Digitale sportlessen

Omwille van corona kunnen we momenteel geen fysieke sportlessen organiseren op de verschillende campussen, daarom starten we met digitale sportlessen die je perfect van thuis kan uitoefenen.

Wil je graag deelnemen aan onze sportlessen, hoe doe je dit?

1. Koop online een sportsticker aan, dit kan hier
  2. Download de nieuwe NOVA SPORT APPLICATIE, je bent verplicht om op voorhand te reserveren

Wat is de NOVA SPORT APPLICATIE?

Nova Sport is een netwerk voor alle universitaire/hogeschool sportgemeenschappen in België. Eenmaal je je account hebt aangemaakt, kan je oa reserveren om deel te nemen aan de activiteiten van de sportmix of om te gaan zwemmen in het VUB zwembad maar ook in contact komen met andere mensen binnen de EhB/VUB gemeenschap waarmee je gemeenschappelijke sport interesses hebt. Je kan ook eigen sportactiviteiten aanmaken/organiseren en nieuwe mensen uitnodigen.

Bekijk hier de tutorial omtrent de app: hoe je het kan downloaden en hoe je een account kan aanmaken.

Bodymix 18u - 19u
Yoga 20u - 21u
Yoga 8u - 9u
Pilates 12u - 13u
Zumba 17u - 18u
Yoga 19u - 20u
Pilates 17u - 18u
Bodymix 18u - 19u
Yoga 12u - 13u
STRONG HIIT 18u - 19u
Dance mix 19u - 20u
Yoga 8u - 9u
Yoga 16u - 17u

Op zoek naar een sportvriendje?

Zoek je iemand om samen te gaan wandelen of lopen? Download de Nova Sport app op je smartphone en lanceer je oproep. Je leert er nieuwe mensen kennen op een sportieve manier! Je kan hier meer info vinden over de app.

Wandelchallenge - move together and feel beter

In samenwerking met Studentensport Vlaanderen en Energy Lab lanceren we de wandelchallenge om jullie te motiveren en uit te dagen om te bewegen. Vorm een team met maximum 4 studenten en verzamel 1 000 000 stappen in 4 weken tijd. Vanaf donderdag 26 november kan je je team samenstellen en registreren via http://www.move-together.be/. Zoek je beste wandelvriendjes, ga gezellig samen of apart wandelen en maak kans op top prijzen!

Hou ook zeker onze FBpagina in de gaten voor wandel- en looptips!

Sportkortingen

Tussenkomst sportabonnement

Ben je een actieve sporter maar vind je jouw favoriete sport niet tussen ons aanbod? Of ben je pendelstudent en sport je liever bij jouw thuis?

Dan kan je als VUB of EHB student genieten van een terugbetaling van €15* op de aankoop van jouw sportabonnement. Of je nu lid wordt van een atletiekclub, een 10 beurtenkaart aanschaft voor het gemeentelijk zwembad of inschrijft voor een lessenreeks crossfit, de VUB sportdienst ondersteunt jouw sportieve acties.

* tussenkomst niet geldig op & niet cumuleerbaar met het studentenabonnement van Basic Fit of op het eigen georganiseerde VUB/EhB sportaanbod zoals sportknipkaart, beurtenkaart jogging,...

Vraag hier je tussenkomst aan!

Sportprojectsubsidies

Wil je zelf een sportactiviteit organiseren voor medestudenten? Weet dan dat de EhB sportdienst jou een financieel duwtje in de rug kan geven.
De georganiseerde sportactiviteit moet dan wel aan een aantal vereisten voldoen om in aanmerking te komen. Project per project wordt dan bekeken hoeveel steun hieraan gegeven kan worden.

Vraag hier je projectsubsidie aan!

Basic-Fit jaarabonnement

Als student van Erasmushgoeschool Brussel krijg je 50% korting op een fitness jaarabonnement bij Basic-Fit! Met dit studenten abonnement heb je toegang tot alle Basic Fit in België en Europa, maar je moet je eenmalig registreren in de basic fit in Jette (Laarbeeklaan 125, 1090 Jette) of in Etterbeek (Pleinlaan 2, Etterbeek). Vergeet zeker niet je identiteitskaart, studentenkaart of inschrijvingsbewijs mee te nemen!

Dit fitness abonnement bedraagt 150 euro + instapskosten (ongeveer 180 euro in totaal) en hiermee kan je gebruik maken van de groepslessen, fitness en kan je gratis water verkrijgen.

Daarnaast kunnen de overige leden van je gezin (ouders, inwonende broers en zussen) ook gebruik maken van deze kaart, maar vergeet dan zeker geen attest van de gezinssamenstelling mee te nemen.Al