Stuvo on Tour
Verhaal

Stuvo on tour: met welke vragen zitten onze studenten?

Bij het begin van het academiejaar trok Stuvo EhB, de dienst studentenvoorzieningen, naar alle campussen. Vooral vragen over financiële steun, de zoektocht naar een kot en sportvoorzieningen kwamen daarbij vaak terug.

Financiële ondersteuning bleek na de doortocht van Stuvo EhB hét onderwerp waarover studenten zich vragen stelden. “Het gaat dan aan de éné kant over alles wat met hun studietoelage te maken heeft”, verduidelijkt stuvo-medewerker Dagmar. “Aan de andere kant gaat het over alles wat met financiële steun te maken heeft. Denk aan de stuvo-toelage, een lening, studiefinanciering, …”.

Op de pagina centen voor studenten staat al heel veel informatie over dit onderwerp samengebundeld. Studeren kost inderdaad geld, maar bij Stuvo EhB kan je terecht voor financiële steun. Maar ook met al je vragen die je hierover hebt. “We merken toch dat de studiekost voor veel studenten een drempel vormt om zich in te schrijven”, weet stuvo-medewerker Sofie. “We geven zoveel mogelijk info hierover mee om zo die drempel te verlagen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Ook de sportvoorzieningen waren een populair item tijdens Stuvo on Tour. Ook daarvoor kan je online al een antwoord krijgen wat de mogelijkheden zijn op de sportpagina van Stuvo EhB. “Vooral de 50% korting bij aankoop van een jaarlidmaatschap bij Basic Fit en de sportsticker doen het erg goed. Met die sportsticker kan je voor 24,50 euro een jaar lang meer dan 20 sporten uittesten”, weet Dagmar. “En er is uiteraard ook de stuvocheque. Daarmee geven we 15 euro korting op sport- én cultuuractiviteiten.

Op kot in Brussel

Ideaal toch om een half uur voor de les begint, te kunnen opstaan omdat je zo dicht bij je campus zit. En om ’s avonds te kunnen genieten van het bruisende leven van onze hoofdstad, zonder dat je de laatste trein moet halen. Ook met de zoektocht naar een kot ben je bij Stuvo EhB aan het juiste adres. Daarvoor werken me onder meer samen met Brik, de servicedesk voor studenten in Brussel.

Zit je nog met vragen over deze of andere studentenvoorzieningen?

Stel je vraag

Deel dit