaatsopleiding Sociaal-Cultureel Werk en onze bachelor Journalistiek zien deze tentoonstelling graag tegemoet. De hele tentoonstelling is drietalig (Frans, Engels en Nederlands).

simona, jules, sofie
Karim anne

Simona, Jules, Sofie, Karim of Anne-Marie, ... Zoveel manieren van leven in de stad, van lijden of verzet, van overleven of aanpassen...

Hun foto- en audioportretten vormen een sleutel tot beter begrijpen hoe het is om in Brussel te wonen, wat de maatschappelijke problemen en veranderingen zijn die onze hoofdstad langzaam maar ingrijpend veranderen. Zij getuigen en delen hun ervaringen met huisvesting in de hoofdstad van Europa. Toegang tot behoorlijke en betaalbare huisvesting is een grondrecht dat nog te vaak wordt geschonden, ook in ons land.

Deze reizende tentoonstelling heeft tot doel het grote publiek te informeren, te sensibiliseren en in beweging te brengen door de cijfers, statistieken en andere in kaart gebrachte gegevens over de toestand van de huisvesting in Brussel op een meer menselijke manier te vertalen. De vzw BBRoW is een tweetalige groepering van meer dan 60 verenigingen die opkomen voor het recht op degelijke en betaalbare huisvesting in Brussel. Onze vijf kernwaarden: sociale rechtvaardigheid, moed, cohesie, creativiteit en erkenning. Haar missies: het beïnvloeden van het huisvestingsbeleid via ons pleidooi, het versterken van actoren in de sector via opleiding, het samenbrengen van en bruggen slaan via mobilisatie.

Kom zeker eens langs op campus Bloemenhof, van 12/02/2024 tot 29/02/2024.
Campus Bloemenhof is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8u30 tot 17u00.

Deel dit